Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τα βλέμματα σε Έβρο, Πειραιά και Αθήνα

Τα βλέμματα σε Έβρο, Πειραιά και Αθήνα

Σε Έβρο, Πειραιά και Αθήνα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 15ης αγωνιστικής της Volleyleague με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου, και την Κομοτηνή και Ηρακλή να δοκιμάζουν αντοχές κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό…

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου σε ένα παιχνίδι που θέλει βαθμούς προκειμένου να «σώσει» την χρονιά. Οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Μουστακίδη μετά το ελπιδοφόρο ταϊ-μπρεϊκ του Βραχατίου, ευελπιστούν να παρουσιαστούν το ίδιο ανταγωνιστικοί και στην έδρα τους και απέναντι στους «Πειρατές» του Αιγαίου να πάρουν τη νίκη.

Ο τεχνικός των Θρακιωτών δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού ή απουσιών και με καλή ψυχολογία δηλώνει αισιόδοξος για την αναμέτρηση του Σαββάτου.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής ο Σάκης Μουστακίδης τόνισε χαρακτηριστικά «Αυτό που θέλω να παίξουμε όπως με τον Παμβοχαϊκό. Ο Φοίνικας έχει δυνατή ομάδα και ο νέος της διαγώνιος είναι δυνατός. Περιμένω σκληρό και δυνατό ματς. Θέλουμε πολύ τη νίκη και αν τα καταφέρουμε θα είμαστε κοντά στον αρχικό μας στόχο. Η ομάδα μας επιστρέφει μετά από καιρό στη βάση της και ο κόσμος πιστεύω πως θα μας ενισχύσει».

Τη νίκη όμως που θα τον κρατήσει στην 4άδα της Volleyleague αναζητά στην Θράκη ο Φοίνικας Σύρου. Οι «κυανέρυθροι» της Ερμούπολης διανύουν καλό αγωνιστικό φεγγάρι προερχόμενοι από τη νίκη –πρόκρισή επί της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο και θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο μομέντουμ.

Ο Ράτκο Παβλίσεβιτς σχολιάζοντας το παιχνίδι της Αλεξανδρούπολης δήλωσε «Ο αγώνας στην Αλεξανδρούπολη είναι πολύ σημαντικός για τη μελλοντική μας πορεία στο πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και με νίκη θα κρατηθούμε μέσα στην πρώτη 4αδα. Η ομάδα μας έχει κάνει πολλές και δύσκολες μετακινήσεις αλλά οι παίκτες μου δείχνουν θέληση και πάθος και αυτό φαίνεται στο γήπεδο και χαροποιεί και εμένα και την διοίκηση και τους οπαδούς μας».

ΑΕΚ – ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στο κλειστό του Μετς η ΑΕΚ υποδέχεται την ΑΕ Κομοτηνή έχοντας τον τίτλο του φαβορί, σε ένα παιχνίδι όμως που έχει τον χαρακτήρα ντέρμπι αν κρίνουμε και από την συνάντηση των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τον Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχουν καλό κλίμα και άπαντες μετά το χθεσινό γεύμα της διοίκησης αισιοδοξούν πως θα επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Σωτήρης Δρίκος για την αναμέτρηση του Σαββάτου δεν υπολογίζει τον Γιώργο Τζιουμάκα που υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο, ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε «Είμαστε σε μία δύσκολη φάση και χρόνος δεν υπάρχει. Προσπαθούμε να βγάλουμε στο γήπεδο τα πράγματα που προσπαθούμε να αλλάξουμε στο παιχνίδι μας, στη νοοτροπία μας αλλά και στην οργάνωση. Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες για την ΑΕΚ. Η Κομοτηνή είναι ανανεωμένη και ενισχυμένη αλλά όλα εξαρτώνται από το δικό μας παιχνίδι».

Η Κομοτηνή έχοντας το μυαλό της στους αγώνες μπαράζ κατεβαίνει στην Αθήνα με στόχο να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί. Στην σύνθεσή της θα είναι και ο Θάνος Μαρούλης ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και με ανεβασμένη ψυχολογία άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να βάλουν δύσκολα στην Ένωση.

Ο Ηλίας Κρεούζης μιλώντας για την αναμέτρηση τόνισε «Δεν έχει σχέση αυτός ο αγώνας με το ματς του Α΄ γύρου. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά στις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ ίσως βλέπει τον αγώνα σαν τελικό αλλά για μας δεν είναι. Κάνουμε προετοιμασία ώστε να είμαστε έτοιμοι στα πλέι -άουτ μετά από δύο μήνες. Αυτό που θέλω είναι να κάνουμε μία εμφάνιση όπως με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Αν το καταφέρουμε όλα είναι πιθανά».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Στο Ρέντη και το «Μελίνα Μερκούρη» ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Ηρακλή σε ένα παιχνίδι που θυμίζει αρκετά από τα ένδοξα ντέρμπι του παρελθόντος, αλλά που απέχει πολύ από την εποχή που οι δύο ομάδες διεκδικούσαν τους τίτλους.

Ο Ολυμπιακός όντας το μεγάλο φαβορί του αγώνα είναι έτοιμος να πάρει το τρίποντο και να διευρύνει το αήττητο σερί του στα 43 παιχνίδια. Ο αγώνας θα διεξαχθεί λίγες ώρες μετά την μνημόσυνο της Θύρας 7 στο Καραϊσκάκη και  αφιερωμένος σε όσους έχασαν άδικα την ζωή τους στις 8-2-81 και στην μεγαλύτερη ελληνική αθλητική τραγωδία.

Ο Φερνάντο Μουνίοθ μιλώντας για την αναμέτρηση τόνισε «Αύριο επιστρέφουμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κόντρα στον Ηρακλή ο οποίος προσπαθεί να επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα απόδοσης και για αυτό το λόγο σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη για να τιμήσουμε τους φιλάθλους μας που μας άφησαν το 1981. Τους φιλάθλους που είναι η ψυχή του συλλόγου, και είναι στον ουρανό για να μας προστατεύουν. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ και η ομάδα μας θα δώσει όλη την «ερυθρόλευκη» καρδιά της για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Ηρακλής θα επιδιώξει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από την αναμέτρηση που οι γηπεδούχοι είναι φαβορί. Ο Γιώργος Ορφανός γνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα δήλωσε «Συνεχίζεται η σειρά των δύσκολων αγώνων για την ομάδα μου αλλά είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε τον αντίπαλο μας αλλά κι εμείς έχουμε τα πλάνα μας αλλά και πολλές δυνατότητες για να κάνουμε καλή και ανταγωνιστική εμφάνιση. Η ομάδα μου είναι σαφώς βελτιωμένη και οι προοπτικές που δημιουργούνται για να βρεθούμε στο φάιναλ-4 του κυπέλλου μας κάνει να παίζουμε πιο ελεύθερα».

Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2019

16.30: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Φοίνικας Σύρου

17.00: ΑΕK -.Α.Ε. Κομοτηνής

18.30: Ολυμπιακός – Ηρακλής (ΕRT Play)

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

17.30: Κηφισιά – Παμβοχαϊκός (ΕΡΤ2)

Ρεπό : ΠΑΟΚ / Παναθηναϊκός