ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Θρήνος στα social media για το «ηφαίστειο που έσβησε για πάντα»

Θρήνος στα social media για το «ηφαίστειο που έσβησε για πάντα»

Το «ύστατο χαίρε» καλούνται να πουν σήμερα, 29 Μαΐου στο Ρέθυμνο, συγγενείς και φίλοι στον Κωστή Ψαρουδάκη. που σε ηλικία 53 ετών “έφυγε’ την περασμένη Κυριακή από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, “βυθίζοντας” στη θλίψη τον κρητικό αθλητισμό και κυρίως την οικογένεια του ελληνικού βόλεϊ, όπως φαίνεται και στα μηνύματα ανθρώπων του αθλήματος και όχι μόνο, που κατέκλυσαν τα τελευταία 24ωρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εξόδιος ακολουθία πρόκειται να ψαλεί στις 14.30 στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου, ενώ στις 17.30 στο χωριό Αποδούλου στο Αμάρι, θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Αποδούλου, στο κοιμητήριο του οποίου θα γίνει και η ταφή.

KOSTAS_PSAROUDAKIS

Με το που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν από συλλυπητήρια μηνύματα συγγενών, συμπολιτών, αθλητών αλλά και φίλων του δυναμικού πρόεδρου του ΟΠΕΡ και της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης, η απώλεια του όπου έκανε φτωχότερο τον χώρο του βόλεϊ.

Με συγκινητικά λόγια άνθρωποι από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη εξέφρασαν τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους, στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΟΠΕ που πρόσφερε επί 26 χρόνια πολλά στον ρεθεμνιώτικο αθλητισμό.

oper_psaroudakis

Στέλιος Κουνδουράκης, πρώην αθλητής ΟΠΕΡ

“Αγάπησε το βόλεϊ όσο κανένας άλλος στο Ρέθυμνο και το απέδειξε με πράξεις.

Έδωσε το δικαίωμα στο όνειρο της Α1 εθνικής κατηγορίας σε εμένα και σε όλους όσοι πίστεψαν στο όνειρο και έπαιξαν εκείνη την περίοδο στην ομάδα, σε άντρες και σε γυναίκες αργότερα και σε πολλούς άλλους παράλληλα να ασχοληθούν με το άθλημα της καρδιάς τους με υπερβολικό ζήλο και με αποτέλεσμα το καλό της ομάδας και της πόλης αυτής.

klirosi_psaroudakis

Ο καθένας τιμάει σε αυτή τη ζωή αυτούς που φεύγουν ξαφνικά με τον δικό του τρόπο. Είναι τόσο μεγάλες οι στιγμές που ζήσαμε όλοι όσοι ήμασταν αθλητές της μεγάλης ομάδας / οικογένειας του Ο.ΠΕ.Ρ. που δύσκολα θα ξεχάσουμε τόσες πολλές εμπειρίες, ταξίδια, αποστολές, συναντήσεις, προπονήσεις, κόντρες, διαμάχες, φιλίες, αντιδικίες, νίκες, ήττες, θλίψη, ικανοποίηση, γέλιο, χαρά, πρόκριση, πρωταθλήματα και τόσα μα τόσα πολλά άλλα. Δεν θα τα άλλαζα με τίποτα στον κόσμο, ούτε την συμμετοχή μου το 1997 όταν μου ζητήθηκε από τον ίδιο να παίξω στην ομάδα της καρδιάς του. Και πάλι ναι θα έλεγα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω. Είχε το χάρισμα του ηγέτη, είχε την εμπειρία να διαχειριστεί κάθε πρόβλημα, κάθε δύσκολη στιγμή, κάθε νίκη και πρόκριση. Ήταν χαρισματικός σε όλα, λες και ήξερε τη λύση πριν εμφανιστεί το πρόβλημα. Σε όλες μας τις συναντήσεις έβλεπες ότι υπήρχαν όλες οι άλλες οπτικές πλευρές και υπήρχε και η δική του οπτική γωνία στα πράγματα. Και πάντα, σχεδόν πάντα, είχε δίκιο. Κανένας από τη θέση που ήταν κι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να έχει μια αθλητική ζωή ρόδινη χωρίς αντιδικίες, εχθρούς και παρατράγουδα. Ξέρω, γιατί μιλούσαμε πάρα πολύ οι δυό μας, μπορεί να τον πλήγωνε στην αρχή, αλλά μετά, το μετά ήταν που αφόπλιζε τους πάντες. Δεν τον ένοιαζε που δεχόταν πισώπλατα χτυπήματα κοιτούσε το καλό της ομάδας και ενίοτε των αθλητών του. Σίγουρα έφυγαν πολλοί/ες με παράπονα αλλά σε πια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει όλα ήταν ρόδινα και όμορφα στρωμένα, χωρίς αδικίες;

PSAROUDAKIS

Τα τελευταία χρόνια είχε δώσει το δικαίωμα σε πολλούς ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα να βγουν μπροστά, να δημιουργηθεί η Ακαδημία από αυτούς που το έκαναν και το κάνουν μέχρι σήμερα με πολύ αγάπη για το άθλημα, για τους πιτσιρικάδες για την πόλη. Ήταν όμως, όσοι τον ξέραμε, ένα ηφαίστειο που κοιμόταν. Είχε την όρεξη για πολλά πράγματα αλλά τελικά δεν πρόλαβε. Το ηφαίστειο έσβησε για πάντα. Πόσα ακόμα είχε να προσφέρει που φάνταζε σαν την δεύτερη περίοδο να ερχόταν σιγά σιγά. Έκανε υπομονή. Πέρασε το κύμα επιτυχιών των ανδρών και γυναικών και σιγά σιγά έδειχνε ότι έχτιζε κάτι νέο. Δυστυχώς δεν πρόλαβε και τώρα όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε το έργο του, συλλογικά κι ο καθένας μας με κάθε τρόπο. Το κρητικό βόλεϊ του χρωστάει πολλά. Η πόλη έζησε μαγικές στιγμές όταν όλα τα υπόλοιπα αθλήματα απλά παρακολουθούσαν. Παρακολουθούσαν με απορία τον Ο.ΠΕ.Ρ. να φέρνει ομάδες κολοσσούς μέσα στο κλειστό γυμναστήριο και φίλαθλοι όλων των αθλημάτων να μην χάνουν κανένα παιχνίδι εντός έδρας. Ασφυκτικά γεμάτο το Μελίνα Μερκούρη στις αρχές του 2000 από μικρά παιδιά, γονείς και φίλους ή όχι του βόλεϊ να υποστηρίζουν το Ρέθυμνο στην Α1 πλέον κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και όλες τις μεγάλες ομάδες τότε.

oper_psaroudakis__n

Τι κατάφερε μαζί με τα «παιδιά» του, όλους εμάς τους αθλητές και αθλήτριές του; Τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (ασύλληπτο ρεκόρ) σε Γ’, Β’ και Α2 εθνική κατηγορία βόλεϊ ανδρών και συμμετοχή στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του κρητικού βόλεϊ το 2001 σε ανδρικό επίπεδο. Η πρώτη και η μοναδική ομάδα, ακόμη και μέχρι σήμερα, που το έχει καταφέρει στην Κρήτη και η πρώτη ομάδα σε συλλογικό επίπεδο ομάδων σε όλα τα αθλήματα στο Ρέθυμνο που ανέβηκε πρώτη σε εθνική κατηγορία. Συμμετοχή στην Α1 εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών το 2012 που επίσης αποτελεί μέχρι σήμερα την μοναδική ομάδα Κρήτης γυναικών που το έχει καταφέρει. Αποκορύφωμα της όλης προσπάθειας το 2013 η συμμετοχή της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Challenge Cup) με αντίπαλο την Νορβηγική Στοντ. Επίσης ο μοναδικός σύλλογος σε όλα τα αθλήματα στο Ρέθυμνο που έπαιξε τότε ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία όλων των χρόνων της πόλης.

Πλέον τη σκυτάλη έχουν οι Ακαδημίες και η σωστή δουλειά που γίνεται εκεί από αξιόλογους ανθρώπους με όρεξη, και που σίγουρα από εκεί ψηλά θα βλέπει πλέον και θα χαίρεται. Αν δεν σχεδιάζει ήδη κάτι…

Καλό ταξίδι Πρόεδρε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Κωστή Ψαρουδάκη!”

OPER_PSAROUDAKIS

Φραγκίσκος Φραγκιαδακης, έφορος ΟΠΕΡ

“Στον αναπάντεχο χαμό του Κωστή Ψαρουδάκη θυμάμαι τις συζητήσεις σε αεροπλάνα, σε καμπίνες,στο γήπεδο, σε γραφεία…Θυμάμαι που του ανέφερα ότι δεν ήταν και ο καλύτερος “πωλητής” και εξηγώ: Βοήθησε και ευεργέτησε άτομα, ομάδες, συλλόγους. Άτομα που πίσω από την πλάτη του μιλούσαν με αχαριστία και που τώρα στο τελευταίο ταξίδι του τρέχουν να διαφημίσουν τη θλίψη τους!!! Σας ξέρω, γνωρίζετε ότι σας ξέρω και εύκολα μπορούν να σας μάθουν όλοι! Το λιγότερο λοιπόν που μπορείτε να κάνετε είναι να κοιτάξετε τον καθρέπτη σας. ΣΙΩΠΗ λοιπόν! Καλό ταξίδι Κωστή”.

Γιούλη Παρασκάκη, Πρώην αθλήτρια ΟΠΕΡ –προπονήτρια Πήγασου Ηρακλείου

‘Δεν το χωράει ο νους…”

paraskaki_psaroudakis_oper_rethymno

Γιώργος Λαδάκης, πρώην ακραίος – λίμπερο ΟΠΕΡ

“Καλό ταξίδι πρόεδρε …Ένα ευχαριστώ είναι το ελάχιστο για όλες τις στιγμές που μου χάρισες όλα αυτά τα χρόνια σαν αθλητής – Βοηθός προπονητή – φίλος – συνεργάτης σου. Κρίμα ήταν νωρίς ….”

Γιώργος Μονιάκης, αθλητής ΟΦΗ

“Μερικές φορές το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο… Ο θεός να προστατεύσει όλο τον κόσμο”.

Μαρία Καλουδιώτη, πρόεδρος της ΑΘΛΕΣΗ Ηρακλείου

«Πάντα αναρωτιόμουν πως είναι να μην υπάρχει αύριο. Η απάντηση ήρθε σήμερα με σκληρό τρόπο. Χτες έπινα καφέ στις 21:00 στο Λίντο με τον Κωστή Ψαρουδάκη και σήμερα στις 15:30 μάθαινα πως δεν υπάρχει. Όμως πως γίνεται να τραβάει η ζωή του βόλεϊ το δρόμο της κι αυτός να λείπει. Αυτός που τα τελευταία χρόνια σε έκανε κι ας μην σου άρεσε, να ασχολείσαι με ότι έλεγε… Κωστή ώρα καλή κι όταν ανταμώσουμε πάλι έντονα για βόλεϊ και πολιτική θα μιλάμε… Συλλυπητήρια στους δικούς του”.

PSAROYDAKHS_NIKH

Θανάσης Κασαμπαλής, Επίκουρος καθηγητής ΣΕΦΑΑ-ΔΠΘ-Προπονητής Βόλεϊ

“Καλό Παράδεισο να έχει ο Πρόεδρος. Ανήσυχο πνεύμα. Έβαλε το Ρέθυμνο στο χάρτη του Βόλεϊ! Συλλυπητήρια στους δικούς του…”

Βέρα Λάγιου, μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ

“Θερμά Συλλυπητήρια…. άφησε έργο μεγάλο στο Ρέθυμνο, την πόλη της καρδιάς του και δυσαναπλήρωτο κενό …Θα τον θυμόμαστε πάντα…Καλό του ταξίδι !!!!!”

Διαιτητές Βόλεϊ Κρήτης

“Θα μας λείψει πολύ. Το κρητικό βόλεϊ θρηνεί τον άνθρωπο που το πήρε από την λήθη και το έφερε στο προσκήνιο…”

dionysiou_psaroudakis

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από Σ.Φ.Π. Χανίων

“Η Διοίκηση, οι προπονητές και τα μέλη του Χανιά Σ.Φ.Π. θέλουν να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του Κωστή Ψαρουδάκη. Στην Ε.Σ.ΠΕ.Κρήτης και τον Ο.ΠΕ.Ρεθύμνου που με τόσο ζήλο ο Κώστας υπηρετούσε τόσα χρόνια.

Καλό ταξίδι φίλε Κώστα, κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του», τονίζεται στην ανακοίνωση του χανιώτικου σωματείου”.

psaroudakis-kostis-2016

 Συλλυπητήρια ανακοίνωση  Ρέθυμνο Cretan Kings

”Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τη μεγάλη απώλεια του Προέδρου του ΟΠΕ Ρεθύμνου και της ΕΣΠΕΚ και πρώην Αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ, Κωστή Ψαρουδάκη.

Ο αιφνίδιος χαμός του Κωστή Ψαρουδάκη συγκλόνισε ολόκληρη την κοινωνία του Ρεθύμνου, της Κρήτης και της ελληνικής πετοσφαίρισης. Ένας πιστός υπηρέτης του βόλεϊ και του αθλητισμού χάθηκε, αφήνοντας πίσω του ένα ανεκπλήρωτο κενό. Η επιμονή και η αγάπη του για το Ρεθυμνιώτικο βόλεϊ είχε σαν αποτέλεσμα την πανελλήνια αναγνώριση, ωθώντας πολλούς νέους Ρεθυμνιώτες στην ενασχόληση τους με τον αθλητισμό.

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings αποχαιρετά τον Κωστή Ψαρουδάκη και τον ευχαριστεί για όσα προσέφερε στον Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό. Εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και εύχεται η αγάπη του για τον ΟΠΕΡ και το βόλεϊ να αποτελέσει οδηγό για τους νεότερους.

Καλό ταξίδι Κωστή Ψαρουδάκη.”

gynaikes_psaroudakis_oper

  • Αντί στεφάνων, η οικογένεια παρακαλεί, όποιος επιθυμεί και έχει τη δυνατότητα, να πραγματοποιήσει δωρεά στα παρακάτω:
    Νέος ΟΠΕΡ:Τράπεζα ΧανίωνIBAN GR 7606900100000000178189001

    Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρίου (ΔΗΚΕΔΑΜ):
    Τράπεζα Πειραιώς

    IBAN GR 3401727570005757054143577
    Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ενορίας Αποδούλου