ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Την γλίτωσε με πρόστιμο ο Παναθηναϊκός

Την γλίτωσε με πρόστιμο ο Παναθηναϊκός

Με χρηματικό πρόστιμο 1.150 ευρώ την γλύτωσε ο Παναθηναϊκός για τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο ντέρμπι αιωνίων της Κυψέλης καθώς οι «πράσινοι» αθωώθηκαν από την κατηγορία της υπαιτιότητας για τον τραυματισμό του Τσούπκοβιτς.

Φθηνά την γλύτωσε ο Παναθηναϊκός κατά την απολογία του στον Αθλητικό Δικαστή για τα επεισόδια της Κυψέλης στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκό κρίθηκε πως δεν ήταν υπαίτιος για τον τραυματισμό του Τσούπκοβιτς μιας και δεν αποδείχθηκε ότι το αντικείμενο που χτύπησε τον Σέρβο ακραίο του Ολυμπιακού πετάχτηκε από την εξέδρα.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 14, 15, 17, 18, 22, 26, 28, 37 και 38 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.», όπως αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τον παραστάντα πρόεδρο.

Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα, έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα, το υπ’ αριθ. πρωτ. 2031/17/449834/3.3.2017 έγγραφο του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης της Γ.Α.Δ.Α. και το από 10.3.2017 απολογητικό υπόμνημα).

Ο Αθλητικός Δικαστής επιβάλλει:

στο ως άνω σωματείο (α) χρηματικό πρόστιμο ποσού εννιακοσίων (900,00) ευρώ λόγω ομαδικών υβριστικών συνθημάτων κατά αθλητών (άρθρα 17§2Α περ. β’ και 26§5 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη, ότι μετά τις αναγκαίες συστάσεις δεν χρειάστηκε να διακοπεί ο αγώνας  (βλ. φύλλο αγώνα). (β) χρηματικό πρόστιμο ποσού πεντακοσίων (500,00) ευρώ για την ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την λήξη του αγώνα (άρθρα 17§2Α περ. β’ και 28§9 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη την αμέσως προηγούμενη συμπεριφορά του αθλητή του Ολυμπιακού με το Νο 17 (Agamez), που βεβαιώνεται στο το υπ’ αριθ. πρωτ. 2031/17/449834/3.3.2017 έγγραφο της Αστυνομίας και για την οποία τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα από τους διαιτητές.

Τέλος, δεν αποδείχθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο (π.χ. έγγραφο αστυνομίας), ότι ο τραυματισμός του αθλητή με το Νο 18 (Cupkovic) προκλήθηκε από την ως άνω ρίψη αντικειμένων, ενώ και ο ίδιος δεν προέβη σε κάποια καταγγελία σχετικά, είτε κατά τη διάρκεια του αγώνα, είτε και αργότερα.

Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των χιλίων εκατό πενήντα (1.150,00) ευρώ (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.).