Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ταρνατόρος: «Αισιοδοξώ ότι θα έχουμε και φέτος τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ»

Ταρνατόρος: «Αισιοδοξώ ότι θα έχουμε και φέτος τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ»

Πολλαπλά τα μήνυματα στις προκαταρκτικές δηλώσεις της εκδήλωσης της κλήρωσης για την Volleyleague με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο να αισιοδοξεί ότι δεν θα χαθεί η χορηγία ΟΠΑΠ, τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο να μεμψιμοιρεί και να ζητάει βοήθεια από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και τον τελευταίο να σημειώνει ότι έρχεται μια χρονιά με αλλαγές και στο νομικό καθεστώς για τα ΤΑΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία και χαιρόμαστε που βλέπουμε αρκετό κόσμο γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι μια ωραία σεζόν, με ανταγωνιστικές ομάδες. Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που θεωρώ κομβική για το πρωτάθλημα και το ελληνικό βόλεϊ. Ξεκινήσαμε καλά από το καλοκαίρι όπου όλες οι ομάδες πήραν άδεια, είχαμε γόνιμο διάλογο με τους αθλητές και την ΕΟΠΕ και είχαμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι με τις Εθνικές ομάδες και αξίζουν συγχαρητήρια για τις διακρίσεις. Φέτος είμαστε 11 ομάδες υλοποιώντας μια απόφαση που συζητάμε εδώ και χρόνια και στηριζόμενη σε μια μελέτη που λέει ότι το πρωτάθλημα πρέπει να είναι με 10 ομάδες… Πήραμε μια γενναία απόφαση που το 2019-2020 θα μας βρει με 10 ομάδες.. Έχουμε έναν πολύ καλό συνδυασμό καλών ομάδων, έχουμε τους χορηγούς μας και αισιοδοξώ ότι θα έχουμε και φέτος τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ… Ο κ. Βασιλειάδης είναι από τους ελάχιστους Υπουργούς που είναι κοντά στο βόλεϊ και ελπίζω να συνεχίσει να μας βοηθάει… Κάτι αλλάζει… Κάτι αλλάζει στην ΕΟΠΕ, στην ΕΣΑΠ, στις ομάδες μας… Πολλοί αθλητές μας ξενιτευόντουσαν αλλά τώρα φέτος πολλοί διεθνείς γυρίζουν πίσω και αυτό δείχνει ότι σιγά, σιγά οι ομάδες ανακτούν την εμπιστοσύνη. Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τις κορυφαίες λίγκες και τους ευχαριστώ που βρίσκονται εδώ μαζί μας…».

Βασιλειάδης: «Να βοηθήσουμε τις ομάδες»

O υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: «Μετά τον ανασχηματισμό θα με υποστείτε για τουλάχιστον ένα χρόνο και θα πρέπει να βρούμε πως θα πορευτούμε έχοντας ως εφόδιο την καλή συνεργασία από την πρώτη στιγμή της θητείας μου γιατί ήθελα να βοηθήσω το βόλεϊ. Ήμουν τυχερός που ήταν στην προεδρεία της ΕΟΠΕ ο Γιώργος Καραμπέτσος ενώ ήταν ένα στοίχημα η επιστροφή της βόλεϊ λιγκ στην ΕΡΤ που είχε επιτυχία και πάνω εκεί θα χτίσουμε. Είναι πολιτική μας να είναι η κεντρική αθλητική σκηνή ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους τους Έλληνες. Θα ήθελα να χαιρετήσω όλες τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της βίας. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά η φετινή και είναι σημαντικές οι διακρίσεις των Εθνικών ομάδων. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Λίγκας για την εξαιρετική συνεργασία γιατί παρά τις δυσκολίες και τις διαφωνίες με σύνεση τα αντιμετωπίσαμε όλα και βρήκαμε τις λύσεις. Έρχεται μια νέα χρονιά, με αλλαγές στο νομικό καθεστώς, νέα εποχή όπου θέλουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες και τους παράγοντες για να μην έχουν προβλήματα».

Καραμπέτσος: «Κάθε απόγευμα κάνουμε τον σταυρό μας που δεν κλείνουμε»

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος αρχικά διάβασε αποσπάσματα από την επιστολή που είχε στείλει στον Υφυπουργό τον περασμένο Ιούλιο και στη συνέχεια τόνισε απευθυνόμενος προς αυτόν: «Αναγνωρίζω την αγάπη σου για το βόλεϊ και σε θερμοπαρακαλώ να μας βοηθήσεις στην προσπάθεια σωτηρίας του αθλήματος γιατί κάθε απόγευμα κάνουμε τον σταυρό μας που δεν κλείνουμε. Το βόλεϊ το υπηρετούμε και δε μας υπηρετεί και για αυτό οφείλουμε να δώσουμε λύσεις. Είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω όλες τις δυνάμεις του βόλεϊ να εργάζονται σκληρά, με μικρές απολαβές για να ανεβάσουν το άθλημα».

Μπουν: «Μικρές χώρες, μεγάλες αποφάσεις»

Ο πρόεδρος της V.L.A. Φιλίπ Μπουν δήλωσε: «Έχω πολύ στενή σχέση με την Ελλάδα γιατί ήμουν μέλος της FIVB και της Ολυμπιακής Ακαδημίας και ήμουν εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες… Προέρχομαι από το Βέλγιο, που όπως κι η Ελλάδα είναι δύο μικρές χώρες, αλλά η VLA είναι μια οικογένεια που θέλει να αναμορφώσει το οικονομικό μοντέλο του βόλεϊ κι είναι απαραίτητο για αυτό να έχουμε την στήριξη των υπουργών αθλητισμού. Αύριο υπάρχει μια πολύ σημαντική συνάντηση με το συνδικάτο των παικτών και εκεί θα τεθούν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις σχέσεις των παικτών. Σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή χρονιά».