ΔΙΕΘΝΗ

Τζιουμάκας: «Εδώ που φτάσαμε, θέλουμε την κούπα»!

Τζιουμάκας: «Εδώ που φτάσαμε, θέλουμε την κούπα»!

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει εδώ και λίγα 24ωρα ο  ο διεθνής άσος της Περούτζια, Γιώργος Τζιουμάκας που μίλησε στο Volleyplanet για την πρόκρισή του στον τελικό της ιταλικής Superleague, μετά τον αποκλεισμό της Τρεντίνο του Τζούριτς.

Η Περούτζια λοιπόν με το εντός έδρας 3-0 (25-20, 25-23, 27-25) επί της Λούμπε Τσιβιτανόβα στον 4ο ημιτελικό “σφράγισε” με 3-1 νίκες την συμμετοχή της στο μεγάλο ραντεβού του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Μόντενα.

“Είναι ένα συναίσθημα απίστευτο…” ήταν τα πρώτα λόγια του φιναλίστ Τζιουμάκα στο Volleyplanet που μολονότι στον τέταρτο ημιτελικό δεν είχε χρόνο συμμετοχής, έζησε μοναδικά συναισθήματα με την υπόλοιπη ομάδα. ” Ήταν συγκλονιστικά! Πέντε χιλιάδες κόσμος στο PallaEvangelisti, όλοι με άσπρα ρούχα να τραγουδάνε ασταμάτητα και να νιώθεις ανατριχίλα. Μου θύμισε το σκηνικό των περσινών τελικών στο Παλατάκι με τον κόσμο του ΠΑΟΚ  και την ατμόσφαιρα, που λίγες φορές βλέπεις σε αγώνα βολεϊ.

perugia

Νομίζω πως φέτος δικαιώθηκαν οι κόποι μας και καταφέραμε επιπλέον να κάνουμε την υπέρβαση. Όμως δεν αρκούμαστε στην προκρισή μας στον τελικό. Για μας η συμμετοχή αυτή ειναι ασφαλώς τιμητική και μας γεμίζει ικανοποίηση, αλλά εδώ που φτάσαμε θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σηκώσουμε την κούπα…” επεσήμανε με αποφασιστικότητα ο Έλληνας διεθνής, που με τη λήξη του σημαντικού αγώνα, δεν σταμάτησε να μιλάει σε  τηλέφωνο και social media, όπου φίλοι και συγγενείς τον “βομβάρδισαν” με συγχαρητήρια και ευχές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αντίπαλός του Ελληνα διεθνή στη σειρά των τελικών θα είναι ή Μόντενα, που με τη χθεσινή της επικράτηση  3-1 (27-25, 21-25, 25-20, 25-19) στο Τρέντο επί της Τρεντίνο έφτασε και αυτή τις 3 νίκες και με μόλις μία ήττα σε 4 ημιτελικούς πήρε το πολύτιμο εισιτήριο. Τοπ σκόρερ του αγώνα, όπου ανήμερα των γενεθλίων του δεν αγωνίστηκε ο Δημήτρης Τζούριτς, ήταν με 24 πόντους ο Βετόρι των φιλοξενούμενων, ενώ άλλους 19 πρόσθεσε ο Ν’ Γκαπέ, όσους είχε και ο Καζίσκι των γηπεδούχων.