Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στοχεύοντας τα…τρίποντα

Στοχεύοντας τα…τρίποντα

Πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Volleyleague που διεξάγεται σε 3 δόσεις με την αυλαία να ανοίγει το Σάββατο με τέσσερις αναμετρήσεις και να ολοκληρώνεται στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ
Στο κλειστό του Μετς ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ηρακλή. Ένα παιχνίδι όπου άλλες εποχές ήταν ντέρμπι τίτλου και τα αποτελέσματά του έκριναν πολλά στην μάχη του πρωταθλήματος. Τόσο οι «πράσινοι» όμως, όσο και οι «κυανόλευκοι» δυστυχώς για το ελληνικό βόλεϊ βρίσκονται μακριά από εκείνες τις «ένδοξες» εποχές και πλέον προσαρμοσμένοι στο σήμερα διεκδικούν τη νίκη από διαφορετικές αφετηρίες.

Ο Παναθηναϊκός στην δυσκολότερη ίσως χρονιά της ιστορίας του στοχεύει τη νίκη που θα είναι και η πρώτη του στο πρωτάθλημα. Μετά την ελπιδοφόρα εμφάνιση στο Αιγίνιο οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα επιδιώξουν να κρατήσουν την απόδοσή τους στα ίδια επίπεδα και να βάλουν δύσκολα στον «Γηραιό».

Ο Χρίστος Μπέλος αναφερόμενος στον αγώνα υπογράμμισε «Κάθε μέρα για μας είναι ένας τελικός. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Ο Ηρακλής έχει καλή ομάδα, με σταθερό κορμό από καλούς παίκτες. Η εβδομάδα πήγε σχετικά καλά για την ομάδα μου και είμαστε αισιόδοξοι για μία καλή εμφάνιση και την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα».

Ένας «Γηραιός» που προέρχεται από μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Φοίνικα Σύρου και απέναντι στους ανέτοιμους ακόμη γηπεδούχους θα ψάξει την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Ορφανός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και άπαντες έρχονται στην Αθήνα με αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη με τον Δημήτρη Εφραιμίδη να δηλώνει «Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο αγώνας είναι και τηλεοπτικός και θέλουμε να δείξουμε καλή εικόνα. Είναι επίσης θετικό που αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό νωρίς. Πιστεύω πως όσο περνούν οι αγωνιστικές θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Έχει έναν καλό βραζιλιάνο ακραίο και τον ταλαντούχο Ανδρεόπουλο που όπως φαίνεται θα παίξει πολύ καλό βόλεϊ».

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Μετά την ήττα στο Ζηρίνειο ο Ηρακλής Χαλκίδας επιστρέφει στην έδρα του και στοχεύει να ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε την 1η αγωνιστική… Με νίκη και χαμόγελα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Οι «κυανόλευκοι» του Σπύρου Γκολίτση έχοντας δουλέψει όλη την εβδομάδα βλέπουν μπροστά τους μόνο τη νίκη και το τρίποντο προκειμένου να «ρεφάρουν» την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής και να βρεθούν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Μιλώντας για τον σημαντικό αγώνα ο τεχνικός της Χαλκίδας επεσήμανε «Η Παναχαϊκή σε σύγκριση με την περσινή σεζόν έχει προσθέσει ποιότητα στο παιχνίδι της. Μπορεί να έχασε από τον ΠΑΟΚ την Δευτέρα αλλά τα σετ ήταν γεμάτα. Και η ομάδα μου θεωρώ πως είναι καλύτερη από την προηγούμενη σεζόν. Υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά και καλύτερη ποιότητα αλλά ακόμα θέλουμε δουλειά για να δέσουν καλύτερα οι καλές ομάδες που υπάρχουν. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Ελπίζω και οι φίλοι μας στη Χαλκίδα να είναι κοντά μας για να μας στηρίξουν στην προσπάθεια που κάνουμε».

Από την άλλη πλευρά η Παναχαϊκή ταξιδεύει στη Χαλκίδα με στόχο να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με αυτήν.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος σχολιάζοντας το παιχνίδι είπε «Μέσα από τα δύο παιχνίδια που δώσαμε αποκαλύφθηκαν ορισμένες αδυναμίες τις οποίες δουλεύουμε στις προπονήσεις. Με τον Ηρακλή στη Χαλκίδα περιμένω να είμαστε καλύτεροι. Στοχεύουμε στην πρώτη μας νίκη. Σε σχέση με την περσινή σεζόν ο Ηρακλής Χαλκίδας είναι βελτιωμένος, είναι πιο έμπειρη ομάδα και έχει κάνει καλή αρχή. Περιμένω να γίνει καλός αγώνας. Έχουμε κάποια προβληματάκια αλλά δεν έχουμε απουσίες».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
Στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη οι «κυανόλευκοι» του Εθνικού θα πραγματοποιήσουν το επίσημο ντεμπούτο τους μπροστά στους φιλάθλους τους και ευελπιστούν αυτό να συνδιαστεί με νίκη επί της Νίκης Αιγινίου.

Ο Σάκης Μουστακίδης αναμένεται να έχει στην διάθεσή του τον Μίλστεϊν και όλοι περιμένουν το θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις τους σε League Cup και Volleyleague.

O Κώστας Βλαχόπουλος μίλησε για το παιχνίδι λέγοντας «Είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας για τον Εθνικό. Είναι δύσκολος αγώνας. Το χρειαζόμαστε αυτό το ματς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει καλό επίπεδο. Γνωρίζουμε τη Νίκη από το Λιγκ Καπ αλλά θα παρουσιαστεί και αυτή ενισχυμένη. Αν κάνουμε σοβαρή και πειθαρχημένη εμφάνιση θα νικήσουμε. Γενικά είμαστε καλά, έχουμε δουλέψει αρκετά και αν έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας θα έχουμε ένα καλό αβαντάζ».

Με καλή ψυχολογία και άγνοια κινδύνου ταξιδεύει στον Έβρο η Νίκη Αιγινίου που θέλει να φύγει από την Αλεξανδρούπολη με βαθμολογικό όφελος.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού και μάλιστα με καλή εμφάνιση άνοιξε την όρεξη και διάθεση όλων και με την επιστοφή του Λουκούμι δηλώνουν αποφασισμένοι για κάτι καλό.

Ο Αργύρης Μαυρουνιώτης είπε για την αναμέτρηση του Σαββάτου «Είναι δύσκολος αγώνας σε δυνατή έδρα. Ο Εθνικός έχει δείξει φορμάρισμα στο Λιγκ Καπ και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Είχαμε χάσει στο μεταξύ μας ματς στο Λιγκ Καπ αλλά τότε δεν είχαμε τον Ζένια και ήμασταν πίσω σε προετοιμασία. Εξάλλου είναι άλλο το Λιγκ Καπ. Δείξαμε καλά στοιχεία με τον Παναθηναϊκό. Πήραμε την πρώτη μας νίκη αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και εκτός έδρας. Στρώνουμε αγωνιστικά και αυτό πιστεύω θα φανεί και στην Αλεξανδρούπολη».

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το πρώτο κλασικό ντέρμπι του Πειραιά θα φιλοξενηθεί στην γειτονική Καλλιθέα με τον τυπικά γηπεδούχο Εθνικό να υποδέχεται τον «φουρίοζο» και αποφασισμένο για τη νίκη Ολυμπιακό.

Οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Ψάρρα μετρώντας ήδη δύο νίκες και μάλιστα με τρίποντο όντας αήττητοι καλούνται να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους κόντρα στους «ερυθρόλευκους» του Φερνάντο Μουνιόθ.

Ένα παιχνίδι γιορτή για τον Εθνικό που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον κεντρικό της ομάδας Αλέξανδρο Τουρνάκη να δηλώνει «Είναι ένας ξεχωριστός και συνάμα πιεστικός αγώνας για μας. Γνωρίζουμε όλοι τη δυναμική του αντιπάλου. Δεν είναι από τους αγώνες που σκεφτόμαστε τη νίκη αλλά το πως θα παίξουμε καλά για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του αγώνες. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πιέζει τον αντίπαλο και δεν κάνει λάθη αλλά και εμείς έχουμε ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Κάναμε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και αυτό δημιουργεί αίσθηση ικανοποίησης αλλά και αυτοπεποίθησης. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, άριστη συνεργασία όλοι όσοι εμπλέκονται στο τμήμα και το αποτέλεσμα μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν είναι τυχαίο. Δουλεύουμε καλά, με ευχαρίστηση και με συνέπεια».

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός μετά τις νίκες του επί Παμβοχαϊκού και Εθνικού Αλεξανδρούπολης θέλει να πάρει το τρίτο τρίποντο της χρονιάς και να συνεχίσει ακάθεκτος προς τον στόχο του τίτλου.

Ο Φερνάντο Μουνιόθ με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ομάδας του υπογράμμισε «Εκτιμώ πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Εθνικός παίζει καλά στα δυο τελευταία παιχνίδια. Ξεκίνησαν στο πρωτάθλημα με δυο σημαντικές νίκες για αυτούς και παρότι είναι νεοφώτιστοι στην κατηγορία δείχνουν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε με καλή ψυχολογία και διάθεση στον αγώνα. Στόχος μας είναι να αποδεικνύουμε το χαρακτήρα της ομάδας σε κάθε ματς και είμαστε έτοιμοι και για αυτό το παιχνίδι αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
17.00 (ΕΡΤ2): Παναθηναϊκός – Ηρακλής Πετοσφαίριση
18.30: Ηρακλής Χαλκίδας – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
19.00: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ. – ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου
20.00: ΟΦΠΦ Εθνικός – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017
16.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιάς

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου
18.00 (ΕΡΤ2): ΠΑΟΚ – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός