Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με τον “αέρα” του Κυπελλούχου

Με τον “αέρα” του Κυπελλούχου

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Volleyleague και με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Ρόδο υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου (17:00) έχοντας στόχο να κάνει το 1-0 στην σειρά των ημιτελικών και να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας που έχει.

Μετά την ολοκλήρωση του Final 4 του Κυπέλλου στην Ρόδο, οι 4 φιναλίστ των play-off μπαίνουν στην τελική ευθεία στο πρωτάθλημα και αναμένονται αμφίρροπα παιχνίδια…

Στην Πυλαία με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Ρόδο ο ΠΑΟΚ έχοντας το πλεονέκτημα έδρας υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου.

Ένα σημαντικό παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες για τις δύο ομάδες και κυρίως για τους “ασπρόμαυρους” που καλούνται να διαχειριστούν την κούραση και την αυτοσυγκέντρωση τους.

Ο Βούλγαρος διαγώνιος του ΠΑΟΚ Νικολάι Ουτσίκοφ αναμένεται να αναμετρηθεί με τον συμπατριώτη του διαγώνιο του Φοίνικα Σύρου Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Ο Ουτσίκοφ υπενθύμισε την ήττα με 3-2 από τον Φοίνικα την 18η αγωνιστική: «Ο Φοίνικας έχει καλή ομάδα, παίζει ελεύθερα γιατί έχει πετύχει τους στόχους του και σίγουρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Για μας τα πανηγύρια για την κατάκτηση του κυπέλλου τελείωσαν με την επιστροφή μας στο σπίτι μας.

Έχουμε μπροστά μας μία σύντομη αλλά δύσκολη πορεία όπου θέλουμε να κάνουμε έξι νίκες για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της σεζόν. Αποδείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε όλες τις ομάδες. Στο κύπελλο δείξαμε πως βρήκαμε το φορμάρισμα μας και είμαι αισιόδοξος πως θα μπορέσουμε για αρχή να πάμε σύντομα στον τελικό».

Ο Φοίνικας Σύρου μετά τις αναμετρήσεις με τις νίκες επί του Ηρακλή Χαλκίδας και τις αρκετές ημέρες ξεκούρασης που είχε δηλώνει έτοιμος να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ και να δείξει μέχρι τέλους ανταγωνιστικός στα ημιτελικά.

Προβλήματα για τους Συριανούς δεν υπάρχουν και με καλή ψυχολογία άπαντες αισιοδοξούν πως μπορούν να κάνουν την υπέρβαση.

Ο Κροάτης ακραίος του Φοίνικα Φραν Πέτερλιν που αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της Α΄φάσης των πέι οφ δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής και μία από τις ομάδες που έχουν μοναδικό σκοπό τον τίτλο του πρωταθλήματος. Είναι σε καλή κατάσταση και το απέδειξε πριν λίγες μέρες στο κύπελλο. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι και ελπίζω ο ΠΑΟΚ να έχει μείνει στα πανηγύρια του κυπέλλου.

Έχουμε δουλέψει σκληρά, αλλά και ταυτόχρονα είχαμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε και να πάρουμε κάποιες ανάσες. Θα προσπαθήσουμε μέσα από την τακτική μας να ανακατέψουμε τα σχέδιά τους και ευελπιστώ να επιστρέψουμε με τη νίκη στη βάση μας».