ΔΙΕΘΝΗ

Περνάει από… κόσκινο τις «τρανς» η FIVB

Περνάει από… κόσκινο τις  «τρανς» η FIVB

Έπειτα από τις έντονες αντιπαραθέσεις που έχουν ξεσπάσει μεταξύ αθλητριών στην Βραζιλία και την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει στην βραζιλιάνικη λίγκα η εντυπωσιακή συμμετοχή της τρανσέξουαλ άσου της Μπαουρού, το θέμα της «Τίφανι» θα απασχολήσει την επόμενη εβδομάδα και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ θα συζητήσει και επίσημα την παρουσία αθλητών που προχώρησαν σε αλλαγή φύλου στο βόλεϊ. Σε αυτή τη συνάντηση, ο Βραζιλιάνος γιατρός Bruno Borges, ως ένα από τα έξι μέλη του συμβουλίου, αναμένεται να προτείνει αυστηρότερο έλεγχο και χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα, προκειμένου να δοθεί άδεια συμμετοχής στις τρασνέξουαλ αθλήτριες.

Η FIVB δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα δίκαιο, εναρμονισμένο και διαφανές σύστημα για την καθολική συμμετοχή των αθλητών. Το ψήφισμα  της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) του 2015 επέτρεψε στις τρανσέξουαλ χωρίς να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση από άνδρες σε γυναίκες, να συμμετέχουν σε αγώνες γυναικών, αλλά με ελεγχόμενη τεστοστερόνη.  Αυτό που απαιτείται είναι να υπάρχουν μόνο 10 νανόμετρα τεστοστερόνης ανά λίτρο αίματος σε 2 τεστ που θα έχουν γίνει τους τελευταίους 12 μήνες πριν από την άδεια συμμετοχής, όπως επίσης και περιοδική παρακολούθηση.

Η Τίφανι Αμπρέου, έχει υποβληθεί σε αυστηρό ορμονικό έλεγχο, προκειμένου να πάρει την άδεια συμμετοχής σε αγώνες των γυναικών. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της Μπαουρού, οι εξετάσεις της αθλήτριάς της δείχνουν πάντοτε τιμές τεστοστερόνης κάτω του 1, φτάνοντας μερικές φορές μάλιστα και το 0,25.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...