ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τζούριτς: «Χαμογελάμε πλέον στην Εθνική»

Τζούριτς: «Χαμογελάμε πλέον στην Εθνική»
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το νέο περιβάλλον προετοιμασίας και οργάνωσης της Εθνικής ομάδας εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην εκπομπή «Στο Φιλέ» ο Δημήτρης Τζούριτς. Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια πρόκρισης της Εθνικής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ μίλησε και για το μέλλον του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζούριτς…

Για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας: Ήταν καιρός να χαμογελάσουμε. Έχουν βελτιωθεί αρκετά τα πράγματα, κάνουμε καλή δουλειά όπως πρέπει και είμαστε στον σωστό δρόμο από πλευράς οργάνωσης. Αγωνιστικά θα δείξει γιατί δυστυχώς είχαμε πολύ λίγο καιρό έχουμε κάποιους τραυματισμούς. Αν είχαμε δύο βδομάδες παραπάνω θα ήταν πολύ καλύτερα. Αλλά η προπόνηση γίνεται σε υψηλό επίπεδο και νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι.

Για την δική του παρουσία: Εγώ εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια είμαι κάθε καλοκαίρι εδώ, δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Με τα χάλια που περνάγαμε ίσως δεν μπορούσα να χαμογελάω συχνά. Στεναχωριέμαι που περάσαμε όλα αυτά αλλά είναι παρελθόν και κοιτάμε μπροστά.

Για τον προκριματικό όμιλο: Για μένα το πιο σημαντικό παιχνίδι θα είναι το πρώτο με τους Μολδαβούς. Είναι σημαντικό να νικήσουμε. Πέρυσι δυσκολευτήκαμε μαζί τους. Μετά ανοίγουν οι πόρτες. Το κλειδί μετά θα είναι τα ντέρμπι με Ολλανδία και Σλοβακία. Αλλά να κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Θα δείξει. Εγώ πιστεύω χρόνια σ’ αυτή την ομάδα γιατί είμαστε ένα γκρουπ που μας αξίζει να πηγαίνουμε σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Για την χρονιά του στην Ιταλία: Η χρονιά με την Βερόνα ήταν αρκετά δύσκολη. Γίνανε πολλά λάθη στην ομάδα γιατί πίστεψαν ότι θα μπαίναμε τετράδα. Στην Ιταλία είναι δυνατές ομάδες και σπουδαίοι παίκτες, είναι δύσκολο. Ξεκινήσαμε καλά αλλά στην συνέχεια κάναμε κοιλιά, χάσαμε όλα τα ντέρμπι που τότε πιστεύαμε με Μόντενα, Τρεντίνο, Ματσεράτα και Περούτζια. Έφυγε ο προπονητής, ήρθε ο Γκρίμπτς, ανεβήκαμε λίγο, ήμασταν κοντά στα πλέι-οφ με την Μόντενα να μπούμε τετράδα. Εκεί έπαθα μια σοβαρή θλάση δεν μπόρεσα να παίξω το τρίτο ματς. Ήταν μια εμπειρία και για μένα, κάθε χρόνο κάτι μαθαίνω. Τόσες ήττες δεν μου έχει ξανατύχει αλλά κι αυτό πρέπει να το περάσουμε στην ζωή.

Για το μέλλον του: Όχι δεν μαθαίνω ρωσικά ελπίζω να μην μου χρειαστούν. Θέλω να μείνω στην Ιταλία έναν χρόνο ακόμη, μ’ αρέσει. Έχω συμβόλαιο με την Βερόνα και το τι θα γίνει δεν εξαρτάται μόνο από μένα, αλλά θα ξέρουμε σε σύντομο χρόνο.

Για παρουσία Καραμπέτσου-Γκιούρδα στην προπόνηση:Είναι σημαντικό να έρχονται αυτοί που πρέπει δίπλα μας και στις προπονήσεις. Είναι δίπλα μας και σίγουρα θα μας βοηθήσει αυτό.

Κ. Αρσενιάδης: «Θα ρισκάρουμε για την πρόκριση»

Για την προσπάθεια πρόκρισης της Εθνικής στην τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μίλησε στην εκπομπή ΣΤΟ ΦΙΛΕ ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Να είμαστε ρεαλιστές. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, η προετοιμασία είναι μικρή. Εγώ αισιοδοξώ βέβαια και ότι ποσοστά μας δίνουν ελπίζω να τα πιάσουμε. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Υπάρχει αισιοδοξία όμως για την καλή προσπάθεια των αθλητών και την όρεξη τους. Δεν έχουμε δει όλες τις ομάδες φέτος. Η Ολλανδία έχει τον πρώτο λόγο. Περνάει ένας και θα είναι δύσκολη αποστολή. Δεν συγκρίνω με το παρελθόν δεν είναι σωστό. Σαν δεύτεροι θα είναι πιο δύσκολη η πρόκριση γιατί περνάει ένας στους έξι δεύτερους. Δεν γνωρίζουμε ούτε καν τη δική μας ομάδα. Θα δώσουμε μόλις τρία φιλικά για να δούμε τις αδυναμίες μας. Να είμαστε ρεαλιστές. Οι προπονήσεις είναι καλές. Τα φιλικά θα είναι τεστ. Γνωρίζουμε τις πιθανότητες. Δεν ήρθαμε για να παίξουμε απλά. Θα ρισκάρουμε και αγωνιστικά και στην τακτική μήπως και φέρουμε μια πρόκριση. Δεν κάνουμε απλά μια αποστολή, μια απλή διεκπεραίωση».