ΔΙΕΘΝΗ

Στο Hall of Fame Ν.Γκρμπιτς, Εμάνουελ, Μέϊ Τρέινορ, Σκοτ-Αρούντα, Παρκ

Στο Hall of Fame Ν.Γκρμπιτς, Εμάνουελ, Μέϊ Τρέινορ, Σκοτ-Αρούντα, Παρκ

Στην ελίτ της παγκόσμιας οικογένειας του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ ανήκουν και “με τη βούλα” από το περασμένο Σάββατο πέντε θρυλικές μορφές του αθλήματος.

Στην τιμητική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη γενέτειρα του βόλεϊ, το Χόλιοκε της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, η αίθουσα πλημμύρισε από τη λάμψη των τιμώμενων προσώπων που επελέγησαν από την ειδική 9 μέλη επιτροπή για την τεράστια προσφορά τους στο άθλημα.

Με συνολικά 18 παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες τα νέα μέλη Νίκολα Γκρμπιτς (Σερβία), Μαν Μπο Παρκ (Ν. Κορέα), Ντανιέλ Σκοτ-Αρούντα (ΗΠΑ) του βόλεϊ και Εμάνουελ (Βραζιλία), Μίστι Μέι Τρέινορ (ΗΠΑ) στο μπιτς βόλεϊ, έγραψαν με τις επιδόσεις και τους τίτλους τους με “χρυσά γράμματα” το όνομά τους σε σάλα και άμμο και αποτέλεσαν την 31η τάξη Εισαχθέντων στην “Αίθουσας της Δόξας”, όπου μέχρι σήμερα κοσμούν με την παρουσία τους 130 θρύλοι του αθλήματος από 22 συνολικά χώρες.

Ακόμη και τώρα όμως ο Νοτιοκορεάτης πρώην προπονητής και ο Σέρβος πρώην πασαδόρος, Νίκολα Γκρμπιτς,  συνέχισαν να “γράφουν ιστορία”. Ο “Μάνμπο”, που ως ομοσπονδιακός τεχνικός της γυναικείας ομάδας του Περού σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε  το στο ασημένιο μετάλλιο στη Σεούλ το 1988, και εδώ και λίγα 24ωρα συγκατοικεί στη γενέτειρα του αθλήματος με τις πρώην αθλήτριές του, Γκαμπριέλα Πέρες Ντελ Σόλαρ (2010) και Σεσίλια Τέιτ (2005), έγινε ο πρώτος άνθρωπος από την πατρίδα του που “φιγουράρει” στο Hall Of Fame.

Κι αν ο Μίστερ Παρκ διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τις πρώην αθλήτριές του, o “Ναός της Δόξας”  αποτελεί… οικογενειακή υπόθεση για τον Ν. Γκρμπιτς. Έτσι μετά την παλιότερη ένταξη του μεγάλου του αδελφού Βλάνταν (2011), η επιλογή του χρυσού Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ Νίκολα, έχει ιστορική σημασία, αφού είναι τα πρώτα αδέλφια στην ιστορία του αθλήματος στο Πάνθεον του αθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το 1998 στο Hall of Fame επιτρέπονταν η είσοδος μόνο σε μέλη της οικογένειας του βόλεϊ από τις ΗΠΑ, έκτοτε οι πύλες του άνοιξαν και σε θρυλικές μορφές από άλλες χώρες.