Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με τη «φλόγα» της Φωτεινού ο Ευρωπαίος Πορφύρας

Με τη «φλόγα» της Φωτεινού ο Ευρωπαίος Πορφύρας

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η 33χρονη κεντρική, θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας του Πορφύρα για διάκριση στην Volleyleague γυναικών, πιστή στα χρώματα της ομάδας που έκανε πραγματικό το ευρωπαϊκό όνειρο της καριέρας της.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο ισχυρός παράγοντας του πειραϊκού συλλόγου για τη συμφωνία του με τη Φωτεινού σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ” όταν κάπου σε θέλουν, μένεις ή πάς.

Και όταν κάπου θέλεις να μείνεις ή να πάς, βρίσκεις τον τρόπο.

paon_porfyras

Την αρχηγό μας Αννα Φωτεινού, την θέλαμε και μας ήθελε.

Για αυτό και σε δυο λεπτά, συμφωνήσαμε για την ανανέωση της συνεργασίας μας, αν και εδώ μιλάμε για μία σχέση καρδιάς και ειλικρινούς αλληλοεκτίμησης.

foteinoy-anthodesmi-7890

Ξεκινήσαμε τις ανανεώσεις, όπως πάντα, με την Άννα μας και θα συνεχίσουμε ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει και όποτε πρέπει.

Ο Πορφύρας είτε είναι… κατσαρίδα, είτε… αλογόμυγα, με έναν περίεργο όσο και μοναδικό τρόπο, επιβιώνει, με την στήριξη όλων εκείνων που τον αγαπούν.

Και εδώ δεν θα είχαμε φθάσει, αν δεν είχαμε την ευτυχία, διαχρονικά, να φορέσουν και να φορούν την κοκκινόμαυρη φανέλα, τόσες αθλήτριες που μας έδωσαν πιο πολλά, από όσα τους προσφέραμε εμείς και μας εμπιστεύονται, όπως η Φωτεινού…” σχολίασε ο Νίκος Δελαγράμματικας.

Αν μη τι άλλο για την έμπειρη κεντρική ο Πορφύρας, δεν είναι ακόμη μία ομάδα στο βιογραφικό της μαζί με Μοσχάτο, Ίωνες και Θέτιδα Βούλας, αλλά μία πραγματική οικογένεια, με “σπίτι” της το “Σαλπέας”, αφού πέρα από τις τρεις προηγούμενες χρονιές, στο γήπεδο αυτό πρωτοπάτησε πριν από 14 χρόνια, όταν μετά τον Ηλυσιακό αγωνίστηκε στον Πειραϊκό και γνωρίζει πολύ καλά όλα τα στενά στη Φρεατίδα, που την έβγαλαν φέτος στη Λεωφόρο της Ευρώπης.

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που παραμένω στην ομάδα για άλλη μια χρονιά, αφού εκτός των άλλων όμορφων εμπειριών που έχω ζήσει με την οικογένεια του Πορφύρα όλα τα τρία προηγούμενα χρόνια, φέτος θα κάνω το ευρωπαϊκό μου όνειρο πραγματικότητα” δήλωσε στο Volleyplanet ενθουσιασμένη, η Χολαργιώτισσα Άννα Φωτεινού, που κάθε χρόνο βάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά.

porfyras_foteinou 1

“Την πρώτη χρονιά στον Πορφύρα, καταφέραμε να φτάσουμε στην άνοδο και να συμμετάσχουμε στο φάιναλ φορ Κυπέλλου. Τη δεύτερη χρονιά, κόντρα σε όλες τις “Κασσάνδρες”, πετύχαμε την παραμονή μας στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ και φέτος, που πάλι κάποιοι μας είχαν “ξεγραμμένες”, καταφέρουμε όλες οι αθλήτριες να “δέσουμε” και να φτάσουμε στην υπέρβαση της 6ης θέσης και της πρόκρισης στην Ευρώπη” λέει το “αρνί”, όπως είναι το παρατσούκλι που της κόλλησε από παλιά η φίλη της Σαγάνη από το «Άννα-Αννούλα-Αρνούλα… Αρνί”.

Και όχι άδικα, αν μας επιτρέπετε να προσθέσουμε, αφού το “Νο 13” του Πορφύρα είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ.

foteinou 7

Με αισιοδοξία λοιπόν, παρόλο που πρόσφατα βγήκε από ένα χειρουργείο στο χέρι, ατενίζει και τη νέα σεζόν, όπου ελπίζει “με την παραμονή των βασικών μελών της “οικογένειας” ο Πορφύρας να φτάσει σε μία ακόμη υπέρβαση στην ιστορία του συλλόγου, τον οποίο ευχαριστεί (διοίκηση, αθλήτριες και προπονητή) για την εμπιστοσύνη που έδειξε για άλλη μια χρονιά στο πρόσωπό της” επισημαίνει στις δηλώσεις της στο Volleyplanet η αρχηγός της ομάδας της Φρεατίδας, που δίνει σάρκα και οστά στο μότο του συλλόγου «Μια φορά αν παίξεις με τον Πορφύρα, έγινες Πορφύρας!»