ΔΙΕΘΝΗ

Της μόδας οι «μετακομίσεις» σε ξένες Λίγκες – Ομάδες «φλερτάρουν» με Πολωνία, Τουρκία

Της μόδας οι «μετακομίσεις» σε ξένες Λίγκες – Ομάδες «φλερτάρουν» με Πολωνία, Τουρκία

Να τα “βροντήξει” από τη Bundesliga και να…. μετακομίσει στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της γειτονικής Πολωνίας, σκέφτεται σοβαρά η διοίκηση της γερμανική Μπερλίν, που για μια ακόμη φορά δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την κρίση που υπέστη το εγχώριο πρωτάθλημα, λόγω του κορονοϊού , αλλά και των αποχωρήσεων κάποιων ομάδων.

Στο δρόμο λοιπόν που άνοιξε πριν δυο χρόνια στην ιστορία του ευρωπαϊκού βόλεϊ η ελβετική Βολερό, όταν μετά την συγχώνευση με τη γαλλική Λε Κανέ, αγωνίστηκε στο γαλλικό πρωτάθλημα, προσανατολίζονται μακροπρόθεσμα και οι Κυπελλούχοι Γερμανίας, που σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Kaweh Niroomand, έκαναν ήδη τις πρώτες διερευνητικές επαφές με την Plus Liga.

OKOLIC_BERLIN1

“Πραγματοποιήσαμε επαφές με την πολωνική Λίγκα, ανταλλάξαμε ιδέες, αλλά δεν βρέθηκαν «ευήκοα ώτα»” δήλωσε τη Δευτέρα ο κ. Niroomand, που τόνισε ωστόσο ότι “ο σύλλογος θα παραμείνει στην Bundesliga την ερχόμενη σεζόν, αλλά αναζητά νέες προκλήσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα”.

Το γεγονός ότι οι πρωτευουσιάνοι θα μπορούσαν να βρουν μια νέα αθλητική πρόκληση στη γειτονική χώρα δεν είναι καινούργιο. Ωστόσο τα σχέδια είναι πιο συγκεκριμένα από ποτέ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Tagesspiegel” ο Niroomand, που συμπλήρωσε ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού καθιστά πλέον αναγκαία την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.

ΒR Volleys_ Berlin

“Το πρωτάθλημα θα αποδυναμωθεί μετά τον Covid19”, δήλωσε ο Niroomand, με τους Βερολινέζους να εκφράζουν τους φόβους τους ότι δεν θα μπορέσουν να εξελιχθούν περαιτέρω στη Μπουντεσλίγκα, τόσο από αγωνιστικής του όσο και οικονομικής άποψης. “Αρκετές ομάδες έχουν δηλώσει την απόσυρσή τους για την επόμενη σεζόν. Ακόμη και στους τομείς των υποδομών, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, της έκδοσης εισιτηρίων και ούτω καθεξής, δεν σημειώνουμε πλέον την κατάλληλη πρόοδο στην Bundesliga”, δήλωσε ο Niroomand, που επέκρινε την έλλειψη υποστήριξης στη χώρα του επισημαίνοντας ότι “η Λίγκα μας δεν σκέφτεται αρκετά στρατηγικά.”

Παρόλα αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της Μπερλίν παραδέχθηκε ότι μια ενδεχόμενη μετακίνηση στο γειτονικό πρωτάθλημα δεν θα ήταν και τόσο εφικτή. “Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ (CEV) θα μπορούσε ακόμα και να αποτρέψει κάτι τέτοιο, αλλά απλά πρέπει να το δοκιμάσουμε. Αν μη τι άλλο πάντως αυτό δεν θα ήταν δυνατό και μόνο για οργανωτικούς λόγους πριν από τη σεζόν 2021/22”, δήλωσε ο Niroomand.

Σε αντίθεση πάντως με τη γερμανική ομάδα, που τελικά ζήτησαν επίσημα άδεια για να αγωνιστούν τη σεζόν 2020/2021 στη Bundesliga, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα μέχρι στιγμής σενάρια, οι επί δύο σερί χρονιές πρωταθλητές Ουκρανίας, VK Barkom-Kazhany, από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Πολωνίας.

Maritza_Plovdiv

Ανάλογα σενάρια “μετανάστευσης” σε άλλη χώρα, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και για την εξάκις πρωταθλήτρια Γυναικών της Βουλγαρίας, Μαρίτσα Πλόβντιβ, με την ομάδα της Φιλιππούπολης να υποβάλλει αίτημα για συμμετοχή, από τη νέα σεζόν, στην τουρκική Λίγκα.