BEACH VOLLEY

Τουρνουά από… σόι με συμμετοχές «Βόμβα»!

Τουρνουά από… σόι με συμμετοχές «Βόμβα»!

Με συνολικά 16 ομάδες, μεταξύ των οποίων θα αγωνίζονται και γονείς με τα παιδιά τους, αρχίζει το Σάββατο 28 Ιουλίου στην “δαντελένια” παραλία της Μικρής Βίγλας το “9ο Τουρνουά Beach Volley”, που διοργανώνει ο ΑΜΣ Φιλωτίου και απ’ την πρώτη μέρα διεξαγωγής του είναι αφιερωμένο στη μνήμη της αδικοχαμένης Βασιλικής Κύλη.

Αποστολή στη Νάξο: Ηλίας Παπαϊωάννου

Η αντίστροφη μέτρηση για το θεσμό του μπιτς βόλεϊ της Νάξου άρχισε… Με το στήσιμο του αγωνιστικού χώρου και την ολοκλήρωση των ταμπλό ανδρών-γυναικών, όπου ξεχωρίζει το δίδυμο των άσων του Πανναξιακού της τελευταίας σεζόν, Σίας Τοτσίδου και Μόνικας Πότοκαρ, όλα είναι έτοιμα για την γιορτή του αθλήματος, που εδώ και 9 χρόνια φιλοξενεί το όμορφο νησί των Κυκλάδων.

klaroudas 2

Πέρα από το διεθνή της χαρακτήρα, η φετινή διοργάνωση για κάποιους θα έχει και… ιστορικό χαρακτήρα! Ο γνωστός τεχνικός της Volleyleague, αλλά και των τμημάτων υποδομών της ΑΕΚ, Γιώργος Κλαρούδας, αφήνει στην… ξαπλώστρα το πινακάκι τακτικής του και δοκιμάζει για πρώτη φορά στην ζωή του τις ικανότητές του στην άμμο. Μία προσπάθεια που θα έχει ανεκτίμητη συναισθηματική αξία, καθώς στο πλευρό του θα βρίσκεται ο 15χρονος γιος του, Άγγελος.

Και για τον Κλαρούδα jr όμως, η παρουσία του στο τουρνουά θα έχει “σημαδιακή” σημασία, καθώς και εκείνος θα “πατήσει” για πρώτη φορά στην άμμο, μιας και παρά την ενασχόληση του πατέρα του με το βόλεϊ, ο ίδιος έχει μάθει από τα 6 του χρόνια να μιλά στην “στρογγυλή θεά”, όντας αριστερό εξτρέμ στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιώνιου Καισαριανής.

mikri_vigla

“Ήρθα για διακοπές στη Νάξο μετά την Πάρο και είπαμε με το γιο μου να παίξουμε” δήλωσε στο Volleyplanet o παλιός πασαδόρος του Πανελληνίου και συμπλήρωσε! “Τόσο για μένα, όσο και για τον Άγγελο είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε μπιτς βόλεϊ, αλλά έχω ακούσει τόσα για την ατμόσφαιρα και τον εορταστικό χαρακτήρα του τουρνουά της Μικρής Βίγλας από το φίλο και συνάδελφο, Κώστα (σ.σ Κατσικολιά) και είπαμε να ζήσουμε “οικογενειακά”  αυτή την πρωτόγνωση εμπειρία  παίζοντας σε μια πραγματικά πανέμορφη παραλία με πολλές εκπλήξεις”.

Παράλληλα με την ομάδα Κλαρούδα, μια ακόμη ελληνική οικογένεια, θα τιμήσει το τουρνουά με μία συμμετοχή… Βόμβα! Ο παλιός άσος του Μίλωνα, Γιώργος Βόμβας θα αγωνιστεί με συμπαίκτη το Πέτρο Διαμαντόπουλο, ενώ η κόρη του Γιώτα στο αντίστοιχο ταμπλό των γυναικών, θα παίξει με παρτενέρ την Κωνσταντίνα Σφυρή.

Εκτός από τη Σλοβένα Πότοκαρ, επιπλέον διεθνή… πινελιά θα δώσει στους αγώνες και η οικογένεια Henseler από τη Γερμανια. Christoph και Nicklas θα συμπληρώσουν την 8άδα του ταμπλό των ανδρών, ενώ οι Anke και Finja θα αγωνιστούν με τις κυρίες.

Παρόντες φυσικά στους αγώνες θα είναι και οι Σαντορινιοί κάτοχοι του τίτλου, Κουτσογιαννόπουλος-Κέλιδης, που αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο φέτος στην προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων!

Αναλυτικά το ταμπλό των 8 ομάδων των ανδρών
1. Γιώργος Κλαρούδας – Άγγελος Κλαρούδας
2. Καζακίδης Θεόδωρος -Καλελές Πέτρος
3. Κωνσταντίνος Κατσικολιάς – Ζαπάτης Σταύρος
4.  Μάριος Καραγιάννης  – Ευριπίδης Κουνάδης
5.  Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος – Γιώργος Κελίδης
6. Οδυσσέας Κοντόπουλος – Γιώργος Παπαγεωργίου
7. Γιώργος Βόμβας – Διαμαντόπουλος Πέτρος
8. Christoph Hensler – Nicklas Hensler

gipedo_mikri bigla

Το αντίστοιχο ταμπλό των 8 ομάδων των γυναικών
1. Σία Τοτσίδου – Μόνικα Πότοκαρ
2. Νάντια Μαύρου – Πέννυ Καράκου
3. Κωνσταντίνα Σφυρή – Βόμβα Γιώτα
4. Μαρία Γεωρδαμή – Ρούντου Κατερίνα
5. Λάσκαρη Ζαφείρα- Ρίνη Ρεβέκα
6. Μαρίνα Μυστακίδη – Φουκαράκη Μαρίλια
7. Κατερίνα Μουστάκη – Μαρία Γκόλια
8. Anke Hensler – Finja Hensler

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και το Σωματείο Επαγγελματιών Τουρισμού της Μικρής Βίγλας, με τη στήριξη τον χορηγών Hellenic Seaways και της ΕΑΣ Ναξου στοχεύουν σε μία ακόμη υψηλού επιπέδου διοργάνωση, μία πραγματική γιορτή του αθλήματος, τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και τους θεατές, που θα ζήσουν από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία, σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, αγωνιζόμενοι κόντρα σε πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, όπως πχ οι  Τοτσίδου, Πότοκαρ (Πανναξιακός), Καράκου (Πορφύρας), Λάσκαρη, Ρίνη (ΑΕ Γκύζη Πολυγώνου), αλλά και προπονητές όπως οι Κλαρούδας, Κατσικολιάς (ΑΕ.Γκύζη Πολυγώνου).

Φυσικά δεν θα λείψουν ούτε φέτος οι… μουσικάρες του dj Ηλία Ορφανού, αλλά και η άψογη, όπως πάντα περιγραφή, του Φιλωτίτη δημοσιογράφου, Γιώργου Ρουσσάκη και του υπογράφοντα, ενώ τη διοργάνωση θα διευθύνουν διαιτητικά οι ρέφερι Μαρία – Χριστίνα Χαμπιλού, Ελενα Λιδωρικιώτη, Ναταλί Εμμανοηλίδη, Χρύσα Νικολοπούλου, Θοδωρής Καρατάσος και Ανδρέας Πατηνιώτης, μιας και η “ψυχή” του τουρνουά, Ναξιώτισσα διαιτητής, Κατερίνα Μουστάκη, για 9η χρονιά θα είναι αυτή που θα δώσει πρώτη το σύνθημα για το φετινό… πάρτυ  στην άμμο και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως παίζοντας το Νο 1 σπορ του καλοκαιριού.