CEV CUP

«Τσεκάρει» το ραντεβού του με την…. ιστορία ο Αθανασόπουλος

«Τσεκάρει» το ραντεβού του με την…. ιστορία ο Αθανασόπουλος

Ένα βήμα από την ιστορική πρόκριση της Στουτγκάρδης για πρώτη φορά στα ημιτελικά του CEV Cup γυναικών βρίσκεται η ομάδα του Έλληνα τεχνικού, που στον α’ γερμανικό “εμφύλιο” με τη Δρέσδη στις  “8” άλωσε την Τετάρτη με 3-0 σετ την αντίπαλη έδρα και χρειάζεται πλέον δύο σετ στο β’ ματς της SCHARRena για να “σφραγίσει” το πολύτιμο εισιτήριο για την 4άδα.

Στη Margon Arena της πανίσχυρης Δρέσδης, οι γηπεδούχες αντιστάθηκαν μόλις για ένα σετ στην “αρμάδα” του Γιάννη Αθανασόπουλου, που “πάγωσε” τους 2.500 οπαδούς κερδίζοντας με 25-23 το ‘α σετ. Από εκεί και πέρα η Στουτγκάρδη επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της και κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς, έφτασε εύκολα στην καθαρή νίκη με 3-0 (25-23, 25-16, 25-17) που της δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ψάχνοντας στις 28/2 μόλις δύο σετ στο “σπίτι” της.

Τοπ σκόρερ για την ομάδα του Αθανασόπουλου ήταν η Ολλανδέζα διεθνής, Φαν Ντάλεν με 15 πόντους, ενώ άλλους 10 πόντους με 4 μπλοκ σημείωσε η Αμερικανίδα Μακ Κέιτζ. Για την Δρέσδη οι 17 πόντοι της  Κορχόνεν, δεν στάθηκαν αρκετοί, καθώς καμία άλλη συμπαίκτρια δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων.

Κάθε παίκτρια ήταν συγκεντρωμένη 100% και έκανε ακριβώς αυτό που συζητήσαμε”, δήλωσε ο προπονητής Γιάννης Αθανασόπουλος που μολονότι βρίσκεται μία ανάσα από τη… συγγραφή μιας ακόμη ιστορικής σελίδας του συλλόγου, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ενόψει του β’ ματς.

Σε περίπτωση πρόκρισης της Στουτγκάρδης η γερμανική ομάδα, εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα κοντραριστεί με την Μινχάνσκα Μινσκ της Λευκορωσίας, που χθες στο ρωσικό Εκατερίνενμπουργκ “πάγωσε” την ομάδα του Καρπόλ, κερδίζοντας με 3-1 σετ.