CEV CUP

«Τρόμαξαν» οι «βασίλισσες» στη Στουτγκάρδη (fot)

«Τρόμαξαν» οι «βασίλισσες» στη Στουτγκάρδη (fot)

Η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου απέδειξε κόντρα στην Ιταλίδα Πόμι Κασαλματζιόρε ότι διαθέτει πλέον στόφα ευρωπαϊκής ομάδας, βάζοντας δύσκολα στην κάτοχο του Champions League στο α’ ματς των προημιτελικών του CEV Cuo στη Γερμανία.

stuttgart_pomi geniki

Βλέποντας οι φίλοι του βόλεϊ στην γερμανική έδρα το ιδιόκτητο ροζ πούλμαν της πανίσχυρης ιταλικής ομάδας να παρκάρει έξω από το SCARRena και να βγαίνουν από μέσα αρχικά ο θρυλικός Ιταλός προπονητής και πρώην ομοσπονδιακός της Εθνικής μας, Τζιοβάνι Καπράρα, διεθνείς άσοι παγκόσμιου βόλεϊ όπως οι Λόϊντ, Τουρλέα, Μποσέτι, Στεβάνοβιτς κ.α μαζί με άλλα 11 μέλη προσωπικού της ομάδας, καταλάβαιναν ότι η σημερινή αναμέτρηση θα έμοιαζε με εκείνη του “Δαβίδ με Γολιάθ”.

pomi_casalmagiore

Ωστόσο επειδή στο γήπεδο δεν παίζουν βόλεϊ ούτε οι φανέλες, ούτε τα μπάτζετ, ούτε τα ονόματα, στα οποία ασφαλώς η ιταλική ομάδα υπερτερούσε της Στουτγκάρδης, τα κορίτσια των Ερναντέζ-Αθανασόπουλου έδειξαν πως στο τάραφλεξ μετράνε η “καρδιά” και το πάθος για τη νίκη.

Συνολικά 121 λεπτά χρειάστηκαν οι βασίλισσες της Ευρώπης για να κάμψουν στα… σημεία έπειτα από ένα ματς που “έσπασε καρδιές” την αντίσταση της ομάδας με “Ο” της Allianz MTV. Οι Γερμανίδες, αν και βρέθηκαν για μια ακόμη φορά φέτος πίσω στο σκορ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και τελικά να χάσουν με 3-2 (25-19, 25-19, 22-25, 21-25, 15-12) τον αγώνα μέσα από τα χέρια τους, καθώς προηγήθηκαν με 7-2 στο τάι μπρέικ.

turlea_pomi_stittgart

Έτσι η Πόμι κατάφερε χάρις στην εμπειρία των αθλητριών της και τους 26 πόντους της Τουρλέα να κάμψει την αντίσταση της σκληροτράχηλης νεανικής ομάδας της Στουτγκάρδης, που καταχειροκροτήθηκε από τους ενθουσιώδεις οπαδούς της.

“Παίξαμε σε ένα εκπληκτικό επίπεδο, πολύ σταθερή. Δεν είναι, ότι οι αντίπαλες μας απέδωσαν άσχημα. Κάναμε πολύ δύσκολο το ματς για αυτές. Είμαι απολύτως υπερήφανος για τα κορίτσια” δήλωσε κατενθουσιασμένος ο Ισπανός προπονητής της γερμανικής ομάδας, Γκιγιέρμο Ερνάντεζ.

allianz_mtv_stuttgart

Για να ακολουθήσουν και τα εύσημα του Καπράρα. “Πρώτα απ’ όλα οφείλω να συγχαρώ την γηπεδούχο ομάδα, δεδομένου ότι ειδικά στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού μας έβαλαν κάτω από μεγάλη πίεση. Δεν έχουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πρόσφατα. Έτσι, αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για εμάς και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η διαφορά ήταν ότι έχουμε παίκτριες όπως η Λουτσία Μπάκι, που ερχόμενη πάντα από τον πάγκο, με τη μεγάλη εμπειρία και τη δύναμη της είναι ικανή να αλλάξει την πορεία του παιχνιδιού” υποστήριξε ο Ιταλός προπονητής, μολονότι στο εν λόγω ματς η Ιταλίδα άσος, δεν είχε και τα καλύτερα στατιστικά.

caprara_boschetti_pomi

Απέναντι στην 41χρονη Ρουμάνα “σουπερσταρ” της 12χρονης θητείας στα ιταλικά γήπεδα και των 2 πρωταθλημάτων Ρουμανία, 2 πρωταθλημάτων Ιταλίας, του ενός Κύπελλου Ιταλίας και του τίτλου Cev Cup 2009 με τη Νοβάρα, η Στουτγκάρδη έδειξε με τους 24 πόντους της 21χρονης Τσέχας, Μλείνκοβα και τους 19 πόντους της 24χρονης Αμερικανίδας, Γουίτνεϊ πως το μέλλον της ανήκει.

Και ασχέτως αν θα καταφέρει σε 8 βράδια στον επαναληπτικό του Κασαλματζιόρε να αποκλείσει τις γηπεδούχες, το σίγουρο είναι πως οι κοπέλες του Γιάννη Αθανασόπουλου πρόσθεσαν μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση στην εξαιρετική φετινή σεζόν, από την οποία μόνο κέρδος έχουν στη Στουτγκάρδη.

Βήμα 4άδας για Βασιλαντωνάκη

busto_arsizio

Στα άλλα δυο χθεσινά ματς των “8” η ιταλική Μπούστο Αρζίτσιο, με τη διεθνής μας Ανθή Βασιλαντωνάκη (Νο 11) να αγωνίζεται ως αλλαγή στο β’ σετ, επικράτησε στην Ουγγαρία με 3-1 (25-23, 26-28, 25-14, 25-19) σετ της Λιναμάρ Μπεκετσαμπάι, ενώ η πανίσχυρη ρωσική Ντιναμό Καζάν συνέτριψε με 3-0 (25-8, 25-23, 25-12) σετ τη σερβική Βιζούρα Βελιγραδίου. Σήμερα η αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη Γαλατασαράι (Τουρκία) – Μπουντολάβνι Λοντζ (Πολωνία) ρίχνει την αυλαία των α’ αγώνων των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Photos: Tom Bloch/CEV