LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Στο Final 4 o Ολυμπιακός

Στο Final 4 o Ολυμπιακός

Την πρόκρισή του στο Final 4 του League Cup Νίκος Σαμαράς εξασφάλισε ο Ολυμπιακός καθώς με το 3-0 επί της Κηφισιάς έκανε το 2×2 στον Όμιλο του Ρέντη και πλέον επικεντρώνει την προσοχή του στην έναρξη του πρωταθλήματος…

Την 2η νίκη που του εξασφάλισε την συμμετοχή σε ένα ακόμη Final 4 του League Cup Νίκος Σαμαράς πανηγύρισαν οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα απέναντι στην Κηφισιά φρόντισε να πάρει τη νίκη και με το 2×2 να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Φερνάντο Μουνιόθ έχοντας κορυφαίο τον Μίκο Οϊβάνεν έφθασε στη νίκη με τον Ισπανό τεχνικό να κάνει αλλαγές στο τρίτο σετ και να δίνει χρόνο συμμετοχής στους περισσότερους παίκτες του.

Από την άλλη πλευρά η Κηφισιά προσπάθησε και έδειξε καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της με τον Κώστα Αρσενιάδη να αισιοδοξεί πως όσο περνά ο χρόνος οι παίκτες του θα αποκτήσουν την απαιτούμενη ομοιογένεια και θα παρουσιάζονται βελτιωμένοι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Φερνάντο Μπενίτεθ): Οϊβάνεν 19 (16/23 επ., 3 άσσοι), Πετρέας 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Μπέμε 6 (3/6 επ., 1 μπλοκ) Ντρζίζγκα 1 ( 1 μπλοκ), Αλεξίεφ 10 (9/14 επ., 64%υπ.-36%αρ.), Ραούβερντικ 9 (9/11 επ. 57%υπ.-50%αρ.), Στεφάνου -λ (69%υπ.-62%αρ.)/ Χριστοφιδέλης, Στιβαχτής, Δαρίδης -λ
ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Αρσενιάδης): Λιβαθηνός , Σαρνέκι 12 (10/23 επ., 2 μπλοκ), Χαντ 11 (10/15 επ., 21%υπ.-14%αρ., 1 μπλοκ), Ντε Σόουζα 12 (12/17 επ., 57%υπ.-41%αρ.), Σουλτανόπουλος 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Σονάρι 10 (8/11 επ., 2 μπλοκ), Κάπελας -λ (73%υπ.-64%αρ.)/Μανίκας, Παπαδόπουλος, Μελλές, Εφραιμίδης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φερνάντο Μουνιόθ (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Ήμασταν πάνω κάτω ίδιοι με το πρώτο παιχνίδι. Στο σερβίς σήμερα σε κάποια στιγμή ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλό μας. Πρέπει να φτιάξουμε κι άλλο το μπλοκ μας, να βελτιωθούμε και πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να φτιάξουμε κάποιες κακές καταστάσεις στο παιχνίδι. Αλλά γενικότερα είμαστε ικανοποιημένοι. Τώρα έχουμε ακόμα μια εβδομάδα για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να εξελισσόμαστε»

Κώστας Χριστοφιδέλης (Ολυμπιακός): «Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε στην παρούσα φάση στο επίπεδο που θέλουμε να είμαστε, όχι μόνο εμείς αλλά οι περισσότερες ομάδες. Αυτό που μετράει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι η επίτευξη του στόχου, το να προκριθούμε στο Final 4. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Όρεξη για πολύ δουλειά, υπάρχει. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει και η δυναμική την οποία εμφανίσαμε σε ορισμένα σημεία των δυο πρώτων αγώνων»