Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τελευταία στροφή πρώτου γύρου

Τελευταία στροφή πρώτου γύρου
Καρέ… αγωνιστικής δράσης το Σάββατο (22/12) για την Volleyleague με την 11η αγωνιστική να ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Ηρακλής Πετ. 2015 – ΑΟ Φοίνικας Σύρου (17.00, ΕΡΤ-3)

Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Ηρακλή και του Φοίνικα συμπληρώνει το καρέ των αναμετρήσεων της τελευταίας αγωνιστικής του Α΄γύρου στην Volley League. (11η αγωνιστική, 22/12, 17.00, EΡT-3, Διαιτητές: Βουδούρης, Δεληκωστίδης).

O Hρακλής μοιράζεται την 6η θέση της βαθμολογίας με την ΑΕΚ έχοντας μέχρι στιγμής δύο νίκες σε 8 αγώνες αλλά και τέσσερις ήττες στο τάι μπρέικ και μάλιστα οι δύο από αυτές ήταν εντός έδρας.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Στο φινάλε του Α΄γύρου αναζητούμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέσει και να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον αρχικό στόχο. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε αλλά δεν είναι αργά για ένα νέο ξεκίνημα. Οι διακοπές στο πρόγραμμα δεν είναι ότι καλύτερο αλλά οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Θέλουμε μία καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Ο Φοίνικας έχει καλή ομάδα με δύναμη στην επίθεση και στην περιφέρεια αλλά εάν τον πιέσουμε θα έχουμε πλεονέκτημα».

Ο Φοίνικας Σύρου με 13 βαθμούς και 4 νίκες σε 8 αγώνες και με 13 βαθμούς βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας και ο αγώνας στη Μίκρα θα είναι κομβικός για τον προσανολισμό της ομάδας στις υψηλότερες θέσεις.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν ενώ η ομάδα προέρχεται από το 3-1 επί της Κομοτηνής στην Ερμούπολη. Εκτός έδρας ο Φοίνικας έχει 3 ήττες σε 4 αγώνες εκ των οποίων οι δύο ήταν με 3-2 σετ.

Ο κεντρικός του Φοίνικα Αλέξανδρος Χήρας είπε: «Εχουμε δύσκολη αποστολή σε δυνατή έδρα απέναντι σε έμπειρη ομάδα. Κανείς δεν έχει περάσει εύκολα από τη Μίκρα. Θα δυσκολευτούμε και εμείς αλλά πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε τους βαθμούς για να είμαστε κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Οι διακοπές επηρεάζουν το ρυθμό κάθε ομάδας αλλά δίνει και χρόνο για μίνι προετοιμασία και αναφέρομαι για το κενό που θα έχουμε μέχρι 12 Ιανουαρίου που έχουμε τον επόμενο αγώνα μας».

Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Π.Κηφισιάς (18.00)

Από την αγωνιστική των ντέρμπι δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η αναμέτρηση μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Κηφισιάς. (11η αγωνιστική, 22/12, 19.00, Διαιτητές: Φραγκάκης, Γεροθόδωρος).

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε περίοδο φόρμας και αγωνιστικής ανάτασης και θέλει νίκη ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος του Α΄γύρου που δεν είναι άλλος από την κατάληψη της 3ης θέσης στη βαθμολογία. Εχει 15 βαθμούς έναντι 17 του ΠΑΟΚ και του Παμβοχαϊκού ο οποίος έχει ρεπό. Υπό προϋποθέσεις ο Παναθηναϊκός ελπίζει και για την 2η θέση και αυτό θα συμβεί εφόσον πάρει τρίποντο από την Κηφισιά και ο ΠΑΟΚ δεν πάρει βαθμό από την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» έχουν 5 νίκες σε 8 αγώνες οι οποίες μάλιστα είναι και συνεχόμενες. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχει να ηττηθεί από 21 Νοεμβρίου οπότε και έγινε η εμβόλιμη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και ηττήθηκε 3-0 στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της ομάδας του Παναθηναϊκού και MVP Βίκος Cola της 10ης αγωνιστικής Σωτήρης Πανταλέων δήλωσε: «Κανένα ματς δεν είναι εύκολο, πολύ περισσότερο κόντρα στην Κηφισιά που παραδοσιακά όλα τα ματς γίνονται ντέρμπι. Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει βρει καλό και γρήγορο ρυθμό, τηρούμε την τακτική και περιορίζουμε τα λάθη. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας αλλά σε κάθε αγώνα πρέπει να το αποδεικνύουμε. Η Κηφισιά στους τελευταίους αγώνες έχει βελτιωθεί αλλά είναι στο χέρι μας να πάρουμε τη νίκη που θα μας φέρει σίγουρα στην 3η θέση της βαθμολογίας με το τέλος του Α΄γύρου. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και είναι σημαντικό που η ομάδα μου πορεύεται συμπαγής και χωρίς προβλήματα».

Ο Α.Ο.Π. Κηφισιάς μετά το 3-2 επί της Α.Ε.Κ. την προηγούμενη αγωνιστική έχει ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογικά. Ο Νίκος Ζαλμάς επιμένει πολύ στην τακτική αλλά και στην ψυχολογία των παικτών. Η Κηφισιά έχει δύο νίκες σε 8 αγώνες και έχει 5 βαθμούς, όσους και η Κομοτηνή στην τελευταία θέση.

Ο πασαδόρος της Κηφισιάς Λυκούργος Ρούσης είπε: «Αντιμετωπίζουμε δυνατή ομάδα που άξια βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και παίζει καλό βόλεϊ. Θα έχουμε δύσκολη αποστολή. Είναι δεδομένο πως ανακάμπτουμε. Μέρα με την ημέρα κατανοούμε τα “θέλω” του νέου μας προπονητή και τα κάνουμε κτήμα μας. Η νίκη επί της ΑΕΚ μας έχει ανεβάσει την ψυχολογία».

Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής – ΓΣ Εθνικός Αλεξ. (19.00)

Το τοπικό ντέρμπι της Θράκης μεταξύ της Κομοτηνής και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ξεχωρίζει στο φινάλε του Α΄γύρου και στην τελευταία αγωνιστική της Volley League για το 2018. (11η αγωνιστική, 22/12, 19.00, Διαιτητές: Ιωαννίδης, Θεμελής).

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί και στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς όπου έχει νικήσει η Κομοτηνή 3-1. Το ντέρμπι της Θράκης έρχεται σε κρίσιμη περίοδο όπου και οι δύο ομάδες διψούν για βαθμούς καθώς και οι δύο ομάδες προέρχονται από διαδοχικές ήττες και θέλουν να βελτιώσουν την θέση τους στη βαθμολογία.

Η Κομοτηνή αναζητά την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα – μετά το 3-1 επί της ΑΕΚ την 4η αγωνιστική. Εχει 5 βαθμούς και μαζί με την Κηφισιά μοιράζεται την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Είναι εντυπωσιακό πως επτά παίκτες της Κομοτηνής στο παρελθόν έχουν ταυτίσει την καριέρα τους με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Μεταξύ αυτών ο κεντρικός Νίκος Χριστόφας ο οποίος τη σεζόν 2017-18 ήταν στον Εθνικό και δήλωσε για το ντέρμπι της Θράκης: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Γνωρίζω πως υπάρχει και η ιδιατερότητα του τοπικού ντέρμπι αλλά εμείς αφοσιωνόμαστε στο αγωνιστικό πλάνο που δουλεύουμε στις προπονήσεις! Έχουμε δουλέψει καλά καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας και είμαι αισιόδοξος».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 7 βαθμούς είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες και αναζητά όχι μόνο την πρώτη νίκη εκτός έδρας αλλά και τα πρώτα της σετ.

Ο Σάκης Μουστακίδης δήλωσε για τον αγώνα: «Πρέπει να αντιδράσουμε σωστά στην πίεση και στα αρνητικά αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών. Είναι ένα ντέρμπι. Υπάρχει το γόητρο και ο εγωισμός για τη νίκη αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Πρέπει να έχουμε την τακτική μας και κυρίως διάρκεια στην απόδοση μας. Πρώτος αντίπαλος μας είναι τα λάθη μας και μετά παίζουμε με τον αντίπαλο. Εχουμε προετοιμαστεί καλά. Είναι διαφορετικός αγώνας από εκείνον του Λιγκ Καπ».

Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ. (11η αγωνιστική, 22/12, 17.00)

Το ντέρμπι των δικεφάλων μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο Μετς δεσπόζει στο φινάλε του Α΄γύρου και στην τελευταία αγωνιστική της Volley League για το 2018. Kαι οι δύο μονομάχοι προέρχονται από ήττες. (11η αγωνιστική, 22/12, 17.00, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Μυλωνάκης).

Η ΑΕΚ επιστρέφει στο Μετς όπου έχει δώσει τέσσερις αγώνες και έχει ηττηθεί μόνο από τον Παμβοχαϊκό. Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο και στοχεύει στην 5η νίκη της. Με 10 βαθμούς μοιράζεται την 6η θέση μαζί με τον Ηρακλή τον οποίο έχει νικήσει 3-2 σετ.

Δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή απουσίες και ο τεχνικός της ΑΕΚ Νίκος Νεόφυτος δήλωσε: «Είναι ένα ντέρμπι που θέλουμε να νικήσουμε. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες και θέλουν βαθμούς. Κάναμε καλή προετοιμασία αυτές τις μέρες. Μετά την ήττα από την Κηφισιά προβληματιστήκαμε πολύ αλλά είμαι σίγουρος πως θα κλείσουμε τη χρονιά με μία καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ο ΠΑΟΚ μετά τις δύο ήττες από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς αλλά και την απογοήτευση που υπήρξε σε όλα τα επίπεδα θέλει να δείξει την αντίδραση του στο παρκέ του Μετς. Ο δικέφαλος με 17 βαθμούς μοιράζεται στην 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Παμβοχαϊκό και θέλει τη νίκη για να μειώσει την διαφορά από τον Ολυμπιακό αλλά και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση της 2ης θέσης.

O τεχνικός του ΠΑΟΚ Σέρτζιου Στάνκου είπε: «Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά και τον Α΄ γύρο του πρωταθλήματος με μία καλή εμφάνιση και μία νίκη επί της ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και κρινόμαστε σε κάθε αγώνα. Η ομάδα έχει έμπειρους αθλητές. Κάνουμε τα πλάνα μας για έναν δύσκολο αντίπαλο και ένα ματς με υψηλές απαιτήσεις. Είμαι σίγουρος πως θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και θα κλείσουμε τη χρονιά με νίκη».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...