Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τελευταία στροφή της Volleyleague

Τελευταία στροφή της Volleyleague

Τελευταία στροφή της Volleyleague και οι μάχες σχεδόν σε όλες τις θέσεις κατάταξης θα είναι πολυεπίπεδες ενώ θα ξεκινήσουν στις 18.00!

ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι στο Βραχάτι

Ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε αναμέτρηση που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την κατάταξη των ομάδων στην 2η θέση και την 4η θέση στην κανονική περίοδο. (Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κουτσούλας)

Ο Παμβοχαϊκός έχει 38 βαθμούς έναντι 35 της Κηφισιάς και του Φοίνικα και θέλει έναν βαθμό για να πάρει την 4η θέση. Θέλει να αποφύγει κάθε περίπτωση ισοβαθμίας (διπλής ή τριπλής με Κηφισιά και Φοίνικα) διότι σε όλες τις περιπτώσεις έχει μειονέκτημα.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας είπε: «Εχουμε προετοιμαστεί καλά για να αντιμετωπίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο με τον οποίο παίξαμε πρόσφατα και στο κύπελλο όπου μπορεί να ηττηθήκαμε αλλά είχαμε ευκαιρία για νίκη. Εάν ήμασταν πιο προσεκτικοί στο 1ο σετ θα είχαμε καλύτερη τύχη στο κύπελλο. Θέλουμε να εκμεταλευτούμε μία λογική απογοήτευση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ από την απώλεια του κυπέλλου. Μαθηματικά θέλουμε έναν βαθμό για την 4η θέση αλλά ο στόχος μας είναι η νίκη και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο ΠΑΟΚ έχει 51 βαθμούς, έναντι 49 του Παναθηναϊκού και θέλει νίκη έστω και με 3-2 σετ ώστε να εξασφαλίσει την 2η θέση χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα στη Σύρο μεταξύ του Φοίνικα και του Παναθηναϊκού. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ έχει μειονέκτημα και θα πέσει στην 3η θέση.

Ο δικέφαλος προέρχεται από το φάιναλ-4 του Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη και την ήττα από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Καλούμαστε να ανασυνταχθούμε, όπως γίνεται πάντα σε περιπτώσεις νίκης ή ήττας. Αυτά έχει ο αθλητισμός, την επόμενη μέρα πρέπει να ξεχάσεις ότι έγινε την προηγούμενη. Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι, όπου θέλουμε να ολοκληρώσουμε την τελευταία αγωνιστική θετικά για να παραμείνουμε στη δεύτερη θέση, που ίσως αποδειχθεί σημαντική στην εξέλιξη των play off.  Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα πολύ φιλόδοξη και σκληρή, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της. Πρέπει να δείξουμε την ποιότητα μας και να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Όσο για τη συνέχεια, δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε όποια ομάδα και να είναι το πρώτο εμπόδιο στα προημιτελικά».

Φοίνικας Σύρου-Παναθηναϊκός: Με ελπίδες για πιο ψηλά

Ντέρμπι και στη Σύρο με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ο Φοίνικας παλεύει για την 5η θέση (μπορεί να φτάσει και στην 7η θέση) ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο οι δύο ομάδες να αναμετρηθούν και στην Α΄φάση των πλέι οφ ενώ ο Παναθηναϊκός διατηρεί με νίκη τις ελπίδες για 2η θέση εφόσον ο ΠΑΟΚ στραβοπατήσει στο Βραχάτι (Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βουδούρης).

Ο Φοίνικας προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού στο Ρέντη που ήταν από τα πιο σημαντικά ματς του εφετινού πρωταθλήματος αλλά  η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του φάιναλ-4 πιθανότατα να παίξει το δικό της ρόλο.

Ο λίμπερο του Φοίνικα, Δημήτρης Ζήσης που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό είπε: «Η ομάδα μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το έδειξε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μετά τη νίκη μας στο Ρέντη έχει ανέβει η ψυχολογία μας. Δεν είναι και τελικός με τον Παναθηναϊκό αλλά σίγουρα θα έχουμε κόσμο στο γήπεδο και θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση. Πιθανότατα να παίξουμε πάλι με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ αλλά αυτό θα φανεί όταν τελειώσουν και οι άλλοι αγώνες. Θα δούμε ποια θέση θα πάρουμε. Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού έχουμε ανέβει όλοι και είμαστε έτοιμοι».

Ο Παναθηναϊκός εδώ και δύο αγωνιστικές έχασε την 2η θέση αλλά ελπίζει πως μπορεί να την κατακτήσει πάλι πάνω στο νήμα. Έστω και σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι “πράσινοι” να νικήσουν στη Σύρο με τρίποντο και να ηττηθεί ο ΠΑΟΚ στο Βραχάτι από τον Παμβοχαϊκό. Εάν ο Παναθηναϊκός νικήσει 3-2 σετ δεν θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να πάρει βαθμό στο Βραχάτι.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων: «Η 2η θέση δεν είναι στο χέρι μας. Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι η νίκη και για τη βαθμολογία και για το ηθικό της ομάδας ενόψει των πλέι οφ. Εχουμε επικεντρωθεί στο στόχο των πλέι οφ. Οταν μάθουμε τον αντίπαλο μας θα πούμε περισσότερα. Είμαστε σε καλή κατάσταση».

Οι ισοβαθμίες του Φοίνικα

Σε ισοβαθμία του Φοίνικα με τον Παμβοχαϊκό η ομάδα του Βραχατίου έχει το πλεονέκτημα που σημαίνει πως ο Φοίνικας θα τερματίσει στην 5η θέση.

Σε τριπλή ισοβαθμία Παμβοχαϊκού, Κηφισιά και Φοίνικα, η Κηφισιά έχει τριπλό πλεονέκτημα και θα πάρει την 4η θέση, ο Φοίνικας την 5η θέση και ο Παμβοχαϊκός την 6η θέση.

Σε ισοβαθμία του Φοίνικα με τον Εθνικό η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχει πλεονέκτημα. Σε αυτή την περίπτωση ο Φοίνικας θα πάρει την 6η ή την 7η θέση ανάλογα με το τι θα κάνει η Κηφισιά.

Σε τριπλή ισοβαθμία της Κηφισιάς με τον Εθνικό και τον Φοίνικα τότε πλεονέκτημα έχει ο Εθνικός, ακολουθεί ο Φοίνικας και μετά ο Εθνικός. Σε αυτή την περίπτωση ο Φοίνικας θα πάρει την 7η θέση.

Ηρακλής Πετ. 2015-Κηφισιά: Γλυκοκοιτάζει την 4η θέση ο ΑΟΠΚ

Στη Μίκρα, ο Ηρακλής θα υποδεχτεί τον ΑΟΠ Κηφισιάς και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα πάρει την 8η θέση στη βαθμολογία που θα τον φέρει απέναντι στον Ολυμπιακό στην Α΄φάση των πλέι οφ. Αντίθετα η Κηφισιά εάν πάρει τρίποντο ελπίζει ακόμα και στην κατάκτηση της 4ης θέσης είτε σε τριπλή ισοβαθμία με Φοίνικα και Παμβοχαϊκό, είτε σε ισοβαθμία με τον Παμβοχαϊκό ο οποίος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. (Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Θεμελής).

Ο Ηρακλής έχει 28 βαθμούς και 9 νίκες στο πρωτάθλημα, όλες με 3-1 σετ και με δεδομένο πως θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ θέλει μία καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα απουσιάσει ο Τάσος Αναστασιάδης ο οποίος αποχώρησε για άλλους επαγγελματικούς λόγους και πασαδόρος θα αγωνιστεί ο Θεοδώσης Ηλίας. Επίσης θα απουσιάσει και ο Χριστόφας που κατατάχθηκε στο στρατό.

«Δυστυχώς είμαστε σε μία περίοδο που έχουμε μείνει λίγοι στις προπονήσεις και η προετοιμασία γίνεται με δυσκολία. Προσπαθώ με κόπο να βρω ένα κίνητρο για τους παίκτες μου καθώς είναι γνωστό πως θα πάρουμε την 8η θέση. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να κλείσουμε θετικά τη χρονιά», είπε ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός.

Η Κηφισιά σε διάστημα μιας εβδομάδας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη καθώς μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό πηγαίνει στη Μίκρα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, διεκδικώντας την 4η θέση αλλά εάν έχει απώλειες και με πολλούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων μπορεί να υποχωρήσει στην 7η θέση. Θα απουσιάσουν ο Κώστας Χριστοφιδέλης και ο Νίκος Παπαγγελόπουλος που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών με τα γόνατα τους.

«Δεν είμαστε όπως θα θέλαμε. Υπάρχει κούραση μετά το φάιναλ-4 αλλά παράλληλα θέλουμε να κάνουμε ένα καλό φινάλε στο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο και θα παίξει ελεύθερα. Οτι και να γίνει οι εμφανίσεις μας στα πλέι οφ θα κρίνουν και το πλασάρισμα μας. Είναι σημαντικές οι απουσίες του Χριστοφιδέλη και του Παπαγγελόπουλου», είπε ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης.

Οι ισοβαθμίες της Κηφισιάς

Σε ισοβαθμία του Παμβοχαϊκού με την Κηφισιά η Κηφισιά έχει πλεονέκτημα. Σε αυτή την περίπτωση η Κηφισιά θα πάρει την 4η θέση.

Σε τριπλή ισοβαθμία Παμβοχαϊκού, Κηφισιά και Φοίνικα, η Κηφισιά θα πάρει την 4η θέση, ο Φοίνικας την 5η θέση και ο Παμβοχαϊκός την 6η θέση.

Σε ισοβαθμία της Κηφισιάς με τον Εθνικό η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχει πλεονέκτημα. Σε αυτή την περίπτωση η Κηφισιά θα υποχωρήσει στην 7η θέση.

Σε τριπλή ισοβαθμία της Κηφισιάς με τον Εθνικό και τον Φοίνικα τότε πλεονέκτημα έχει ο Εθνικός, ακολουθεί ο Φοίνικας και μετά ο Εθνικός. Και σε αυτή την περίπτωση η Κηφισιά θα υποχωρήσει στην 7η θέση.

Παναχαϊκή Πετ.2013-Ηρακλής Χαλκίδας: Μάχη ενόψει πλέι άουτ

Μεγάλο ντέρμπι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση της παραμονής στην VolleyLeague θα δώσουν στην Πάτρα η Παναχαϊκή και ο Ηρακλής Χαλκίδας (Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας).

Η Παναχαϊκή προέρχεται από μία εντυπωσιακή αντεπίθεση και τις νίκες επί του Παμβοχαϊκού και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που την έφερε πάλι στην 9η θέση της βαθμολογίας αλλά μόλις ένα βαθμό μπροστά από τον Ηρακλή και την Κύζικο Νέας Περάμου.

Η ομάδα της Πάτρας θέλει τη νίκη ώστε να αυξήσει τη διαφορά στους τρεις βαθμούς ώστε να μπει με μικρό αλλά πολύτιμο πλεονέκτημα ενός βαθμού στη βαθμολογία των πλέι άουτ. Επίσης η ομάδα που θα πάρει την 9η θέση θα πάρει και το πλεονέκτημα σε δύο εντός έδρας αγώνες.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Παναγιώτης Παπαδόπουλος αποκάλυψε μάλιστα πως η ομάδα θα αλλάξει έδρα στα πλέι άουτ και θα παίξει στην Αγυιά. «Η διακοπή λόγω του φάιναλ-4 του Κυπέλλου επέδρασε ευεργετικά διότι ξεκουραστήκαμε και αποθεραπεύτηκαν οι παίκτες που είχαν τραυματισμούς. Θέλουμε να διατηρήσουμε το καλό πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών και να μπούμε με το απόλυτο βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα στα πλέι άουτ. Θέλουμε την 9η θέση και για το μικρό πλεονέκτημα της έδρας. Στα πλέι άουτ θυα αγωνιστούμε στην Αγυιά διότι είναι πιο μαλακό και πιο προσιτό στους φίλους του βόλεϊ».

Ο Ηρακλής Χαλκίδας στοχεύει στην 6η νίκη του στο πρωτάθλημα. Θέλει να εκμηδενίσει το βαθμολογικό πλεονέκτημα της Παναχαϊκής και σε συνδυασμό με τη νίκη του Α΄γύρου να αποκτήσει ψυχολογικό προβάδισμα για τα πλέι άουτ.

Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης είπε: «Ο αγώνας δεν έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Δεν θα κρίνει την παραμονή καθώς έχουμε άλλους δύο αγώνες μεταξύ μας στα πλέι άουτ. Θα είναι όμως σημαντικός για να δούμε σε ποια κατάσταση θα είμαστε και σίγουρα θα μετρήσει στην ψυχολογία των δύο ομάδων. Εχουμε προετοιμαστεί καλά και είμαστε έτοιμοι για νίκη».

ΑΠΣ Κύζικος – Ολυμπιακός:

Στο γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων η Κύζικος Νέας Περάμου θα φιλοξενήσει τον Κυπελλούχο Ολυμπιακό που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή. (Διαιτητές: Φραγκάκης, Μουλά Λ.).
Η Κύζικος Νέας Περάμου ισοβαθμεί στην 10η θέση μαζί με τον Ηρακλή Χαλκίδας και έχει το πλεονέκτημα έδρας. Αμφότερες οι ομάδες μαζί με την Παναχαϊκή θα οδηγηθούν στα πλέι άουτ όπου θα γίνει η τελική μάχη για την παραμονή στην κατηγορία (μία ακόμα ομάδα θα ακολουθήσει την Ορεστιάδα στην Α2).

Η ομάδα του Νίκου Νεόφυτου θέλει να κάνει μία καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό για να τονώσει το ηθικό της για τη δύσκολη συνέχεια. «Το μυαλό όλων είναι στα πλέι άουτ αλλά είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας με τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό που έρχεται με καλή ψυχολογία από την κατάκτηση του κυπέλλου. Μόνο κέρδος θα έχουμε από αυτόν τον αγώνα», δήλωσε ο προπονητής της Κυζίκου Νίκος Νεόφυτος.

Ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου θέλει να κάνει μία ακόμα καλή εμφάνιση στη Νέα Πέραμο κλείνοντας με νίκη την κανονική περίοδο. Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν δεν αποκλείεται να κάνει πολλές αλλαγές και να δοκιμάσει πολλά σχήματα όπως άλλωστε συνηθίζει σε αγώνες όπου ο Ολυμπιακός έχει το αγωνιστικό πλεονέκτημα.

O προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε: «Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Volleyleague και θα έχω την ευκαιρία να δώσω χρόνο σημμετοχής σε ορισμένους αθλητές που δεν είχαν αρκετό, το τελευταίο διάστημα. Περιμένω φυσικά να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με απόλυτη σοβαρότητα. Θέλω όλοι οι αθλητές μου να είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να προσφαίρουν το 100% των δυνατοτήτων τους».

Ορεστιάδα-Εθνικός Αλεξ.: Αποχαιρετά την Α1

Την τελευταία της παράσταση στη Volleyleague θα δώσει η Ορεστιάδα στο γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» έχοντας αντίπαλο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο τοπικό… ντέρμπι γοήτρου. (Διαιτητές: Τζεπκινλής, Ιωαννίδης).
Η Ορεστιάδα για δεύτερη φορά στην ιστορία της (μετά το 2007) υποβιβάζεται στην Α2 ανδρών και θέλει να κάνει μία αποχαιρετιστήρια εμφάνιση στην κατηγορία. Από την περασμένη Δευτέρα έχουν αποχωρήσει οι Κολομβιανοί Λουκούμι, Μόρελος και ο Βραζιλιάνος Νας έχει μείνει μόνο ο πασαδόρος Λέσκοφ. Τη θέση των ξένων που έφυγαν θα πάρουν οι Διαμαντίδης, Ιωαννίδης, Ράπτης.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας Μπάμπης Σταματόπουλος είπε: «Αποχαιρετάμε τη μεγάλη κατηγορία και θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση ώστε να εχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στήριξε. Δεν είναι ευχάριστο για όλους μας αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε το μέλλον. Εύχομαι να γυρίσει γρήγορα η Ορεστιάδα και με πιο γερές βάσεις».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην 7η θέση και θέλει τη νίκη για να ελπίζει στην κατάληψη είτε της 5ης, είτε της 6ης θέσης στην κανονική περίοδο.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν να υποβιβάζεται η Ορεστιάδα και ειδικά για τον Εθνικό. Οι δύο ομάδες του Έβρου είναι το σύμβολο του ελληνικού βόλεϊ και πρέπει να στηριχτούν με κάθε μέσο ώστε να αντέξουν τον ανταγωνισμό και την κρίση. Εύχομαι στην Ορεστιάδα γρήγορη επιστροφή στην κατηγορία και ο κόσμος του βόλεϊ πρέπει να είναι ενωμένος για να κρατήσει το άθλημα ψηλά. Εμείς έχουμε βαθμολογικό κίνητρο για τη νίκη ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχουμε πίεση και άγχος. Τον στόχο μας τον έχουμε πετύχει και μέχρι το τέλος θα παίξουμε για την υπέρβαση στην τελική κατάταξη».

Οι ισοβαθμίες του Εθνικού

Σε ισοβαθμία του Εθνικού με την Κηφισιά, είτε με τον Φοίνικα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχει πλεονέκτημα.

Σε τριπλή ισοβαθμία της Κηφισιάς με τον Εθνικό και τον Φοίνικα τότε πλεονέκτημα έχει ο Εθνικός, ακολουθεί ο Φοίνικας και μετά ο Εθνικός. Και σε αυτή την περίπτωση η Κηφισιά θα υποχωρήσει στην 7η θέση.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...