Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Τελικός» σωτηρίας στην Αλεξανδρούπολη

«Τελικός» σωτηρίας στην Αλεξανδρούπολη

Χαρακτήρα “τελικού” έχει η αυριανή αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ στην Αλεξανδρούπολη, μεταξύ του τοπικού Εθνικού και της Νίκης Αιγινίου (19.00, ET2), καθώς η ομάδα που θα πάρει «ατόφιο» τρίποντο, κατά 99% θα σφραγίσει και την παραμονή της στα “σαλόνια” του ελληνικού βόλεϊ.

Τόσο οι ακρίτες, όσο και οι νεοφώτιστοι ισοβαθμούν στους 4 βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους να ξεκίνησαν με πλεονέκτημα 2 βαθμών την μάχη της παραμονής, έναντι των άλλων δύο διεκδικητών της σωτηρίας, ωστόσο μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τον Εθνικό, οι Εβρίτες έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας.

Για αυτό και το ματς του «Μ. Παρασκευόπουλος» είναι ίσως το καθοριστικότερο ματς της σειράς, μέχρι το… επόμενο.

Τις τελευταίες μέρες στην Αλεξανδρούπολη το καμάρι της πόλης βρίσκεται σε κινητοποίηση για να έχει τον κόσμο του στο πλευρό του σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, μετά το “χαστούκι” στον Έβρο από τον Παναθηναϊκό, ενώ οι φιλοξενούμενοι πάνε στον Έβρο με την ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από την εκπληκτική ανατροπή στην Κυψέλη επί των “πράσινων”. Στον ίδιο τομέα εξάλλου έχει ρίξει το βάρος και ο τεχνικός των γηπεδούχων, Σάκης Μουστακίδης.

Για τους γηπεδούχους πάντως, σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς των πλέι άουτ το ζητούμενο σύμφωνα με όσα δήλωσε ο λίμπερο Γρηγόρης Κοντοστάθης, είναι να μπει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με πάθος από τον πρώτο πόντο, μέχρι τον τελευταίο.

“Αύριο για εμάς είναι “τελικός”” δήλωσε ορθά κοφτά στο Volleyplanet. Ξέρουμε πως με μία καθαρή νίκη 3-0 ή 3-1 παραμένουμε στην Volleyleague και τελειώνουν για εμάς τα πλέι άουτ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία μέσα στην έδρα μας, που θεωρητικά μας δίνει ένα πλεονέκτημα με τον κόσμο κοντά μας, καθώς ξέρουμε πως η τελευταία μας αποστολή στην Κυψέλη, σε μία τόσο καυτή έδρα θα είναι δύσκολη.

Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, προετοιμαστήκαμε όπως ακριβώς πριν από το α’ παιχνίδι των πλέι άουτ στο Αιγίνιο, όπου κερδίσαμε. Είναι ένας αντίπαλος που τον ξέρουμε και μας ξέρει, αλλά πιστεύω πως το στυλ παιχνιδιού της Νίκης, μας ταιριάζει περισσότερο από αυτό του Παναθηναϊκού και νομίζω πως έχουμε το “πάνω χέρι” στη νίκη.

Για εμάς η διαδικασία των πλέι άουτ είναι για εμάς κάτι το… πρωτόγνωρο! Έπειτα από δύο ματς, που δεν μπήκαμε στα παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν δικαιολογείται να ξεκινήσουμε ξανά με… νωθρότητα. Πρέπει αύριο να μπούμε στον αγώνα αποφασισμένοι και να δείξουμε στο Αιγίνιο, ότι δεν μπορεί να φύγει από την Αλεξανδρούπολη με τη… Νίκη” υποστήριξε ο λίμπερο του Εθνικού!

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Γιώργου Οικονομίδη, με “προίκα” την ανεβασμένη ψυχολογία από την επική ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό, θέλει το τρίποντο της σωτηρίας και παράλληλα μία άτυπη “ρεβάνς” από τους Εβρίτες, προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή.

“Από τη στιγμή που μπήκαμε στη δύσκολη διαδικασία των πλέι άουτ μιλήσαμε με τον κόουτς και δεχθήκαμε την πρόκληση, με στόχο την πρώτη θέση” δήλωσε στο Volleyplanet  Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

“Λειτουργήσαμε καλά στον προηγούμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό και καταφέραμε να κάνουμε νίκη, δείχνοντας τον κάλο μας εαυτό. Οι αναμετρήσεις είναι αμφίρροπες και όποιος είναι έτοιμος ή αποφασισμένος κερδίζει. Θέλουμε να μείνουμε ήρεμοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ώστε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα” επεσήμανε o  ακραίος της Νίκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ PLAY OUT (9-11 θέσεις):

1η αγωνιστική: Γυμναστήριο Αιγινίου 19.00: ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-3 (25-23, 23-25, 23-25, 18-25)

2η Αγωνιστική: Τετάρτη 11 Απριλίου, 20.30:  Παναθηναϊκός – Νίκη Αιγινίου 2-3 (25-22, 25-20, 20-25, 23-25, 11-15) 

3η Αγωνιστική: Κυριακή 15 Απριλίου, 17.00: Εθνικός Αλεξ. – Παναθηναϊκός 2-3 (22-25, 25-23, 25-14, 20-25, 07-15)

4η Αγωνιστική: Τετάρτη 18 Απριλίου, 19.00: Εθνικός Αλεξ. – Νίκη Αιγινίου 

5η Αγωνιστική: Πέμπτη 26 Απριλίου Νίκη Αιγινίου – Παναθηναϊκός 

6η Αγωνιστική: Δευτέρα 30 Απριλίου Παναθηναϊκός – Εθνικός Αλ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OUT (9-11 θέσεις)
Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓ. Β. ΣΕΤ
1. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 2 4 (5-3)
2. ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου 2 4 (3-5)
3. Παναθηναϊκός 2 3 (5-5)
*Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται και ακολουθεί την Παναχαϊκή στην Α2.
*Η Νίκη μπήκε στα πλέι άουτ με πλεονέκτημα 2 βαθμών.