ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ταρνατόρος : «Απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση»

Ταρνατόρος : «Απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση»

Η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, για μείωση του φόρου σε ποσοστό 20% επί του ποσού δωρεάς σε ερασιτεχνικά σωματεία, αποτελεί μια γερή «ανάσα» για όλες τις ομάδες όλων των αθλημάτων, με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρο, να χαιρετίζει θετικά την σχετική απόφαση υπογραμμίζοντας πως κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και ευχύθηκε αυτή να είναι η απαρχή μιας αλλαγής του κλίματος στον ελληνικό αθλητισμό. 

Κίνητρα στους χορηγούς του αθλητισμού δίνει η Κυβέρνηση με την σημερινή υπογραφή του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, για μείωση του φόρου σε όσους  προβούν σε δωρά προς ερασιτεχνικά σωματεία.

Αναλυτικά η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος. 

Η απόφαση αυτή αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Αυτό ουσιαστικά αποτελεί μια βαθιά οικονομική ανάσα για τα ερασιτεχνικά Σωματεία τα οποία πλέον μπορούν να αισιοδοξούν πως θα μπορέσουν να βρουνε ευκολότερα χορηγούς και δωρεές και να ορθοποδήσουν σε δύσκολες εποχές. 

Την παραπάνω απόφαση χαιρέτησε θετικά ο πρόεδρος της Λίγκας,Παντελής Ταρνατόρος, ο οποίος δήλωσε «Στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League τον περασμένο Οκτώβριο ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε εξαγγείλει δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού και του ημιεπαγγελματικού αθλητισμού. Μας εκπλήσει ευχάριστα και μας ικανοποιεί που που σε σύντομο χρονικό διάστημα υλοποιήθηκε με υπουργική απόφαση από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο ένα από τα πάγια αιτήματα των σωματείων και των παραγόντων σε όλη την Ελλάδα. Το θέμα είχε τεθεί και στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε ως ΕΣΑΠ με τον κύριο Αυγενάκη.

Είναι μία απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση με σκοπό να δοθεί μία οικονομική διέξοδος στη μεγάλη κρίση που μαστίζει τον ερασιτεχνικό και ημιεπαγγελματικό αθλητισμό. Χαιρετίζουμε την απόφαση και ευχόμαστε να είναι η απαρχή για αλλαγή του κλίματος ώστε και η επιχειρηματική κοινότητα να βοηθήσει όσο μπορεί τα κύτταρα του ελληνικού αθλητισμού».