Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τρεις αναμετρήσεις το Σάββατο (20/1)

Τρεις αναμετρήσεις το Σάββατο (20/1)
Στη σκιά της αποχώρησης του Ηρακλή Κηφισιάς και με τη συνθήκη ότι καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί από το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, η 13η αγωνιστική συνεχίζεται με τρεις αναμετρήσεις το Σάββατο.

17.00 Άρης – Ολυμπιακός

Η αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό στο ΔΑΚ Πυλαίας ανοίγει την αυλαία με τις «κιτρινόμαυρες» να έχουν αμφίβολη τη συμμετοχή της Σιμόν Καστανιέντα (σ.σ αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στη φτέρνα) και τις «ερυθρόλευκες» να θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο.
Ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Τσαϊρέλης δήλωσε: «Προπονούμαστε καλά, έχουν διάθεση όλες οι αθλήτριες. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα με την Σιμόν και θα αποφασιστεί στη προπόνηση της Παρασκευής αν θα αγωνιστεί. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι στην έδρα μας και να δείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στη τετράδα».
 
Από την άλλη, ο κόουτς του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είπε (osfp.gr): «Το παιχνίδι με τον Άρη είναι ένα από τα πιο δύσκολα εκτός έδρας. Ο αντίπαλός μας έχει καλή ομάδα και παίζει καλύτερα μέσα στην έδρα του, γι’ αυτό θα είναι ένα δύσκολο ματς. Ο στόχος μας όμως είναι ο ίδιος όπως κάθε φορά, δηλαδή να κερδίσουμε αποδίδοντας ωραίο βόλεϊ. Οι παίκτριες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και το έχουν δείξει στα δυο τελευταία παιχνίδια».

18.00 ΑΟ Θήρας – Αίας Ευόσμου

Τον Αίαντα Ευόσμου υποδέχεται στη Σαντορίνη ο ΑΟ Θήρας που θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.
Από την άλλη ο Αίας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και κυνηγάει την είσοδό της στην τετράδα του πρωταθλήματος. Ενοχλήσεις στη μέση είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε η Σταυρούλα Κούση και η Σάνια Τζούριτς, ωστόσο ξεπέρασαν το πρόβλημα και βρίσκονται στη διάθεση του Ηλία Ζωλασταθιάδη.
Ο τεχνικός του ΑΟΘ, Γιώργος Ρούσης ανέφερε: «Ο Αίας είναι μία μαχητική ομάδα με σταθερή απόδοση. Εμείς θέλουμε καθαρή νίκη και για να την πετύχουμε θα χρειαστεί να έχουμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».
 
Ο κόουτς του Αίαντα, Ηλίας Ζωλασταθιάδης σημείωσε: «Πάμε για τη νίκη και θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε κάνει από την 4η αγωνιστική και μετά. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε μεσοβδόμαδα, πάμε με καλή διάθεση στη Σαντορίνη».

19.00 Μακεδόνες Αξιού – ΑΣΠ Κόρινθος

Την Κόρινθο φιλοξενούν στο κλειστό των Κυμίνων οι Μακεδόνες Αξίου με τις γηπεδούχες να θέλουν να διατηρηθούν στα ψηλά συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία στην Α1.

Στην αντίπερα όχθη, η Κόρινθος προέρχεται από αγωνιστική απραξία ενός μήνα, παρόλο που αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τις νεοφώτιστες.

Ο Μανώλης Σκουλικάρης τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι που έχει επικινδυνότητα. Η Κόρινθος είναι μία σκληρή ομάδα που έχει τρεις ξένες. Αν έχουμε καλή απόδοση σε σερβίς και υποδοχή, θα έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

 
Τέλος, ο Γιώργος Μπούκουρας είπε: «Εμείς είχαμε το μειονέκτημα να έχουμε ρεπό την 12η αγωνιστική. Οι Μακεδόνες είναι δυνατή ομάδα, με διαφορετικούς στόχους από εμάς. Το σίγουρο είναι ότι δεν πάμε εκδρομή και θα κυνηγήσουμε αυτό που μας αναλογεί».