ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ταρνατόρος : «Στόχος μας ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Ταρνατόρος : «Στόχος μας ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Την βελτίωση της Volleyleague με την απόκτηση καλών ξένων παικτών που θα ανεβάσουν το επίπεδο και θα προσελκύσουν χορηγούς έθεσε ως βασική προτεραιότητα της ΕΣΑΠ ο πρόεδρος της Παντελής Ταρνατόρος, οποίος ευχήθηκε να βρεθεί έστω και την τελευταία στιγμή η λύση προκειμένου να προχωρήσει ομαλά το νέο πρωτάθλημα ομαλά.

Για πρόταση της Ομοσπονδίας που δεν αφήνει ικανοποιημένο την ΕΣΑΠ μίλησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της Volleyleague Παντελής Ταρνατόρος.

Λίγο μετά το τέλος της πρώτος και όχι τελευταίας συνάντησης της ΕΣΑΠ, του ΠΑΣΑΠ και της ΕΟΠΕ ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε «Κάναμε μια συζήτηση οι 3 φορείς υπό την προεδρία του κ. Καραμπέτσου. Αναλύσαμε όλες οι πλευρές, τους συσχετισμούς τους, τα δεδομένα τους, τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα της κάθε πρότασης.

Μας έκανε μια πρόταση η Ομοσπονδία και έχουμε επιφυλαχθεί μέχρι την επόμενη Τρίτη να δώσουμε στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ την τελική μας απάντηση.

Η πρόταση της Ομοσπονδίας δεν ικανοποιεί κατ αρχήν τουλάχιστον ούτε την δική μας πλευρά, ούτε του ΠΑΣΑΠ. Είναι μια συμβιβαστική πρόταση. Εμείς το εξετάζουμε. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι ο αριθμός των ξένων να το δούμε μεμονωμένα.

Εμείς έχουμε ένα προϊόν που είναι το πρωτάθλημά μας. Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο ανταγωνιστικό. Έχουμε κάνει μελέτες και έχουμε δει ότι πρέπει οποσδήποτε  να αυξήσουμε το αγωνιστικό επίπεδο και την ανταγωνιστικότητα.

Θεωρούμε λοιπόν ότι ερχόμενοι καλοί αθλητές από το εξωτερικό σίγουρα θα ανεβάσουν το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα η Ομοσπονδία έχει τις δικές της απόψεις που είναι σεβαστές, ο ΠΑΣΑΠ και αυτός προσπαθεί και έχει την δική του λογική και εγώ κάνω μια ευχή έστω  την τελευταία στιγμή να βρεθεί μια λύση για να προχωρήσουμε ομαλά όπως συνήθως γίνεται».

Να βελτιώσουμε το προϊόν μας

Αναφορικά πως στις διαπραγματεύσεις για να επιτευχθεί μια λύση θα πρέπει όλοι να παραχωρήσουν κάτι ή να κάνουν πίσω σε ορισμένα θέματα ο Παντελής Ταρνατόρος υπογράμμισε «Εγώ δεν μπορώ να μπω σε μια διαδικασία διαχείρισης διαπραγμάτευσης. Εδώ είναι πως βλέπει ο καθένας από την δική οπτική πλευρά το κομμάτι του ελληνικού βόλεϊ και κατ επέκταση του ελληνικού πρωταθλήματος. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάτσουμε κάτω και οι 3 φορείς να δούμε πολλά πράγματα για το βόλεϊ γιατί σε τελική ανάλυση η Α1 των ανδρών είναι ένα μεγάλο κομμάτι από το ελληνικό βόλεϊ.

Εμάς μας ενδιαφέρει και το κομμάτι των Εθνικών ομάδων, δηλώνω και το έχουμε πει ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε κατά των ελλήνων αθλητών. Όποιος πιστεύει τέτοιο πράγμα είναι αδιανόητο.

Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω στον ΠΑΣΑΠ είναι ότι αν δεν υπάρχουν χρήματα και χορηγίες δεν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα, αν δεν υπάρξει πρωτάθλημα δεν υπάρχουν ομάδες και αν δεν υπάρχουν ομάδες δεν υπάρχουν αθλητές. Εμάς η δουλειά μας είναι να καθίσουμε και με τον ΠΑΣΑΠ και με την Ομοσπονδία αν χρειαστεί να βελτιώσουμε το προϊόν μας.

Όλοι οι χορηγοί μας, μας λένε βελτιώστε το προϊόν σας. Κάντε το πιο ανταγωνιστικό για να είμαστε κοντά σας. Η αγορά είναι πάρα πολύ δύσκολη, τα χρήματα κάθε χρόνο είναι και λιγότερα και η υποχρέωσή μας είναι κάθε χρόνο να κάνουμε και καλύτερο πρωτάθλημα. Η έννοια μας αυτή είναι. Δεν είναι αν οι ξένοι είναι 8 ή 9 ή 10 και 15.

Αν πρέπει να έχουμε παραπάνω ξένους η λύση είναι αυτή. Πρέπει να γίνει και πρέπει ο ΠΑΣΑΠ να είναι κοντά μας. Αν πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο θα το κάνουμε. Δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Είναι θέμα κατεύθυνσης.

Δεν υπάρχει σκοπιμότητα

Όσο για το γιατί χρειάστηκε να περάσουν 4 μήνες προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα των ξένων και να χαθεί ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ  υπογράμμισε πως δεν έγινε κάτι σκόπιμα και με δόλο. «Νομίζω είναι κάποια θέμα διαδικασιών. Ήταν και το καλοκαίρι που υπάρχει μια γενική χαλάρωση. Εμείς έχουμε πάρει μια απόφαση από τις 23 Μαϊου. Την ανακοινώσαμε και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και στον ΠΑΣΑΠ. Από εκεί και πέρα μεσολαβήσαν κάποιες συναντήσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας,  με κατάληξη την σημερινή συνάντηση. Σας διαβεβαιώνω δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, ούτε πήγαμε να πιάσουμε κάποιον εξ απήνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παντελής Ταρνατόρος για να συμπληρώσει «Ότι σπείρεις θα θερίσεις. Το καλοκαίρι για εμάς είναι πάρα πολύ σοβαρή περίοδος γιατί εκεί κλείνουμε τις βασικές χορηγικές μας συμφωνίες. Εάν έχουμε χορηγούς, έχουμε και πρωτάθλημα. Αυτό είναι που προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον ΠΑΣΑΠ. Ότι δεν είναι θέμα Ελλήνων ή ξένων. Είναι πολύ λάθος να κάνουμε φόκους σε αυτό το κομμάτι. Αυτό που πρέπει να κάτσουμε κάτω και να δούμε είναι πως αυτό το προϊόν να το κάνουμε τέτοιο που να μπορεί να σταθεί στην αγορά. Είναι πάρα πολύ βασικό αυτό».