Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τσάτσιτς στο Volleyplanet: «Οικογένεια ο Παναθηναϊκός. Θέλω να μείνω»

Τσάτσιτς στο Volleyplanet: «Οικογένεια ο Παναθηναϊκός. Θέλω να μείνω»

Από τη δυσκολία της επιστροφής του μέχρι την ευκαιρία του Παναθηναϊκού και από την πανδημική κρίση μέχρι την επιλογή να τα αφήσει όλα και να ξανάρθει να ολοκληρώσει τη… δουλειά! Ο λόγος για τον Μαυροβούνιο «killer» των «πρασίνων», Βόγιν Τσάτσιτς που άνοιξε την καρδιά του στο Volleyplanet.gr αμέσως μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας.

Ο διεθνής ακραίος σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης μιλάει την ευκαιρία που του έδωσε ο Παναθηναϊκός να κάνει come back στην αγωνιστική δράση, για τους τελικούς του πρωταθλήματος στην μετά lockdown εποχή, για το σύλλογο, για τους φιλάθλους, για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Αλέξανδρο Ράπτη αλλά και για το αν θέλει να παραμείνει στο Τριφύλλι.

pao_panhgyrika_jacobsen_rangel_cacic_2020

Ποιος ήταν ο προσωπικός στόχος, όταν είπες το «ναι» να ενταχθείς στα μέσα της σεζόν στον Παναθηναϊκό;

«Γνώριζα από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να βρω το ρόλο μου μέσα στην ομάδα. Γνώρισα τους νέους μου συμπαίκτες, τον κόουτς και κατάλαβα τι προσδοκούσαν από εμένα, το να βοηθήσω –αν θα μπορούσα να το πω έτσι- λίγο περισσότερο να ανεβάσουμε επίπεδο, να πιέσουμε περισσότερο και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάποιον τίτλο. Οπότε από την πρώτη στιγμή προσωπικός μου στόχος ήταν να επιτευχθεί αυτή η επιθυμία και τελικά κερδίσαμε δυο τίτλους»!

Σταματούν τα πρωταθλήματα, επιστρέφεις στην πατρίδα σου. Ποιες οι πρώτες σκέψεις όταν μετά από τρεις μήνες χτυπά το τηλέφωνο και σου ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται το πρωτάθλημα;

«Ήμασταν περίπου τρεις μήνες χωρίς να πιάσουμε μπάλα και να παίξουμε βόλεϊ. Γύρισα στην πατρίδα μου το Μαυροβούνιο και από την απομόνωση μου είπαν να επιστρέψω πίσω. Δεν το σκέφτηκα λεπτό. Το έκανα γι αυτήν την ομάδα, σκέφτηκα ότι έχουμε πιθανότητες γιατί όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες ξεκίναγαν από τα ίδια δεδομένα».

Πίστευες ότι μπορούσατε να κατακτήσετε και το πρωτάθλημα;

«Όλοι κάναμε μια μικρή προετοιμασία, αλλά όπως είδατε η φυσική μας κατάσταση ήταν καλύτερη από ότι του Ολυμπιακού Ακόμα και όταν χάσαμε το πρώτο παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ, ξέραμε ότι θα κατακτούσαμε τα άλλα δυο ματς και θα φτάναμε στον τελικό».

andreo_tsatsits

Γίνεται το 1-0 στου Ρέντη και στο δεύτερο ματς ο Ολυμπιακός κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Τι είπατε στον πάγκο;

«Πήγαν να κάνουν το ίδιο ακριβώς που κάναμε στο πρώτο ματς στου Ρέντη. Ήρθαν εδώ, μας πίεσαν όσο περισσότερο μπορούσαν, προσπάθησαν να φτιάξουν κλίμα, να φωνάξουν, να εμψυχώσουν την ομάδα τους, να μας «κοιτάξουν στα μάτια» στο φιλέ. Έτσι χάθηκε το πρώτο σετ αλλά στον πάγκο όλοι είπαμε ότι χρειάζεται να ηρεμία και εμείς στο πρώτο σετ μπήκαμε αγχωμένα. Ισοφαρίσαμε και από εκείνο το σημείο και μετά, το κάναμε εύκολο».

«Ευχαριστώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που με πίστεψε»

fanela_tsatsits1
Το φινάλε του τελικού βρήκε τον Τσάτσιτς με τη λευκή φανέλα στο χέρι να ψάχνει ένα στυλό… «Ευχαριστώ που με πιστέψατε» έγραφε η αφιέρωση που είχε την υπογραφή του Νο4 και προοριζόταν για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

«Είναι οι άνθρωποι πολλές φορές που αλλάζουν την ιστορία και εδώ οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Γιαννακόπουλο γιατί είναι αυτός που άναψε το πράσινο φως για να έρθω στον Παναθηναϊκό μαζί με τον κοουτς φυσικά. Μετά τη δύσκολη περίοδο που είχα στην Πολωνία, δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο σημαντικός είναι για εμένα ο άνθρωπος αυτός που με πίστεψε», είπε ο Τσάτσιτς αναφερόμενος στον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Ερασιτέχνη.

Κεφάλαιο… κερκίδα! Τι σου έχει μείνει από την προκορονοϊού εποχή;

«Για τους φιλάθλους μας τι να πω. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω δει τον τελικό του Λιγκ Καπ. Σίγουρα 100 φορές… τις τελευταίες μέρες που πλησιάζε ο τελικός όλο και περισσότερο. Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα, είναι απίθανο να αγωνίζεσαι και να έχεις δίπλα σου αυτούς τους φιλάθλους. Εύχομαι πραγματικά την επόμενη σεζόν να τελειώσει όλο αυτό με τον κορονοϊό γιατί αυτός ο σύλλογος με αυτούς τους οπαδούς είναι πολύ μεγάλος»!

Πώς σου φάνηκε ο συμπαίκτης του Αλέξανδρος Ράπτης ως διαγώνιος; 

«Τι μπορώ να πω για τον Ράπτη. Έπαιξε εκπληκτικά και έφερε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή χωρίς να φανεί η απουσία του Σάσα. Μαζί και με τον Χαράλαμπο (σ.σ Ανδρεόπουλο) που κράτησε την υποδοχή, κάνουν πολύ καλό συνδυασμό και θεωρώ ότι είναι το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ».

Πλάνα για το μέλλον;

«Όπως είπα και στον προπονητή μου, πρώτη προτεραιότητα είναι να μείνω στον Παναθηναϊκό και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να κάνω συμφωνία με το σύλλογο γιατί πραγματικά μου αρέσουν οι άνθρωποι εδώ, μου αρέσει η ατμόσφαιρα, μου αρέσουν οι οπαδοί. Είμαστε μια οικογένεια και αυτό μου αρέσει πολύ. Αισθάνθηκα ευπρόσδεκτος από την πρώτη στιγμή και ένιωσα σαν να είμαι σπίτι μου στο Μαυρουβούνιο. Γι αυτό και θα κάνω ότι μπορώ για να μείνω στην ομάδα».