ΔΙΕΘΝΗ

Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Αντρέ Νασιμέντο (fot-vid)!

Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Αντρέ Νασιμέντο (fot-vid)!

Τρίτωσαν σε μια εβδομάδα οι αποχωρήσεις των πρώην ξένων  άσων του Παναθηναϊκού, αφού μετά το πρόσφατο “αντίο” του Γάλλου, Γκιγιόμ Σαμικά, και του θρυλικού Βραζιλιάνου Ντάντε Αμαράλ, ένας ακόμη χρυσός Ολυμπιονίκης της “σελεσάο”, που ντύθηκε στα “πράσινα” έβαλε τέλος στην καριέρα του.

andre_brazil_2004

Ο λόγος για τον Αντρέ Λουίζ ντα Σίλβα Νασιμέντο (1.95μ), όπως είναι το πλήρες όνομα του “Αντρέ”, που στα 39 του χρόνια “κρέμασε” κι αυτός τη φανέλα του. Ο Νασιμέντο ή “Canha (σ.σ Κανόνι)” όπως ήταν γνωστός στους οπαδούς λόγω της εκρηκτικής και αστραπιαίας επίθεσης του αριστερού του χεριού, ήταν ο διαγώνιος της ‘χρυσής” εποχής της Βραζιλίας του τεχνικού Μπερνάντο Ρεζέντε, καθώς υπό τις τεχνικές οδηγίες του “Μπερναρντίνιο” κατέκτησε μεταξύ άλλων διακρίσεων: 1 χρυσό (2004) και ένα ασημένιο (2008) Ολυμπιακό μετάλλιο, 2 παγκόσμια πρωταθλήματα (2002, 2006), ένα ασημένιο μετάλλιο (2002) και 5 συνεχόμενους τίτλους στο World League (2003, 2004, 2005, 2006, 2007), 2 Παγκόσμια Κύπελλα (2003, 2007) και ένα τίτλο στο World Grand Champions Cup της Ιαπωνίας (2005).

brazil_athens

Παράλληλα είχε αναδειχθεί κορυφαίος επιθετικός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2002,  MVP και  Κορυφαίος Σκόρερ στο World Grand Champions Cup του 2005 και κορυφαίος Σέρβερ του World League του 2006.

andre_nascimento

Τη σεζόν 2002-2003 η μεταγραφή του σπουδαίου αυτού παίκτη της πρωταθλήτριας Μίνας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού είχε κάνει “πάταγο”, ενώ μαζί με τον “Αντρέ” ο τότε πρόεδρος του ΤΑΑ, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος είχε φέρει και τον συμαπτριώτη του, Κλέμπερ Ολιβέιρα Τζούνιορ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ωστόσο τη σεζόν εκείνη το ‘τριφύλλι” του είχε στο “τιμόνι” τον Ιταλό νυν τεχνικό του ΠΑΟΚ, Ντανιέλε Ρίτσι, αρκέστηκε στην 3η θέση σε πρωτάθλημα και στον τίτλο του φιναλίστ σε Κύπελλο, ενώ έφτασε και στους “8” του Cev Cup.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φέτος ο Νασιμέντο τρις πρωταθλητής  και εκ των κορυφαίων σκόρερ της ιστορίας του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος,  βοήθησε τη νεοσύστατη ομάδα της Superliga B’,  Vôlei UM Itapetininga  να κερδίσει την άνοδο στα σαλόνια του Βραζιλιάνικου βόλεϊ. Συμπτωματικά μάλιστα, στον τελικό αγώνα με τη Μποταφόγκο, ο Αντρέ βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άλλον πρώην άσο του “τριφυλλιού”, τον πασαδόρο της Μποταφόγκο, Μαρσέλο “Μαρσελίνιο” Λίμα. Νικητής τελικά με 3-1 σετ αναδείχθηκε έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς  ο διαγώνιος, που μετά το πρόσφατο “αντίο” θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το πόστο του γενικού διευθυντή στην ομάδα του Σάο Πάολο, που φιλοδοξεί με τη στήριξη των πανίσχυρων χορηγών της να φτάσει ψηλά τα επόμενα χρόνια.

UM Itapetininga

Αυτή ήταν η 14η και τελευταία ομάδα της καριέρας τους, καθώς είχαν προηγηθεί οι εξής: Bom Pastor, Ecus Suzano, Telemig Celular (Βραζιλία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα),  Wizard Suzano (Βραζιλία), Τρεντίνο, Μόντενα (Ιταλία), Vivo Minas, Cimed Sky, Suntory Birds (Ιαπωνία),Apav Canoas, Voleisul Paquetá Esportes, Montes Claros Vôlei (Βραζιλία)

nascimento_insta

Συγκινητικό ήταν όμως και το αποχαιρετιστήριο σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θεό για όλα όσα μου έδωσε και όλους τους φίλους, τους συναθλητές και τους οπαδούς μου για τα λόγια και την αγάπη που μου έδωσαν! Ευχαριστώ όλους εσάς που με ζητωκραυγάσατε στη διάρκεια της καριέρας μου. Όλοι εσείς ήσασταν ένα σημαντικό κομμάτι αυτής. Θα χάσω τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε μαζί! Πόσα πολλά έμαθα από αυτό το άθλημα! Θέλω να δώσω στα παιδιά μου αυτή την εμπειρία! Ο Θεός είναι καλός !!! Σε ευχαριστώ Ιησού !!! ”

Δείτε στο video κάποιους… κανονιοβολισμούς του Αντρέ Νασιμέντο!