Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στον αστερισμό της 5ης αγωνιστικής

Στον αστερισμό της 5ης αγωνιστικής

Το ντέρμπι στο PAOK Sports Arena μεταξύ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού μπορεί να επισκιάζει και να μαγνητίζει το ενδιαφέρων όλων στην 5η αγωνιστική,  ωστόσο στο πρόγραμμα της Volleyleague υπάρχουν αρκετά αμφίρροπα παιχνίδια…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Στο κλειστό του Μετς ο σταθερά βελτιωμένος Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παναχαϊκή σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη αποτελεί κοινός στόχος και είναι κάτι παραπάνω από… ζωτικής σημασίας.

Οι «πράσινοι» μετά την καλή αλλά χωρίς βαθμολογικό όφελος εμφάνιση κόντρα στην Κηφισιά, επιστρέφουν στην έδρα του θέλοντας τη νίκη απέναντι στην Παναχαϊκή που έχει τους ίδιους στόχους με τους ίδιους.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου παρά τα προβλήματα δείχνουν έτοιμοι να πάρουν το ζητούμενο αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι όπου οι βαθμοί είναι «διπλοί» και κάθε σετ «χρυσάφι».

Από πλευράς «πράσινων» ο Σωτήρης Πανταλέων τόνισε «Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη τριάδα αγώνων με Παναχαϊκή, Παμβοχαϊκό και Εθνικό Πειραιώς που θέλουμε να πάρουμε βαθμούς. Όπως φάνηκε και με την Κηφισιά τα λάθη κοστίζουν ακριβά. Η ομάδα μας δεν έχει πολυτέλεια πολλών επιλογών και όλοι πρέπει να ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Έχουμε ενθουσιασμό και πάθος αλλά και η Παναχαϊκή έχει εμπειρία. Περιμένουμε να μας στηρίξει ο κόσμος όπως έγινε και με τον Ηρακλή».

Η Παναχαϊκή αναζητά την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μετά το χαμένο ταϊ-μπρεϊκ κόντρα στον Φοίνικα Σύρου θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα που θα τις δώσει και ελπίδες για την συνέχεια.

Ο τεχνικός των Πατρινών Παναγιώτης Παπαδόπουλος έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και  χωρίς προβλήματα είναι έτοιμος να διεκδικήσει το τρίποντο που θα φέρει τους «ροσονέρι» πιο ψηλά στην βαθμολογία από τους γηπεδούχους.

Ο Παπαδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά «Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν τα παιδιά δουλεύουν καλά για τους κρίσιμους αγώνες που έρχονται. Ίσως αξίζαμε να έχουμε μερικούς βαθμούς ακόμα. Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό στο Λιγκ Καπ και τον νικήσαμε εύκολα. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί πολύ αλλά και εμείς έχουμε μία εικόνα για το πως πρέπει να χειριστούμε τον αγώνα»

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΚΗΦΙΣΙΑ

Στον Έβρο θα φιλοξενηθεί μια ακόμη αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να υποδέχεται την Κηφισιά που εντυπωσιάζει και φέτος στην Volleyleague.

Αγώνας που θα διεξαχθεί υπό την σκιά των καταγγελιών των Ελλήνων αθλητών των γηπεδούχων που παραμένουν από την αρχή της χρονιάς απλήρωτοι και προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι παλεύοντας με όσες δυνάμεις τους έχουν μείνει.

Προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσου ο Σάκης Μουστακίδης και ο Γιώργος Παπάζογλου που βρίσκονται και αυτοί στο ίδιο καθεστώς. Αγωνιστικά προβλήματα για τον Έλληνα τεχνικό δεν υπάρχουν και άπαντες θέλουν κόντρα σε όλα να δώσουν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο και να πάρουν τη νίκη έπειτα από 3 συνεχόμενες ήττες τους.

Ο Νίκος Χριστόφας αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου υπογραμμίζοντας «Μας έχουν επηρεάσει λίγο τα θέματα που βρίσκονται ανοικτά με την διοίκηση και αναφέρονται στην ανακοίνωση που εκδόσαμε αλλά δεν έχουν σχέση με τις προπονήσεις που κάνουμε. Αλλωστε με τον προπονητή μας δεν έχουμε μιλήσει γαι αυτά αλλά μόνο για θέματα προετοιμασίας. Όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας και θέλουμε να κάνουμε αυτή τη νίκη. Η Κηφισιά πάνω κάτω έχει την ίδια δύναμη με είχε πέρυσι. Είναι καλή ομάδα και το έδειξε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα. Είναι αξιόλογοι οι Χάντ, Σόουζα, ο Εφραιμίδης και τα άλλα παιδιά. Θα γίνει ωραίος αγώνας. Ο κόσμος περιμένουμε να μας στηρίξει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση στην Κηφισιά που ανεβαίνει στον Έβρο με την ψυχολογία στα ύψη και με στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που τρέχει.

Ο Κώστας Αρσενιάδης έχοντας εκτός για έναν ακόμη αγώνα τον Πολωνό Σαμέτσκι, αναμένεται να χρησιμοποιήσει εκ νέου τον Χαντ σε ρόλο διαγώνιου, ευελπιστώντας ο Καναδός να είναι αυτός των δύο πρώτων αγωνιστικών.

O τεχνικός των «κυανόλευκων» της Κηφισιάς τόνισε «Ο αγώνας είναι κομβικός για την ομάδα μου. Προερχόμαστε από τρεις νίκες και αν συνεχίσουμε θα ανέβουμε κι άλλο στη βαθμολογία. Ο Εθνικός παίζει καλά, ειδικά στην έδρα του. Μάθαμε για κάποια προβλήματα που υπάρχουν με τους αθλητές αλλά συνήθως αυτά συσπειρώνουν τις ομάδες. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας».

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ

Να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών και να κατακτήσει την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα έχει στόχο ο Ηρακλής Χαλκίδας απέναντι στον Εθνικό.

Οι «μελανόλευκοι» του Σπύρου Γκολίτση μετά την εκπληκτική νίκη τους στο Βραχάτι, θέλουν να εκμεταλλευθούν τον παράγοντα έδρας και να πάρουν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Στο κλειστό της Κανήθου η Χαλκίδα μετρώντας 2×2 παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή και όλοι αισιοδοξούν πως αυτό θα συνεχιστεί και με τους Πειραιώτες.

Ο κεντρικός των γηπεδούχων Θεόδωρος Τσολάκος ανέφερε για το παιχνίδι «Ο αντίπαλος μας είναι καλή και οργανωμένη ομάδα. Είχαμε νικήσει 3-0 στο Λιγκ Καπ αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Είναι ομάδα με καλή τακτική και για να νικήσουμε πρέπει να έχουμε διάρκεια και πίεση στην απόδοση μας. Εχουμε κάνει καλό ξεκίνημα και αυτό μας δίνει και καλή ψυχολογία. Θα είναι ωραίος αγώνας και περιμένουμε και κόσμο στο γήπεδο».

Ο Εθνικός έχοντας βγάλει τα δύσκολα κόντρα στον Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, είναι έτοιμος να επιστρέψει στις νίκες και απέναντι στην Χαλκίδα να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Σάκης Ψάρρας ταξιδεύει στην Χαλκίδα χωρίς προβλήματα και με καλό κλίμα ελπίζουν πως γρήγορα η ομάδα θα ξαναμπεί στον δρόμο των επιτυχιών. Μιλώντας για τον αγώνα ο τεχνικός του Εθνικού δήλωσε «Δώσαμε τους δύσκολους αγώνες με τα δύο μεγάλα φαβορί του πρωταθλήματος. Τώρα αρχίζουν οι αγώνες με ομάδες που έχουν σχεδόν τους ίδιους στόχους. Πάμε για νίκη αλλά για να τα καταφέρουμε πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Έχουμε δείξει ένα δείγμα των δυνατοτήτων μας. Ο αγώνας στο Λιγκ Καπ δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα που θα δώσουμε για το πρωτάθλημα. Οι ομάδες τώρα είναι πιο έτοιμες».

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το παιχνίδι του Αιγινίου μεταξύ Νίκης και Ηρακλή καθώς τα πάντα αναμένονται να κριθούν στις λεπτομέρειες. Ένα πραγματικό ντέρμπι αφού και οι δύο ομάδες έχουν κοινούς στόχους και βρίσκονται ισόβαθμοι με 4 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι έπειτα από δύο εκτός έδρας παιχνίδια επιστρέφουν στην έδρας τους θέλοντας να πάρουν τη νίκη που θα δώσει ψυχολογία και θα επαναφέρει τα χαμόγελα.

Ο Θανάσης Στράντζαλης θα έχει κανονικά στην διάθεσή του τον Λουκούμι που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο Ρέντη και χωρίς προβλήματα ευελπιστεί σε καλή εμφάνιση.

Τη νίκη έχει στόχο και ο Ηρακλής ο οποίος προέρχεται από ανατροπή επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και έχει καλή ψυχολογία.

Στα ευχάριστα για τον Γιάννη Ορφανό η επιστροφή του Κώστα Προύσαλη  ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να βοηθήσει τους «κυανόλευκους» στο να φθάσουν στη νίκη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/2017

17:00 Παναθηναϊκός – Παναχαϊκή

17:00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Κηφισιά

17:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

18:30 Ηρακλής Χαλκίδας – Εθνικός

19:00 Νίκη Αιγινίου – Ηρακλής

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11/2017

19:30 Φοίνικας Σύρου – Παμβοχαϊκός