ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο Φάιναλ φορ της Ιεράπετρας δεν… παίζει βόλεϊ η ιστορία!

Στο Φάιναλ φορ της Ιεράπετρας δεν… παίζει βόλεϊ η ιστορία!

Μετά τα φάιναλ φορ Κύπελλου μπάσκετ ανδρών –γυναικών σε Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα, με την 4άδα του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών της Ιεράπετρας, τριτώνει το… καλό για τις φετινές μεγάλες διοργανώσεις στην Κρήτη.

Aποστολή, Ιεράπετρα: Ηλίας Παπαϊωάννου

volley 5

Η αφρόκρεμα, του ελληνικού βόλεϊ, μετά τα τελικά Κυπέλλου Γυναικών του 2008, δίνει ξανά, 11 χρόνια μετά, ραντεβού στην Ιεράπετρα, τη «νοτιότερη πόλη της Ευρώπης», όπως λέει και το φετινό τουριστικό σλόγκαν της πόλης.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (18.00, ΕΡΤ Sports HD) και Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Φοίνικας Σύρου (20.30, ΕΡΤ Sports HD) είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο φετινό τρόπαιο, το οποίο, απουσιάζει μόνο από την τροπαιοθήκη των Συριανών.

volley 3

Στον πρόωρο «τελικό» Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που ανοίγει σήμερα την αυλαία της φετινή διοργάνωσης, ο πολυνίκης σύλλογος του Πειραιά με 16 «κούπες», φιλοδοξεί να «εκθρονίσει» τον κάτοχο του τίτλου «Δικέφαλο του Βορρά», σε ένα ματς που έχει ξεχωριστή σημασία για τον “ερυθρόλευκο” Κώστα Χριστοφιδέλη. Σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου, ο αρχηγός και ακραίος των Πειραιωτών,  “γράφει” τη δική του προσωπική ιστορία στο θεσμό, καθώς αυτός θα’ ναι ο αθλητής με τις περισσότερες κούπες στο θεσμό, ξεπερνώντας και τον Γιώργο Ντράγκοβιτς, με τον οποίο μέχρι σήμερα είναι στα ίσα, με 9 Κύπελλα έκαστος.

Και στον ΠΑΟΚ όμως το φάιναλ φορ της Ιεράπετρας έχει ξεχωριστή σημασία για δύο «ψυχές» και μορφές του ελληνικού βόλεϊ. Το διεθνή πασαδόρο του Κυπελλούχου Ελλάδας, Ντίμα Φιλίποφ και τον πατέρα του και νυν προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, του τεράστιου Ουκρανού αθλητή, Γιούρι Φιλίποφ.

volley f4

Η πόλη όμως της Ιεράπετρας “ξυπνάει” όμορφες μνήμες και στον έτερο πασαδόρο του ΠΑΟΚ, Θάνο Τερζή, καθώς τελευταία φορά που βρέθηκε στην κρητική έδρα ήταν το 1998, ως μέλος της Εθνικής ομάδας εφήβων, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση του αθλήματος που είχε φιλοξενήσει η πόλη, τον όμιλο του Eurovolley εφήβων. Στην οποία,  διαιτητής στη διοργάνωση, ήταν ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Καραμπέτσος.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιφιναλίστ, ο Φοίνικας Σύρου έχει ραντεβού με την ιστορία του στην Ιεράπετρα, καθώς αν οι “Πειρατές” καταφέρουν και φτάσουν στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου, θα προσθέσουν για πρώτη φορά το όνομά τους στη «Χρυσή Βίβλο» του θεσμού.

volley 2

Αλλά επειδή η ιστορία δεν… παίζει βόλεϊ, οι 4 ομάδες και οι αθλητές τους καλούνται αυτό το διήμερο, με το χιλιοειπωμένο να «μιλήσουν στο γήπεδο», να αποδείξουν πόσο πολύ θέλουν αυτή την κούπα!

Κάτι που θα γνωρίζουμε το Σαββατόβραδο, μετά τον τελικό της φάιναλ φορ της Ιεράπετρας (20.15 EΡΤ Sports HD).