ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στον δρόμο προς τον τελικό

Στον δρόμο προς τον τελικό

Με τη νίκη να αποτελεί μοναδικό κοινό στόχο Φοίνικας Σύρου και ΠΑΟΚ ανοίγουν την αυλαία του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος (17:15 ΝΕΡΙΤ) και υπόσχονται πλούσιο θέαμα σε έναν εξαιρετικά αμφίβολο πρώτο ημιτελικό.

Η ώρα της αλήθειας για «ερυθρόλευκους» και «ασπρόμαυρους» έφθασε στην Ερμούπολη. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε για ΠΑΟΚ και Φοίνικα Σύρου και το απόγευμα του Σαββάτου δίνουν ραντεβού με την ιστορία.

Οι «οικοδεσπότες» του Ράτκο Παβλίσεβιτς θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο μέχρι τέλους και να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και τον κόσμο που αναμένεται να γεμίσει το «Δ. Βικέλας».

Η Ερμούπολη ζει και αναπνέει για τον μεγάλο ημιτελικό και ο κόσμο και η άνθρωποι των «Πειρατών» θέλουν να πανηγυρίσουν έναν τίτλο.

Με «αστέρες» του Φοίνικα Σύρου τους Ντόκιτς και Μιγιαϊλοβιτς που αποτελούν βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδα, οι Συριανοί χωρίς προβλήματα στοχεύουν στη νίκη που θα τους ανοίξει την πόρτα για την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας τους.

Ο Παβλίσεβις στις δηλώσεις του για την διοργάνωση έδειξε και το που ποντάρει εν πολύς για τον ημιτελικό. «Το Κύπελλο είναι μία δύσκολη διοργάνωση και το μυαλό όλων είναι στο πώς θα νικήσουν. Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι και θα κάνουμε το καλύτερο για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε. Το σερβίς  θα παίξει μεγάλο ρόλο στο συγκεκριμένο γήπεδο» δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός που ποντάρει πολλά στην ποιότητα των παικτών του και τα πολύ δυνατά χτυπήματα που έχουν στο σερβίς.

Ο Σέρβος διαγώνιος της Σύρου Τόμισλαβ Ντόκιτς δείχνει έτοιμος όσο ποτέ να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό. Ωστόσο μιλώντας για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ κράτησε χαμηλούς τόνους λέγοντας  «Παίζουμε με τους πρωτοπόρους και αυτό τα λέει όλα. Θέλουν να κερδίσουν, αλλά το ίδιο θέλουμε κι εμείς και οι διαφορές δεν είναι μεγάλες».

Δικέφαλος έτοιμος για… πτήση τίτλου

Στο ΠΑΟΚ η συμμετοχή του στον ημιτελικό αποτελεί ένα σαφέστατο δείγμα πως η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο και για πρώτη φορά διεκδικεί τίτλους και πρωταθλήματα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θέλει να φθάσει μέχρι τέλους και στο Κύπελλο και να ζεστάνει για τα καλά τον κόσμο του εν όψει της συνέχειας της Α1.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης μπορεί να γνωρίζει πως η ομάδα του είναι νέα σε Final 4 και τα λοιπά, ωστόσο οι παίκτες του μόνο άπειροι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο Βασίλης Κουρνέτας  έχοντας κατακτήσει στην καριέρα του 6 Κύπελλα θέλει να… εμπλουτίσει την τροπαιοθήκηκη του με έναν ακόμη τίτλο κάνοντας την αρχή με την φανέλα του Δικέφαλου.

Την ίδια ώρα Ερνάντο Γκόμεζ αλλά και Σαφράνοβιτς, Χιμένες και Ρανγκέλ θέλουν να κατακτήσουν έναν ακόμη τίτλο στην καριέρα τους συνεχίζοντας στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Βασίλης Κουρνέτας  με την πολυετή εμπειρία του κράτησε την μπάλα χαμηλά τονίζοντας την δυσκολία του Final 4 και ευχήθηκε ««Δύσκολη η ταμπέλα του φαβορί ειδικά όταν μιλάμε για τις καλύτερες 4 ομάδες της βαθμολογίας. Δεν το σκεφτόμαστε έτσι, ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες όπως ο Ολυμπιακός που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί με κορμό έμπειρων αθλητών που στο τέλος κατακτούν τους τίτλους. Αν μπορούμε να συνεχίσουμε τις νίκες».

Ο Γιάννης Καλμαζίδης ολοκλήρωσε κανονικά την προετοιμασία των παικτών του και θα έχει στην διάθεσή του τον Κουρνέτα που προέρχεται από τραυματισμό.

Ο έμπειρος τεχνικός των «ασπρόμαυρων» γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αγώνων, ωστόσο έδειξε έτοιμος και αισιόδοξος.

Το γήπεδο παίζει παίζει ρόλο του, βλέπουμε ότι σε γήπεδα όπως της Κηφισιάς, δύσκολα νικά κάποιος. Υπάρχουν φαβορί τα οποία βγαίνουν από κάποια στοιχεία. Δεν έχουμε εμπειρία τελικών ως ΠΑΟΚ, αλλά έχουμε ομάδα ικανή και ανταγωνιστική. Μπορούμε κι εμείς όπως και οι άλλες ομάδες να ανεβούμε στο ψηλότερο σκαλί. Δεν ξέρω αν θα γίνουν καλά παιχνίδια, αλλά σίγουρα θα γίνουν σκληρά. Δεν μας αγχώνει που ο κόσμος θέλει τίτλους. Προσπαθούμε να φέρουμε κοντά τον κόσμο. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καλμαζίδης.

«Εμφύλιος» στην οικογένεια Εφραιμίδη

Στα περίεργα των αναμετρήσεων και τα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιτελικού ο «εμφύλιος» της οικογένειας Εφραιμίδη, καθώς τα δύο αδέρφια θα βρεθούν αντιμέτωπα για 3η φορά φέτος. Ο λίμπερο των Συριανών Νικήτας δηλώνει έτοιμος να υποδεχθεί τις επιθέσεις του αδερφού του Δημήτρη που θέλει με τον ΠΑΟΚ να πάει τελικό.

Όπως και να έχει πάντως ένας Εφραιμίδης θα είναι στον τελικό και απομένει να δούμε τι φανέλα θα φορά. Αυτή με τα «μπλέ» του Φοίνικα, ή αυτή με τα «μαύρα» του ΠΑΟΚ.