ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στόχος τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού

Στόχος τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού

Να μπούνε οι βάσεις φέτος το καλοκαίρι και να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα  εν όψει προκριματικών Παγκοσμίου, αλλά θα έχει στόχο να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της επόμενης χρονιάς έθεσε ως στόχο της Εθνικής γυναικών ο Γιώργος Ρούσης.

Ο βαθμός δυσκολίας για την Εθνική μας ομάδα των γυναικών είναι τεράστιος καθώς ο δρόμος για τα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά δύσκολος και μάλλον κλειστός αφού στον προκριματικό όμιλο της Κροατίας, τόσο η Ρωσία όσο και οι οικοδέσποινες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τις 2 προνομιούχες θέσεις.

Ο Γιώργος Ρούσης γνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει φέτος στις δηλώσεις του υπογράμμισε  «Εμείς οι προπονητές θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν πιο σωστά και πιο επαγγελματικά. Σαν Εθνική Γυναικών είμαστε τυχεροί που έχουμε τη χορηγία από το Δήμο Ευρώτα και θα μπορέσουμε να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε το συγκεκριμένο χώρο όλο το καλοκαίρι και να δουλέψουμε το σύνολο των παιδιών.

Στις γυναίκες οι δυσκολίες είναι ότι παρόλο που έχουμε πολλές επιτυχίες στις μικρές ηλικίες, δεν έχουμε την ανάλογη συνέχεια σε επίπεδο γυναικών. Τώρα έχουμε τα προκριματικά του παγκοσμίου, ο όμιλος μας είναι πραγματικά πολύ δύσκολος με Ρωσία, Κροατία, Ουγγαρία. Οργανωτικά και αγωνιστικά είναι πιο πάνω από εμάς, αλλά δεν πάμε απλά για να κάνουμε ένα ταξίδι.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία του βασικού κορμού που θα διεκδικήσει την πρόκριση της σε κάποια μεγάλη διοργάνωση όπως για παράδειγμα στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019».

Άμεσοι συνεργάτες του κ. Ρούση θα είναι ο Γιάννης Ορφανός (β’ προπονητής), ο Άκης Ευσταθόπουλος , Χρήστος Βαραντάσης (γυμναστής), Γιώργος Γλακουσάκης (φυσιοθεραπευτής).