Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Τα δίνουν όλα» για να σωθούν

«Τα δίνουν όλα» για να σωθούν

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 2017 για εβδομη σερί χρονιά απο τον Ολυμπιακό το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά  λίγο πριν την λήξη της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Από το πρόγραμμα των 5 σαββατιάτικων αναμετρήσεων της 20ης αγωνιστικής ξεχωρίζει το παιχνίδι του Αίαντα Ευόσμου με τον ΑΟ Θήρας στον Εύοσμο, καθώς οι Θεσσαλονικιές συνεχίζουν να μάχονται για την παραμονή τους, με τις Σαντορινιές να αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μονομαχία στην “ουρά”, Θέτιδας-ΑΕΚ. Το “μενού’ της αγωνιστικής ολοκληρώνεται την Κυριακή (12/3) με την αναμέτρηση Γ.Σ Ηλιούπολης-Α.Ο Μαρκοπούλου.

Της Δήμητρας Πέτρου

17:00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ Ελπίς (Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ)
Την Ελπίδα Αμπελοκήπων υποδέχεται ο Παναθηναικος στο κλειστό του Μετς με τις γηπεδούχες να ανακτούν καινούριες δυνάμεις για το πρωτάθλημα και να αφήνουν πίσω τους το Κύπελλο. Η Ελπίδα απο την μεριά της θα παλέψει για την παραμονή της και θα προσπαθήσει να αποφύγει ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
«Μπορεί να χάθηκε ένας τίτλος αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Παίζουμε με μια νεανική ομάδα που παλεύει να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Και οι δυο ομάδες θέλουν το θετικό αποτέλεσμα η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους. Πρέπει να βρούμε τον καλό μας εαυτό και να παάρουμε το τρίποντο από αυτό το ματς», δήλωσε η λίμπερο του ΠΑΟ, Πένυ Ρόγκα.

Από την άλλη μεριά, η ακραία της Ελπίδας, Αλεξία Καλανταρίδου ανέφερε: «Άσχετα απο το βαθμολογικό πίνακα που βρισκόμαστε σε μια απο τις θέσεις του υποβιβασμού, εμείς βλέπουμε το κάθε ματς ως έναν τελικό που θα μας κρατήσει στην κατηγορία! Όλοι μαζί παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Έχουμε τρεις ακόμη αγώνες πρέπει να δώσει η καθεμία τον καλύτερο της εαυτό και να παίξουμε στα όρια μας ! Μόνο έτσι θα κάνουμε τη διαφορά και θα πάρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».

Σαβ 11 Μαρ, 17:00 ΑΣ Άρης – Ολυμπιακός ΣΦΠ ΔΑΚ Πυλαίας
Τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό “φιλοξενεί” στο ΔΑΚ Πυλαίας ο Άρης που δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να εισέλθει στην 4άδα (απέχει ένα βαθμό από τον ΑΟ Θήρας).
«Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς κόντρα στον Κυπελλούχο Ελλάδας και μια ομάδα που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη», σχολίασε ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης.

Στο “στρατόπεδο” του Ολυμπιακού επικρατεί ευφορία μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη σπουδαία ευρωπαϊκή πρόκριση στους «4» του Challenge Cup. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Μπράνκο Κοβάτσεβιτς τόνισε: «Το πρόγραμμα των διαδοχικών αγώνων συνεχίζεται με το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη. Αυτό θα είναι το 17ο ματς μέσα σε 1,5 μήνα περίπου, όπου δώσαμε πολλά και σημαντικά παιχνίδια ανά τρεις ημέρες. Η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου και την πρόκριση στους «4» και θέλουμε να συνεχίσουμε τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις».

18:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – ΑΟ Θήρας ΔΑΚ Ευόσμου
Στο ΔΑΚ Ευόσμου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση μεταξύ του τοπικού Αίαντα και του ΑΟ Θήρας η οποία έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες που με αυτούς τους βαθμούς θέλουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στα play offs και να διατηρηθούν στην 4η θέση που οδηγεί σε αυτά αντίστοιχα.
«Θέλουμε τη νίκη για να τελειώσουμε λίγο νωρίτερα την υπόθεση παραμονή. Βέβαια παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, το έργο μας θα είναι δύσκολο αλλά η νίκη είναι απαραίτητη για εμάς», τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Ηλίας Ζωλασταθιάδης.

Από την άλλη στον ΑΟ Θήρας τα αγωνιστικά προβλήματα παραμένουν πονοκέφαλος με τη Ναταλία Μεταξά να μην υπολογίζεται για την αυριανή αναμέτρηση (τραυματισμός στο ισχύο) ενώ εκτός υποχρεώσεων είναι και η Ιβάνα Όστοϊτς (ρήξη αχίλλειου τένοντα). «Ξέρουμε ότι θα είναι ένας τελικός και για τις δυο ομάδες , οπότε θα γίνει ένα παιχνίδι υψηλής έντασης και πίεσης, που όποιος θα ειναι πιο ψύχραιμος να επιβάλει την τακτική του με τα καθοριστικά στοιχεία του σέρβις-υποδοχής , θα κερδίσει το παιχνιδι» , είπε ο τεχνικός του ΑΟΘ, Απόστολος Οικονόμου.

15:00 ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΣ Μακεδόνες ΔΑΚ Νάξου
Μετά το Κύπελλο Ελλάδας ο φιναλίστ Πανναξιακός φιλοξενεί τους Μακεδόνες στο ΔΑΚ Νάξου. Ο ΠΑΟΝ θέτει ως στόχο της 2η θέση και με ανεβασμένο το ηθικό θέλει να διατηρήσει την καλή εμφάνιση των τελευταίων παιχνδιών. Ο προπονητής της νησιωτικής ομάδας, Γιώργος Ρούσης ανέφερε: «Το Σάββατο σίγουρα παίζουμε για το πρωτάθλημα αλλά τα συναισθήματα ακόμα είναι πολλά από το final-4. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι καθώς είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για τον αντίπαλο μας που κυνηγάει την τετράδα-για εμάς βέβαια υπάρχουν πιθανότητες να πλασαριστούμε σε καλύτερή θέση στην τετράδα αλλά πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Οι Μακεδόνες από την πλευρά τους βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από τον ΑΟ Θήρας που είναι στην 4η θέση, θα αγωνιστούν χωρίς την Τοάζι με τον Μανώλη Σκουλικάρη να σημειώνει: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς η Νάξος είχε καλή παρουσία στο Final 4 και έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Είναι ένα ερωτηματικό για μας το πως θα εμφανιστούμε μετά από τη διακοπή των δύο εβδομάδων και με ‘προβληματικές’ προπονήσεις λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας των κορασίδων. Πριν τη διακοπή ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι για να διεκδικήσουμε τη νίκη που θα μας κρατήσει ζωντανούς στη διεκδίκηση της τετράδας».

19:00 ΑΣΠ Θέτις – ΑΕΚ Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»
Στην τελευταία αναμέτρηση της ημέρας η Θέτιδα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ με τις γηπεδούχες να αναζητούν το 3-0 ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.
Χωρίς προβλήματα η ομάδα της Βούλας και με τον προπονητή Σούλη Τουρσούγκα να δηλώνει: «Είναι ένα ματς που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε για να διατηρήσουμε τις ελπίδες για την παραμονή».

Από την πλευρά της ήδη υποβιβασμένης ΑΕΚ, ο κόουτς της “Ένωσης” Γιώργος Σαμαράς ανέφερε: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα, αλλά στόχος μας είναι όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια να κάνουμε καλή εμφάνιση σε μια από τις τελευταίες μας παραστάσεις στην Α1»