Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στράντζαλης: «Η Μοντάνιο φάρος για το γυναικείο βόλεϊ»

Στράντζαλης: «Η Μοντάνιο φάρος για το γυναικείο βόλεϊ»
H σχέση τους ξεπερνάει τα όρια του προπονητή και της αθλήτριας. Ο λόγος για τον Θανάση Στράντζαλη και την Μαντλέιν Μοντάνιο, οι οποίοι μετά την κοινή πορεία τους τη σεζόν 2008-2009 στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, κράτησαν επαφές μέχρι και σήμερα και πλέον είναι στενοί φίλοι.
«Με την Μαντλέιν είμαστε προσωπικοί φίλοι και από την στιγμή που έφυγε από την Ελλάδα, κρατήσαμε επαφές και μιλούσαμε αρκετά συχνά. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος, έχει πραγματοποιήσει τεράστια διαδρομή στο παγκόσμιο βόλεϊ, έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, τίτλους MVP και ρεκόρ, όπως αυτό που κατέχει στη Κορέα με τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισε…» σχολίασε αρχικά στο volleyball.gr ο Θανάσης Στράντζαλης.
Ο έμπειρος τεχνικός που βρέθηκε στο κλειστό της Πυλαίας για να παρακολουθήσει τον Άρη με τον Αίαντα και να δει από κοντά την Μοντάνιο να βραβεύεται ως MVP της 1ης αγωνιστικής, τόνισε την ανάγκη που έχει το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ να πάρει παράδειγμα από την Κολομβιανή διαγώνια για να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος.
«Η Μοντάνιο είναι φάρος για το γυναικείο βόλεϊ και για τα μικρά παιδιά. Πρέπει να μάθουν την ιστορία της και να προσπαθήσουν να τις μοιάσουν έστω και στο 10%. Η ίδια με την παρουσία της και μόνο μπορεί να βοηθήσει νέα κορίτσια να γίνουν καλύτερες αθλήτριες και άνθρωποι. Δεν πρέπει να επωφεληθεί μόνο ο Άρης, αλλά όλο το ελληνικό βόλεϊ. Όχι μόνο με την Μοντάνιο αλλά και με την Γκουίτζι που βρίσκεται στον Αίαντα. Φέτος με την παρουσία δύο τέτοιων αθλητριών, το πρωτάθλημα έχει άλλο αέρα και υπάρχει άνεμος αισιοδοξίας. Ειδικά αν την επόμενη σεζόν πάρουν την άνοδο και οι μεγάλοι σύλλογοι που αγωνίζονται στη Pre League, θα ανέβει συνολικά το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα».