ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στράντζαλη: «Πιστεύουμε στην ομάδα μας»

Στράντζαλη: «Πιστεύουμε στην ομάδα μας»

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας γυναικών στο Ευρωπαϊκό Λιγκ 2016 έχει ξεκινήσει, καθώς την Πέμπτη το μεσημέρι, η αποστολή θα αναχωρήσει για την Ουγγαρία όπου θα διεξαχθεί το 1ο τουρνουά του 3ου ομίλου.

Μετά την παρουσία της ομάδας πέρσι στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, λογικό είναι να υπάρχουν υψηλές φιλοδοξίες και για φέτος όπως υποστήριξε, η Όλγα Στράντζαλη.

Η διεθνής ακραία του Πανεπιστήμιου του Μαϊάμι, έθεσε ως πρώτο στόχο τη συνολική βελτίωση της ομάδας, ενώ όπως και όλη η υπόλοιπη αποστολή δήλωσε ενθουσιασμένη από την φιλοξενία που απολαμβάνει η ομάδα στη Μεγαλόπολη (όπου θα διεξαχθεί και το δεύτερο τουρνουά το τριήμερο 9-11 Ιουνίου).

Εξαιρετική φιλοξενία

«Οι στόχοι μας αυτή τη χρονιά είναι να παίξουμε καλύτερα και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι πέρσι. Θέλουμε να αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερα σαν ομάδα γιατί αν βελτιώσουμε την ομαδική μας λειτουργία είμαστε σίγουρες ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε περισσότερα παιχνίδια», είπε η Όλγα κι αναφερόμενη στην παρουσία της ομάδας στην Μεγαλόπολη δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της.

«Πραγματικά όλοι στην ομάδα λατρεύουμε την Μεγαλόπολη! Οι άνθρωποι εδώ είναι τόσο καλοί και ευγενικοί μαζί μας και μας παρέχουν τα πάντα! Δεν είναι μόνο η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν πέρσι στα παιχνίδια και φέτος στα δύο φιλικά που δώσαμε, αλλά κι η καθημερινή συμπεριφορά και συμπαράσταση τους από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία. Μας σέβονται ως ομάδα και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μη μας λείψει τίποτα σε καθημερινή βάση».

Βήμα βήμα η πορεία

Ένα σημαντικό στοιχείο για την καλή πορεία της Εθνικής είναι σύμφωνα με την ίδια το γεγονός ότι: «Σε γενικές γραμμές η ομάδα είναι η ίδια περίπου, οπότε όλα τα κορίτσια ξέρουμε τις απαιτήσεις των προπονητών και είναι πιο εύκολο έτσι να κατανοήσουμε τους καθημερινούς στόχους που υπάρχουν στις προπονήσεις..

Όλα τα κορίτσια πιστεύουμε πως εφόσον ακολουθήσουμε την τακτική των προπονητών μας μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Καταλαβαίνουμε ότι κι οι άλλες ομάδες βελτιώνονται επίσης, αλλά υπάρχουν στην Εθνική μας ομάδα αθλήτριες οι οποίες μπορούν να παίξουν σε πραγματικά υψηλό επίπεδο και έχουμε εμπιστοσύνη στο παιχνίδι αλλά και στην ομάδα. Βήμα, βήμα θα κάνουμε και το μεγάλο άλμα…»

Το πρόγραμμα της εθνικής

Υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική Γυναικών βρίσκεται στον 3ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ Γυναικών μαζί με τις Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβενία ενώ οι άλλοι δύο όμιλοι απαρτίζονται από τις:
1ος όμιλος: Πολωνία, Λευκορωσία, Σλοβακία, Αλβανία
2ος όμιλος: Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο

Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν δύο τουρνουά με την Ελλάδα να φιλοξενεί το δεύτερου του 3ου ομίλου το τριήμερο 9-11 Ιουνίου στην Μεγαλόπολη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής:
1ο τουρνουά (3-5 Ιουνίου, Νιρεγιχάσα Ουγγαρία)
Παρασκευή 3/6
17:00, Ελλάδα – Ρουμανία
19:30, Ουγγαρία – Σλοβενία
Σάββατο 4/6
17:00, Ρουμανία – Σλοβενία
19:30, Ελλάδα – Ουγγαρία
Κυριακή 5/6
18:30, Σλοβενία – Ελλάδα
21:00, Ρουμανία – Ελλάδα

2ο τουρνουά (9-11 Ιουνίου, Μεγαλόπολη)
Πέμπτη 9/6
17:30, Σλοβενία – Ουγγαρία
20:30, Ελλάδα- Ρουμανία
Παρασκευή 10/6
17:30, Ουγγαρία – Ρουμανία
20:30, Σλοβενία – Ελλάδα
Σάββατο 11/6
18:00, Ρουμανία – Σλοβενία
21:00, Ουγγαρία – Ελλάδα