ΔΙΕΘΝΗ

Στο… κατώφλι της δόξας Mπολ, «βερντεόρο» (vid)

Στο… κατώφλι της δόξας Mπολ, «βερντεόρο»  (vid)

Στο Πάνθεον του αθλήματος πέρασε εδώ και λίγες ώρες ο πρώην άσος του Ηρακλή μαζί με άλλα τρία μεγάλα ονόματα της Βραζιλίας, που μεγαλώνουν περισσότερο την… παροικία της “σελεσάο” στο Hall Of Fame του Βόλεϊ.

Στα 43 του χρόνια το καμάρι του Fort Wayne της Ιντιάνα ο κορυφαίος Αμερικανός πασαδόρος και πρωταθλητής του Ηρακλή, βρήκε τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στους εκλεκτούς “θαμμώνες” στις εγκαταστάσεις του Holyoke της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Lloy_ball_usa_

Εκεί ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Πεκίνου θα βρεθεί και επισήμως στις 24 Οκτωβρίου 2015, στην επίσημη τελετή εισαγωγής των νέων επίλεκτων μελών. Μαζί του θα έχει και τα πολύτιμα τρόπαια που κατέκτησε σε αυτή την πλούσια καριέρα του σε Ιαπωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία, μεταξύ των οποίων το νταμπλ και το Κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησε με τον Ηρακλή, τα δύο συνεχόμενα ασημένια μετάλλια στο Τσάμπιονς Λιγκ με το “Γηραιό” (2004-2005, 2005-2006) και τον τίτλο του κορυφαίου πασαδόρου του Τσάμπιονς Λιγκ στα κυανόλευκα (2004-2005).

Η διεθνής πασαδόρος και πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Χέλια Ροτζέριο Πίντο ντε Σόουζα, γνωστή σε όλους τους φίλους του αθλήματος ως “Φόφαο” και οι πρώην ασημένιοι Ολυμπιονίκες των “βερντεόρο” και νυν προπονητές, ο 54χρονος Ρενάν “Ρενάν” νταλ Ζότο και ο Πάουλο Ρομπέρτο ντε Φρέιτας, γνωστός ως “Μπεμπέτο” ντε Φρέιτας ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες πως θα είναι τα νέα μέλη της επίλεκτης λίστας μαζί με τους συμπατριώτες – συμπατριώτισσές τους Nalbert, Sandra Pires, Adriana Behar, Shelda, Mauricio Lima, Ana Moser, Carlos Arthur Nuzman, Bernard και Jackie Silva. Η  θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου στο

Fofao

Λίγες ώρες πάντως μετά την γνωστοποίηση των τριών επιλογών της Βραζιλίας, η Φοφάο δύσκολα μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό της για αυτή την ξεχωριστή στιγμή της περίλαμπρης καριέρας της. “Ήταν κάτι πολύ σημαντική για μένα. Ομολογώ ότι ήταν μια μεγάλη έκπληξη, κάτι που δεν το περιμένεις. Είναι τιμή για μένα αυτή η αναγνώριση και η εκτίμηση της δουλειάς μου και της πορείας μου. Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη. Το βόλεϊ μου έδωσε μεγάλη χαρά σε όλη τη ζωή μου και αυτή η αναγνώριση είναι κάτι το απίστευτο… “.

https://www.youtube.com/watch?v=4g5hhQqURPI

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...