ΔΙΕΘΝΗ

Super ανατροπή και κούπα για την Ομόνοια του «Κάλμα»

Super ανατροπή και κούπα για την Ομόνοια του «Κάλμα»

Πρώτη κούπα της σεζόν για την Ομόνοια του Γιάννη Καλμαζίδη, που επικράτησε με ανατροπή 3-2 (20-25, 18-25, 25-23, 25-19, 15-13) του Παφιακού και κατέκτησε το 4ο Super Cup της ιστορίας της στην κλειστή αίθουσα του Απόλλωνα στη Λεμεσό

Με το καλημέρα άνοιξε λογαριασμό στην Κύπρο ο Γιάννης Καλμαζίδης και ο συνεργάτης του Δήμος Φιλιππάτος με την Ομόνοια. Οι “πράσινοι” αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο καθώς ο Παφιακός  προηγήθηκε με 0-2 σετ πιέζονας τους αντιπάλους τους από τη θέση του σερβίς.

Στο τρίτο σετ, η Ομόνοια βρήκε ρυθμό, ο Μορίς Σιντιμπέ έκανε το 25-23 κρατώντας ζωντανή την ομάδα του και μειώνοντας 1-2 σετ.  Οι «πράσινοι» και ειδικά ο Σιντιμπέ πήραν κεφάλι (+4 ) για το 20-16 και το σετ έκλεισε με άσο του Ρώσου πασαδόρου Σεργκέι Μπαγκρέι με 25-19.

Μάχη μεγάλη και στο τάι μπρέικ με την ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη να παίρνει προβάδισμα 7-8 με τον Ασπιώτη. Η Ομόνοια επέστρεψε και με μπλοκ του Σαββίδη πήρε ανάσα δυο πόντων 13-11. Ένα λάθος του Σιντιμπέ και ο Παφιακός ισοφάρισε σε 13-13, αλλά ο Γάλλος στην αμέσως επόμενη φάση πήρε το αίμα του πίσω και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του σετ 15-13.

OMONOIA (Γ. ΚΑΛΜΑΖΙΔΗΣ): Γκούζμαν, Αδάμου, Προδρόμου, Μπεγκρέι, Σιντιμπέ, Αλεξίου – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. –Αλλαγές: Σ.Πετρακκίδης, Αυγ. Σαββίδης

ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Κ.ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ): Ευσταθίου, Τοντόροβιτς, Παπαδόπουλος, Οικονομίδης, Ασπιώτης, Κωνσταντινίδης – Λίμπερο:  Αντωνίου – Αλλαγές: Aνθής.

Φωτό: kerkida.net