ΔΙΕΘΝΗ

«Στραβοπάτησαν» στην πρεμιέρα οι «Γαλλίδες» μας

«Στραβοπάτησαν» στην πρεμιέρα οι «Γαλλίδες» μας

Με ήττες ξεκίνησαν οι διεθνείς μας, Παπαφωτίου, Διώτη το περασμένο Σάββατο τη σεζόν 2016-2017 του γαλλικού πρωταθλήματος γυναικών, καθώς  Μιλούζ και Τερβίλ αντίστοιχα δεν κατάφεραν να κερδίσουν στα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους στην πρεμιέρα.

Στην Ναντ, η τοπική ομάδα εκμεταλλευόμενη το καλό της σερβίς και μπλοκ προηγήθηκε με 2-0 σετ της Μιλούζ της Αθηνάς Παπαφωτίου και όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχες εκμεταλλευόμενες τα υπερδιπλάσια λάθη  των αντιπάλων τους (47-23) θα “σπάσουν το ρόδι της φετινής” σεζόν με χαρακτηριστική ευκολία.

Η ομάδα της Παπαφωτίου όμως και της πρώην Ουκρανής άσου του Ολυμπιακού, Τρατς (7π), δεν παρέδωσε τα όπλα αντέδρασε μείωσε τα λάθη της και με σωστή ανάπτυξη παιχνιδιού από την Ελληνίδα άσο και αποτελεσματικότητα στην επίθεση (68% έναντι 42%) ισοφάρισε σε 2-2 στέλνοντας το ματς σε 5ο σετ. Εκεί όμως στα σημεία η Ναντε τελικά πήρε την νίκη με 3-2 (25-22, 25-19, 26-28, 22-25, 15-11) και έριξε νικηφόρα την αυλαία της πρεμιέρας.

Αντίθετα οι 12 πόντοι της τοπ σκόρερ και κορυφαίας της Τερβίλ, Παναγιώτας Διώτη δεν στάθηκαν αρκετοί στην γαλλική ομάδα για να ξεπεράσει στο Νανσί το εμπόδιο της τοπικής Vandoeuvre η οποία τελικά με τη συμπαράσταση των οπαδών της, μετά την κόντρα του α’ σετ εκμεταλλευόμενη τα σχεδόν τροιπλάσια λάθη (27-10) των φιλοξενούμενων επικράτησε τελικά με 3-0 (26-24, 25-19, 25-12) σετ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η διεθνής πρώην άσος του Πανναξιακού, Διώτη με το καλημέρα των υποχρεώσεών της στη γαλλική λίγκα φιγουράρει στην 8η θέση των κορυφαίων ακραίων, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η Λάζιτς της Λε Κανέ.