Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Στον αέρα» το Φοίνικας-ΠΑΟΚ ελέω… πολιούχου

«Στον αέρα» το Φοίνικας-ΠΑΟΚ ελέω… πολιούχου

Δεν έχει “κλειδώσει” ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet για… θρησκευτικούς λόγους η ακριβής ημέρα και ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής Volleyleague «Πάμε Στοίχημα» Φοίνικας Σύρου-ΠΑΟΚ, που είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Κυριακή 6/12 στις 12.30.

Αιτία είναι οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις στην Σύρο, για τον Άγιο Νικόλαο, τον πολιούχο της  πρωτεύουσας Ερμούπολης και προστάτη των ναυτικών, που κατέχει ξεχωριστή θέση στη συνείδηση των Συριανών και κάθε χρόνο τιμάται στο νησί με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα.

Το φετινό εορτασμό πέρα των πιστών και των εκπροσώπων των τοπικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών που αναμένεται να συρρεύσουν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του «Πλουσίου», για να ξεχωρίζει από τον Άγιο Νικόλαο τον «Φτωχό» στην Άνω Σύρα, αναμένεται να τιμήσει δια της υψηλής παρουσίας του και ο Πρώτος Πολίτης της Χώρας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου θα παραστεί στις φετινές πανσυριανές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου.