ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Στον αστερισμό του Περσέα ο Τζιουμάκας

Στον αστερισμό του Περσέα ο Τζιουμάκας

Το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της γυναικείας ομάδας της Περαίας ανέλαβε εδώ και λίγες ώρες ο έμπειρος τεχνικός του Ανατόλια.

Δίδυμο… Α1 κατηγορίας έχει απο χθες στις τάξεις του ο Περσέας, καθώς μετά την πρόσφατη ανακοίνωση συνεργασίας της ανδρικής ομάδας με τον Χρήστο Πάτρα, χθες ο Σωκράτης Τζιουμάκας πήρε από τη διοίκηση το χρίσμα του νέου τεχνικού των γυναικών της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο πολύπειρος προπονητής από τη θητεία του σε Εθνικές ομάδες, Ηρακλή, Ανατόλια κ.α θα διαδεχθεί έπειτα από πέντε χρόνια στον πάγκο του Περσέα τον Άλεξ Ντίαζ, με την ελπίδα έπειτα από χρόνια παρουσίας στο Β’ τοπικό ΕΠΕΣΘ να φτάσει σε κάποια διάκριση.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πατέρας του διεθνή δευτεραθλητή του ιταλικού πρωταθλήματος με την Περούτζια, Γιώργου Τζιουμάκα στο Volleyplanet “αρχικός μας στόχος είναι η δουλειά και η παραγωγή νέων αθλητριών”. Όσον αφορά δε στους λόγους που τον έπεισαν να αποδεχθεί την πρόταση της ομάδας της Μαρίας Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι τα στοιχεία που τον “κέρδισαν” από τις πρώτες επαφές που είχε με τους ανθρώπους του Περσέα ήταν “η ζεστή αντιμετώπιση της διοίκησης, η αγάπη για το βόλεϊ και οι μεγάλες φιλοδοξίες που έχουν για την ομάδα”.

Αξίζει να σημειωθεί πως Πάτρας και Τζιουμάκας βρίσκονται ξανά μαζί έπειτα από την παλιότερη θητεία τους ως αθλητές στον Άρη, την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου με την Εθνική Ενόπλων CICM στο Κολοραντο των ΗΠΑ το 1991, ενώ μαζί εχουν πανηγυρίσει και έναν παγκόσμιο τίτλο ως τεχνικό δίδυμο του 2ου Λυκείου Ευόσμου στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα του 1998 στην Αθήνα.