DARK ROOM

Θέλει να γίνει… Ironman ο Μπερναρντίνιο

Θέλει να γίνει… Ironman ο Μπερναρντίνιο

O πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της «σελεσάο» απόλαυσε τις πρώτες του διακοπές, μετά από 22 χρόνια ολοκληρωτικής ενασχόλησης  με το βολεϊ, κάνοντας… πετάλι και όχι μόνο!

bernardinho

Τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανδρών της Βραζιλίας, μετά από περισσότερα από 15 χρόνια δουλειάς, ο 57χρονος τεχνικός, Μπρούνο “Μπερναρντίντιο” Ρεζέντε  βρέθηκε αντιμέτωπος με μία ασυνήθιστη κατάσταση και αντί για να ξεκούραση, προτίμησε να παραμείνει κοντά στον αθλητισμό.

Αν και το τελευταίο διάστημα παρακολούθησε ως θεατής τους αγώνες της «σελεσάο στο World League, τους δύο τελευταίους μήνες τους έχει αφιερώσει στην ποδηλασία. Συγκεκριμένα έλαβε μέρος σε αγώνες τριών μεγάλων διαδρομών, συνολικής απόστασης 160 χλμ. Στην οροσειρά των Δολομιτών (Ιταλία) , στο Gran Fondo στη Νέα Υόρκη και την περασμένη Κυριακή στην Κονσερβατόρια του Ρίο ντε Τζανέιρο. Σε κάποιες διαδρομές μάλιστα, είχε στο πλευρό του και τη σύζυγό του, θρυλική μορφή του παγκόμσιου βόλεϊ, Φερνάντα Βεντουρίνι.

venturini_bernardinho

«Αντιμετωπίζω αυτούς τους ποδηλατικούς αγώνες, όπως τα μεγάλα ταξίδια, όπου ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η προσπάθειά σου και να αισθάνεσαι καλά», δήλωσε ο Μπερναρντίνιο, ο οποίος διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας των γυναικών μεταξύ του 1994 και του 2000 και της ανδρικής ομάδας, μεταξύ 2001 και 2016.

Όταν έφυγε από την ομάδα βόλεϊ των ανδρών πριν από επτά μήνες, στον απόηχο του χρυσού της «σελεσάο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, απέδωσε την απόφαση του, στην ανάγκη να είναι πιο κοντά στην οικογένεια και να συμμετάσχει σε νέες δραστηριότητες. Η Ποδηλασία προέκυψε ως επιλογή.

bernardinho3

«Η ποδηλασία είναι μια συνεχής άσκηση ταπεινότητας. Είμαστε πολύ μικροί μπροστά σε όλα και αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα θεραπεία», είπε.

Ο Μπρούνο Ρεζέντε θέλει να παραμείνει αφιερωμένος στην ποδηλασία κατά τα επόμενα χρόνια, αλλά και να αγωνιστεί σε αγώνες τριάθλου και Ironman, κάτι που αντιμετωπίζει ως έξτρα πρόκληση στη ζωή του.

Photo: Ivo Gonzalez/Divulgação