BEACH VOLLEY

Στο Κυρίως ταμπλό της Οστράβα Αρβανίτη/Καραγκούνη

Στο Κυρίως ταμπλό της Οστράβα Αρβανίτη/Καραγκούνη

Την τύχη με το μέρος τους είχαν στο τουρνουά τεσσάρων αστεριών της FIVB στην Οστράβα Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη. 

Η Εθνική ομάδα μπιτς ξεκίνησε το ταξίδι της στη διοργάνωση από τον πρώτο γύρο των προκριματικών και εκεί επικράτησε με 2-0 (21-18, 21-19) σετ των αδερφών Μακχνό από την Ουκρανία. Στο παιχνίδι για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό, Βίκυ και Πένυ λύγισαν στο τάι μπρέικ (21-13, 19-21, 16-14) από τις Λετονές Γκράουντινα, Κραβσένοκα, παρόλα αυτά λόγω της αποχώρησης των Ισπανίδων Σόρια, Κάρο που ηταν στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης δημιουργήθηκε μια κενή θέση εκεί. 

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, προβλεπόταν κλήρωση ανάμεσα στις δύο καλύτερες χαμένες ομάδες του δευτέρου γύρου των προκριματικών, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Έτσι, Αρβανίτη και Καραγκούνη μπήκαν στην κληρωτίδα μαζί με τις Ισπανίδες Αμάραντα, Λομπάτο και η τύχη τους χαμογέλασε, καθώς ήταν αυτές που πήραν το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό!

Έτσι, εκεί που ετοίμαζαν τα εισιτήρια τους για την αναχώρηση από την Οστράβα βρέθηκαν εντός του ταμπλό και αύριο Πέμπτη πρωί ξεκινούν τις μάχες τους στον Δ’ όμιλο για τη συγκομιδή πολύτιμων βαθμών. Αντίπαλοί τους, δύο ομάδες  από τις ΗΠΑ μεταξύ αυτών και η ομάδα της Γουόλς Τζένικγκς. Πρόκειται για τις αμερικανίδες Κλίνεμαν, Ρος και τις Σουέτ, Γουόλς Τζένιγκς και τις κινέζες Χ.Υ.Ξιά, Βανγκ.