CHALLENGE CUP

Στο ΣΕΦ γράφει ιστορία

Στο ΣΕΦ γράφει ιστορία

Έτοιμος να γράψει ιστορία και να πανηγυρίσει τον 3ο Ευρωπαϊκό του τίτλο είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος απόψε (20:30) στο κατάμεστο ΣΕΦ καλείται να κάνει την ανατροπή απέναντι στην Ραβένα και να ζήσει μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.

Ο επαναληπτικός του Τσάλεντζ Καπ αφήνει στον Ολυμπιακό περιθώρια ανατροπής και κόσμος του φρόντισε να εξαφανίσει ήδη τα 12.000 εισιτήρια του αγώνα.

Η…. αρένα του ΣΕΦ έβαλε τα καλά της και είναι απόλυτα έτοιμη να υποδεχθεί τους “ερυθρόλευκους” φιλάθλους που αναμένεται να δημιουργήσουν μια καυτή ατμόσφαιρα για τους Ιταλούς και να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες για την αγωνιστική τους αντεπίθεση.

Στον αποψινό επαναληπτικό οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ ψάχνουν το 3-0 ή 3-1 για να στείλουν την υπόθεση τίτλος στο Golden Set και να μείνουν όρθιοι μέχρι την τελική ανατροπή.

Αποστολή δύσκολη για τον Ολυμπιακό που όμως δηλώνει έτοιμος και δυνατός για να παλέψει μέχρι τέλους με τον Ισπανό να ζητά απο τους παίκτες του να μην κάνουν τα λάθη του πρώτου τελικού.

«Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι, στα κρίσιμα σημεία κάναμε λάθη, χάσαμε πόντους  και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα τόσο τακτικά όσο και τεχνικά. Ατομικά πρέπει να αποδώσουμε καλύτερα, όπως έχουμε δείξει ότι μπορούμε όλη τη χρονιά και τακτικά πρέπει να περιορίσουμε τη Ραβέννα κάτι που επίσης μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μουνιόθ.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης στο ΣΕΦ έχει ζήσει μοναδικές στιγμές με τον Ολυμπιακό και είναι ο μόνος συνδετικός κρίκος της ομάδας με αυτή του 2005 όταν και είχε κατακτήσει το τότε Τοπ Τιμς Καπ.

Απόψε ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε έτοιμος να ζήσει την στιγμή και μαζί με τους συμπαίκτες του να οδηγήσουν την ομάδα στον 3ο Ευρωπαϊκό της τίτλο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σε ένα ιστορικό γήπεδο, στο γήπεδο μας. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε μπροστά στο κοινό μας. Ξέρουμε πόσο ένθερμο είναι το κοινό του Ολυμπιακού. Θα είναι μια μοναδική ατμόσφαιρα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είμαστε έτοιμοι. Δεν μείναμε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού. Θέλαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο και μπορούσαμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού για να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε κάτι που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία» και συμπλήρωσε για το αν είναι ο τελευταίος του τελικός «Αυτό που θέλω είναι να ζήσω τη στιγμή. Μακάρι όλοι οι αθλητές να μπορούσαν να ζήσουν τόσους τελικούς όσο εγώ, Δεν ξέρω αν είναι ο τελευταίος μου ευρωπαϊκός αγώνας ή όχι αλλά θέλω να ζήσω τη στιγμή και να δώσω το 100% και να βοηθήσω τα μέγιστα την ομάδα μου. Αν μπορέσουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου που είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτό τότε θα απαντήσω».

Ο Ολυμπιακός εντός έδρας είναι αήττητητος σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτή την καλή παράδοση θα προσπαθήσει να διατηρήσει μέχρι και το φινάλε της εφετινής ευρωπαϊκής του πορείας.

Φοβισμένη η Ραβένα

Η Ραβέννα ήρθε στην Ελλάδα για να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου τελικού, ωστόσο το κατάμεστο ΣΕΦ τρομάζει τους Ιταλούς με τον Φάμπιο Σόλι να δηλώνει πως η αναμέτρηση είναι στο 50-50…

Οι Ιταλοί πάντως φρόντισαν με έγγραφό τους προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να ζητήσουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο, δημιουργώντας κλίμα πριν τον επαναληπτικό. Ο αρχηγός της Σαντιάγκο Ορντούνα φρόντισε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα δηλώνοντας πως η Ραβένα ήρθε για να παίξει βόλεϊ αφήνοντας τα υπόλοιπα για την διοίκηση της ομάδας.

«Εμείς, οι παίκτες της ομάδας και το τεχνικό τιμ είμαστε εδώ γα να συγκεντρωθούμε σε αυτό που θα γίνει εντός αγωνιστικού χώρου. Ήρθαμε για να παίξουμε βόλεϊ και τίποτα άλλο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ ζεστή, οι φίλαθλοι είναι πολύ ενθουσιώδεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς ως ομάδα είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε» σχολίασε σχετικά ο Ιταλός πασαδόρος της Ραβένα.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το OTE Sports 6 στις 20.00 την Τετάρτη 11 Απριλίου. Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Oύγγρος Γκιούλα Τίλμαν και ο Γερμανός Λουτζ Στέινμετζ.