ΔΙΕΘΝΗ

Μειώνει τις ξένες η Ιταλική Ομοσπονδία!

Μειώνει τις ξένες η Ιταλική Ομοσπονδία!

Κι ενώ στην ελληνική βολεϊκή πραγματικότητα -που το άθλημα βρίσκεται για τους ονειροπόλους στα καλύτερά του (!)- κάποιοι θέλουν αύξηση των ξένων με τη μάχη και τις διαβουλεύσεις μεταξύ ΕΣΑΠ-ΠΑΣΑΠ-ΕΟΠΕ να συνεχίζονται, στη γειτονική Ιταλία εκεί που το βόλεϊ είναι χωρίς αμφιβολία σε κορυφαίο επίπεδο η Ομοσπονδία στοχεύει από την ερχόμενη σεζόν σε μείωση του αριθμού των αλλοδαπών αθλητριών!

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας βόλεϊ (Fipav), Bruno Cattaneo, δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον του γυναικείου βόλεϊ να μειωθεί ο αριθμός των ξένων παικτών στο εθνικό πρωτάθλημα (Serie A1 και Serie A2).

«Στα επόμενα 3-4 χρόνια, θα πρέπει να μειώσουμε κατά ένα ξένο το πρωτάθλημα. Για το επερχόμενο πρωτάθλημα, η περικοπή δεν φαινόταν σωστή αφού οι ομάδες έχουν ήδη κλείσει τη σύνθεσή τους. Ωστόσο, αυτό θα ισχύσει για τα πρωταθλήματα γυναικών της σεζόν 2018/19 Α1 και Α2», εξήγηση ο ισχυρός άνδρας της Ιταλικής Ομοσπονδίας.

Και αυτό το.. μέτρο βασίζεται στο γεγονός ότι οι Ιταλοί θέλουν να ενισχύσουν την Εθνική ομάδα, η οποία απογοήτευσε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Προς στιγμήν δεν έχει ανοίξει η ίδια συζήτηση και για το πρωτάθλημα των ανδρών, αλλά αν χρειαστεί θα τεθεί επί τάπητος. Είναι πραγματικά αξιομνημόνευτο πόσο άμεσα λαμβάνονται μέτρα με στόχο την ενίσχυση των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων στις άλλες χώρες…

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...