Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τζίνα Λαμπρούση: «Χτίζουμε μια αυτοκρατορία»

Τζίνα Λαμπρούση: «Χτίζουμε μια αυτοκρατορία»

Η κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου πρωταθλήματος πανηγυρίστηκε δεόντως από τις «ερυθρόλευκες» στο Ρέντη με την Λαμπρούση, Κονόμη και Τέζα να μιλάνε για την «αυτοκρατορία» που χτίζει ο Ολυμπιακός και τους τίτλους που έχει στόχο για το μέλλον…

Η Τζίνα Λαμπρούση εμφανώς ικανοποιημένη από την ολοκλήρωση της χρονιάς με νταμπλ δήλωσε «Πιστεύω πως η φετινή χρονιά ήταν μια μαγική χρονιά, γιατί κατακτήσαμε το Κύπελλο, παίξαμε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και φθάσαμε στο τέλος να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το νταμπλ. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για αυτό και διψάμε για κάθε πρωτάθλημα. Χτίζουμε μια αυτοκρατορία. Θέλουμε να συνεχίσουμε. Γίνονται βήματα για να συνεχίζονται οι τίτλοι και θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Αρέτα Κονόμη :«Η ομάδα δεν έχει ταβάνι»

Η Αρέτα Κονόμη μπορεί να παρακολούθησε τον τελικό από τον πάγκο, ωστόσο τον πανηγύρισε έντονα όπως και όλες οι «ερυθρόλευκες». Η λίμπερο του Ολυμπιακού που κλήθηκε και στην Εθνική μας ομάδα έπειτα από την απόκτηση του διαβατηρίου δήλωσε για το φετινό νταμπλ «Είναι απίστευτο. Τα χρόνια περάσανε πάρα πολύ γρήγορα και οι επιτυχίες ήταν πάρα πολλές. Ελπίζω να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια Αυτή η ομάδα όπως λέω όλη τη χρονιά δεν έχει ταβάνι. Αγγίξαμε το Ευρωπαϊκό, δεν τα καταφέραμε, παρ΄ όλα αυτά η χρονιά κλείνει πετυχημένα και είμαστε ευχαριστημένες. Συνεχίζουμε. Είμαστε πάρα πολύ καλά σε αυτή την ομάδα, την αγαπάμε. Είμαστε ίδιες παίκτριες τα τελευταία χρόνια με κάποιες προσθήκες, αλλά πιστεύω ότι κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός  θα γίνεται όλο και καλύτερος».

Τέζα : «Βάλαμε ψηλά τον πήχη»

Η Αρετή Τέζα έχοντας την κόρη της αγκαλιά με το μετάλλιο δήλωσε «Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώνεται η χρονιά. Ήταν μια δύσκολη και κουραστική χρονιά με πολλά ταξίδια και ο δρόμος ήταν πολύ μακρινός αλλά τελικά άξιζε ο κόπος. Τελείωσε με ένα 5ο πρωτάθλημα και ελπίζω να έχει συνέχεια για τον Ολυμπιακό. Έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και ελπίζω να πραγματοποιήσουμε κάθε μας όνειρο που έχουμε από εδώ και πέρα».

Αναφερόμενη στο μυστικό της φετινής χρονιάς δήλωσε «Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο σωματείο δουλεύει επαγγελματικά και έχει δώσει τα πάντα για εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μας τα παρέχει όλα. Αυτό πιστεύω είναι το πρώτο μυστικό. Έπειτα είναι η ομαδικότητα που έχουμε. Είμαστε καλά μεταξύ μας και περνάμε καλά μεταξύ μας.

Όσο για το μέλλον της η έμπειρη πασαδόρος τόνισε «Δεν ξέρω ακόμη αν θα παραμείνω. Δεν έχουμε μιλήσει με την ομάδα. Είχα πει πως θα παίξω έναν ακόμη χρόνο, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στον Ολυμπιακό. Θα δούμε».

Παράλληλα το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει στον νταμπλούχο άφησε και η Σέρβα MVP του 3ου τελικού,  Άννα Λαζάρεβιτς, η οποία βοήθησε τον Ολυμπιακό τα μέγιστα στην επίτευξη των φετινών του στόχων, αλλά και χάρις στις εμφανίσεις της με τα “ερυθρόλευκα” κέρδισε ξανά την κλήση της στην Εθνική.