ΔΙΕΘΝΗ

Στον πάγκο της Αλμερία η Μαρίζα Φερνάντεζ

Στον πάγκο της Αλμερία η Μαρίζα Φερνάντεζ

Ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα της ανοίγει η Ισπανίδα πρώην διεθνής άσος του Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ομάδας που αγωνίστηκε στο παρελθόν.

Στην επίσημη παρουσίαση της Αλμερία (AVG 2008), παρουσία του Δημάρχου, ο Σύμβουλος αθλητισμού  Χουάν Σεγούρα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “η Μαρίζα Φερνάντεζ θα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση του βόλεϊ της Αλμερία και θα ενθαρρύνει πολλά κορίτσια και τα αγόρια να ασχοληθούν με το άθλημα”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος  τόνισε ότι “η Μαρίζα Φερνάντεζ αποτελεί αναφορά για το γυναικείο βόλεϊ. Εκτός από την Εθνική ομάδα, έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είμαστε τυχεροί που εντάχθηκε στην AVG 2008 ως προπονήτρια της ομάδας Super League 2. Έχει παίξει στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, είχε σημαντικές διακρίσεις και με τις γνώσεις και την εμπειρία της θα προσφέρει πολλά στην  Αλμερία”.

Marisa_Fernandez 20

Εμφανώς συγκινημένη η πρώην ξένη κεντρική των ελληνικών γηπέδων, που την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στην ισπανική  Club Voleibol Haris, δήλωσε: “Αισθάνομαι ταυτισμένη με τις αξίες αυτού του συλλόγου. Θα προσπαθήσω να συνεισφέρω όσο μπορώ με τις γνώσεις και την εμπειρία μου ” τόνισε η Μαρίζα Φερνάντεζ  που πέρα από τη γυναικεία ομάδα θα αναλάβει και τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες σε κορίτσια και αγόρια.

Η AVG 2008 αποτελεί σημείο αναφοράς για το γυναικείο βόλεϊ. Με πάνω από 200 αθλητές-αθλήτριες, εργάζεται από τη βάση στην ελίτ, τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια, αν και με την ομάδα στην Superliga 2.έχει λάμψει ειδικά στο γυναικείο βόλεϊ  Έχει επίσης μια δημοτική αθλητική σχολή.