A2

Τον χόρεψε… πεντoζάλη η «Santa» (fotos)

Τον χόρεψε… πεντoζάλη η «Santa» (fotos)

Με το παρθενικό φετινό τρίποντο της Αγίας Παρασκευής στα Χανιά επί του ΑΟ Κύδωνα άνοιξε στον Α’ όμιλο την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Α2 Γυναικών.

ao kydon_agia paraskeyi

Στο γεμάτο ΕΑΛ Χανίων οι φίλοι της κρητικής ομάδας ήταν “ζεστοί” μετά την νίκη των γηπεδούχων και την καλή εμφάνιση στην Ηλιούπολη και περίμεναν κάτι ανάλογο  κόντρα και στην ανεβασμένη επίσης ομάδα του Νίκου Κωστακόπουλου, μετά το πρώτο φετινό της δίποντο.

22834700_10155731965653360_1879590491_n

Η “Santa” από την α πολύ δυνατά, παίρνοντας προβάδισμα, αλλά ο Κύδων μετά το 7-8, άρχισε να βρίσκει ρυθμό και “πήρε κεφάλι” με επίθεση της Χαριτάκη. Το καλό σερβίς και οι άσοι της Κιλιτζιράκη, προκάλεσαν προβλήματα στην υποδοχή των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα η χανιώτικη ομάδα να ξεφύγει με 14-11.

ao kydon_epithesi

Κάπου εκεί όμως τα κορίτσια του Δαμιανού Χατζηδαμιανού, έβγαλαν ξανά το κακό τους πρόσωπο με αποτέλεσμα η Αγία Παρασκευή με καλό μπλοκ και σερβίς να ισοφαρίσει 15-15  και εκμεταλλευόμενη στη συνέχεια τα λάθη των “θολωμένων” γηπεδούχων να φτάσουν με ένα εντυπωσιακό σερί στο 25-18, 1-0 σετ.

oikonomaki_agia paraskeyvi

Το δεύτερο σετ δεν αντέχει σε ιδιαίτερο σχολιασμό, καθώς η αθηναϊκή ομάδα με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του προηγούμενου σετ, έκανε ό,τι ήθελε στο φιλέ και ούσα ανώτερη σε όλες τις γραμμές από τον Κύδωνα, έφτασε τετράκις σε double score 8-4, 10-5, 16-8, 20-10 για να ζευγαρώσει τελικά, παρά τις αλλαγές του Κωστακόπουλου, με 25-13 τα κερδισμένα της σετ, 2-0.

agia_paraskevi

“Με την πλάτη στον τοίχο” οι Χανιώτισσες και υπό το φάσμα της 2ης φετινής “λευκής” ήττας τους σε ισάριθμα εντός έδρας ματς, προσπάθησαν να αντιδράσουν στο γ’ σετ και μέχρι το 6-8 δεν άφησαν τις αντιπάλους τους να ξεφύγουν. Στη συνέχεια όμως με τις επιθέσεις των Οικονομάκη, Καβρηγιάννη η Αγία Παρασκευή “πάτησε γκάζι” 11-6 και εκμεταλλευόμενη τα “σχολικά” λάθη των γηπεδούχων διατήρησε τη διαφορά του +5, 17-12. Κάπου εκεί, βλέποντας τις αντιπάλους του να μην έχουν “καθαρό μυαλό” ο Κωστακόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλες αθλήτριες στο παιχνίδι, η διαφορά με το καλό σερβίς των φιλοξενούμενων μεγάλωσε, 20-12 και τελικά η ομάδα των βορείων προαστίων πανηγύρισε με 25-17, 3-0 σετ το πρώτο της τρίποντο στη σεζόν.

kavrigianni_oikonomaki

Κορυφαίες του αγώνα για τη νικήτρια ομάδα η Οικονομάκη, Καβρηγιάννη, ενώ από τη χανιώτικη ομάδα, που μετά τα μισά του α’ σετ φάνηκε να παθαίνει… μπλάκ άουτ, προσπάθησαν περισσότερο οι Κιλιτζιρακη, Βοτζάκη.

ΑΟ ΚΥΔΩΝ (Χατζηδαμιανού): Βοτζάκη, Κιλιτζιράκη, Νικολουδάκη, Ποντικάκη, Χαριτάκη, Κορακοβούνη / Ρηγάκου (λ), Ταράτσα, Κουριδάκη, Καραχάλιου.
ΑΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Κωστακόπουλος): Παπαγεωργίου, Καβρηγιάννη, Καραβανά, Οικονομάκη, Ζήση Χ., Ζήση Π. / Κοκίου (λ), Μιχαλάκη, Μπλέκα, Μαύρου.

Δηλώσεις προπονητών

Δαμιανός Χατζηδαμιανού (ΑΟ Κύδων): “Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε και η αλήθεια είναι πως δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα από την Ηλιούπολη. Παίξαμε στόχο με μία ομάδα που έχει στόχο φέτος την 4άδα και την άνοδο, το παλέψαμε, είχαμε την ευκαιρία στο α’ σετ όπου προηγηθήκαμε 18-16, αλλά στη συνέχεια πέρασε μπροστά η Αγία Παρασκευή και τελικά ήρθε δυστυχώς αυτό το 0-3. Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να βρούμε ρυθμό, έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια, ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία”.

Νίκος Κωστακόπουλος (Αγία Παρασκευή): “Έπειτα από δύο δύσκολα παιχνίδια,  με ανατροπές, που κρίθηκαν στο ταί μπρέικ, είχαμε αρκετό άγχος γιατί παίζαμε σε ένα δύσκολο γήπεδο, με άλλες μπάλες, δύσκολες, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έκανε νίκη την προηγούμενη αγωνιστική στην Ηλιούπολη. Ευτυχώς, αν και ξεκινήσαμε λίγο νευρικά το παιχνίδι, καταφέραμε στη συνέχεια να το φέρουμε στα μέτρα μας και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλά να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη”.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου
28/10, 20.00: Ένωση Βύρωνα- Ποσειδών Λουτρακίου
29/10, 14.00: ΑΓΣ Αρτεμις-ΟΠ Ρεθύμνου
29/10, 17.00: ΓΣ Μεσσηνιακός-ΑΟΝ Αμαζόνες
ΡΕΠΟ: ΑΣ Ηλιούπολης

Η βαθμολογία
1. ΑΕ Αγ. Παρασκευής 6β. (8-5)
2. Ένωση Βύρωνα 4β. (5-4)
3. ΑΟ Κύδων 3β. (3-6)
4. ΓΣ Μεσσηνιακός 3β. (3-3)
5. ΑΓΣ Άρτεμις 3β. (3-0)
6. ΑΟΝ Αμαζόνες 3β. (3-0)
7. ΟΠ Ρεθύμνου 3β. (3-0)
8. ΑΟ Ποσειδών 2β. (3-5)
9. ΑΣ Ηλιούπολης 0β. (1-6)

  • AE Αγ. Παρασκευής & ΑΟ Κύδων έχουν έναν αγώνα περισσότερο
A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...