Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στον «αδελφό» του Δημήτρη αφιέρωσε ο Ζένια τη νίκη

Στον «αδελφό» του Δημήτρη αφιέρωσε  ο Ζένια τη νίκη

Εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή του Γκόρτσανιουκ στα ελληνική γήπεδα, με την ομάδα της Νίκης Αιγινίου, με τον  πρώην άσο της τουρκικής Τοκάτ Πλέβνεσπορ, να αφιερώνει, μέσα απ’ τις δηλώσεις του στο “Volleyplanet”, τη πρώτη φετινή νίκη της ομάδας του Θανάση Στράντζαλη, στον “δικό του” Δημήτρη Φίνο, που εδώ και λίγες μέρες νοσηλεύεται στο “Θεαγένειο” Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

zenia_gortsaniouk

Με τον ίδιο  τρόπο λοιπόν που αποχαιρέτησε πέρυσι τα ελληνικά γήπεδα, έκανε χθες το δυναμικό του… comeback έπειτα από 317 ημέρες! Στις 22/12/2016 είχε πει “αντίο” στο ελληνικό πρωτάθλημα πανηγυρίζοντας με 3-0 επί της Παναχαϊκής την πρώτη περσινή εντός έδρας του Ηρακλή Χαλκίδας και χθες, στις 4/11/2017 στο ντεμπούτο του στην Volleyleague με τα χρώματα της Νίκης Αιγινίου ο 29χρονος Ζένια πανηγύρισε την παρθενική φετινή νίκη μιας άλλης νεοφώτιστης ομάδας. Στο σαββατιάτικο 3-2 σετ επί του Παναθηναϊκού ο Γκόρτσανιουκ ήταν στην πρώτη του μόλις εμφάνιση με τη νέα του ομάδα, ο MVP του αγώνα, ενώ με με συνολικά 25 πόντους (24/34 επ, 1 μπλοκ, 73% υπ – 38% άριστες) κέρδισε και τον τίτλο του τοπ σκόρερ,  θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στους κορυφαίους της 2ης αγωνιστικής.

niki aiginiou_panathinaikos 2

“Τα είχα… μαζεμένα μέσα μου και μου βγήκε το παιχνίδι!” ήταν τα πρώτα λόγια του πολυτιμότερου παίκτη της Νίκης Αιγινίου, που είχε να παίξει βόλεϊ από τον περασμένο Απρίλιο στο τουρκικό πρωτάθλημα. “Για μένα, το να μπω να παίξω έπειτα από έξι μήνες απραξίας, δεν ήταν πολύ εύκολο. Μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να καταλάβω σε ποιο επίπεδο είμαι. Μέσα όμως από την ένταση του αγώνα, άρχισα, ιδιαίτερα στην επίθεση, να βρίσκω τα “πατήματά” μου και να αντιλαμβάνομαι το βαθμό ετοιμότητας μου” επεσήμανε στο Volleyplanet o έμπειρος άσος.

niki_aiginiou

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Γκόρτσανιουκ, έχει αφήσει πίσω του το χθεσινό του ντεμπούτο και ότι όσο θα παίρνει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, θα βρίσκει τον “καλό του εαυτό” και μολονότι ήταν η τελευταία φετινή προσθήκη στο ρόστερ της Νίκης θα συνεισφέρει με την απόδοσή του και σε άλλες νίκες της ομάδας του Αιγινίου.

zenia_finos

Την πρώτη του πάντως φετινή του επιτυχία δεν υπήρχε περίπτωση να την αφιερώσει πουθενά αλλού, παρά “στον “αδελφό μου το Δημήτρη (σ.σ Φίνο)!

Τέλος, όσον αφορά στον χθεσινό του πρώτο αντίπαλο στην επιστροφή του στη Volleyleague, τον Παναθηναϊκό, ο Γκόρτσανιουκ φάνηκε να διαψεύδει με την άποψή του τις “Κασσάνδρες” που θέλουν την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου να παλεύει φέτος για τη σωτηρία της.

niki aiginiou_panathinaikos 1

“Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καθόλου αδύναμος, όπως ακούγεται και ότι γενικά θα παλέψει για την παραμονή του… Έχει έναν Αμερικανό κεντρικό (σ.σ Σιλμπερνέιτζελ) πολύ καλό, έναν Βραζιλιάνο ακραίο (σ.σ Μπολζάνι) που πηδάει πάνω από ένα μέτρο, ο Δρογκάρης είναι καλός πασαδόρος, ο γιος του Ανδρεόπουλου είναι καλός και πολύ ευχάριστο παιδί και ο Μπέλος…. σαν το παλιό καλό κρασί! Τελείωνε τις μπάλες από παντού…”

Φωτό: WWW.KONTASTASPOR, Elias Thalassis