Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Βάζουν λουκέτο» στη 2η θέση

«Βάζουν λουκέτο» στη 2η θέση

Το τηλεοπτικό ντέρμπι της Ερμούπολης (18.00, Novasports 3) που εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα «κλειδώσει» τη 2η θέση της κανονικής περιόδου για μία εκ των ομάδων Φοίνικα Σύρου ή Κηφισιά, είναι «όλα τα λεφτά» στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής Volleyleague «Πάμε Στοίχημα», που περιλαμβάνει νέους «τελικούς» για τις ομάδες που παλεύουν μέχρι τέλους για τη σωτηρία τους, αλλά και το λυτρωτικό πλασάρισμα στην 8άδα. Την Δευτέρα 7/3 το Ορεστιάδα-ΠΑΟΚ (Novasports 3).

Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιάς (18.00, Novasports 3)

Η αυλαία της 19ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο στις 18.00 στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ο Φοίνικας θέλει κόντρα στην Κηφισιά να διατηρήσει το φετινό αήττητο του «Δ. Βικέλας» και να κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης της κανονικής περιόδου, στο ντέρμπι της 4άδας που θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε ζωντανή και αποκλειστική μετάδοση από το Novasports 3. Τόσο οι Πειρατές, όσο και οι Αθηναίοι που ισοβαθμούν στην 2η θέση της βαθμολογίας και κατεβαίνουν στο ματς με φοβερή ψυχολογία, έπειτα από τις εκτός έδρας νίκες τους επί ΠΑΟΚ και Εθνικού Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα.

«Στο 3-0 επί του ΠΑΟΚ εξασφαλίσαμε την είσοδο μας στην 4αδα που ήταν και ο μεγάλος μας στόχος. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι πιο μεγάλο και πιο ξεχωριστό. Με την Κηφισιά δεν τα έχουμε πάει καλά μέχρι τώρα. Έχουμε άσχημη παράδοση αλλά κάποια στιγμή θα κάνουμε νίκη. Γιατί όχι να μην είναι αύριο; Ειμαστε σε καλή κατάσταση και θα είναι αγώνας που θα μετρήσει η τακτική στο σερβίς και στην ανάπτυξη», δήλωσε ο διαγώνιος του Φοίνικα Τόμισλαβ Ντόκιτς.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης τόνισε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα η οποία στα εντός έδρας παιχνίδια είναι αήττητη. Ο αγώνας είναι διαφορετικός σε σχέση με αυτόν που δώσαμε στο κύπελλο. Ο Φοίνικας αυτή την περίοδο είναι σε καλή κατάσταση, ενώ προέρχεται από μία σημαντική νίκη. Εμείς ξέρουμε τις δυσκολίες της αποστολής μας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ ώστε να ανταμείψουμε τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο για να μας παρακολουθήσουν. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση ».

Αυτή είναι η 14η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και ο Φοίνικας, που γνώρισε την ήττα με 3-1 στο ματς του α’ γύρου στο Ζηρίνειο και έχει να νικήσει την Κηφισιά από τις 5 Ιανουαρίου 2013, προηγείται με 7-6 στις νίκες, ενώ ηττήθηκε και στο φετινό αγώνα Κυπέλλου στην Κηφισιά.

Ολυμπιακός –Άρης (17.00)

Στο κλειστό του Ρέντη ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άρη, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν έπειτα από το θρίαμβο επί του «αιωνίου να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία που θα τους διατηρήσει στην κορυφή, τη στιγμή που οι «κίτρινοι» έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες παλεύουν με διάφορά προβλήματα για την παραμονή τους και βρίσκονται στην προτελευταία θέση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε « Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την προσοχή μας στραμμένη στον Παναθηναϊκό γιατί έπρεπε να αποδείξουμε το επίπεδό μας σε αυτό το ματς. Το κάναμε σε αρκετές στιγμές του παιχνιδιού και τώρα το ίδιο πρέπει να συμβεί κόντρα στον Άρη. Δεν πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δική μου ομάδα και όχι ο αντίπαλος. Ξέρω ότι είχαμε κάνει κακό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αγωνιστούμε εντελώς διαφορετικά σε σχέση με εκείνη την αναμέτρηση».

Στον Α’ γύρο στη Μίκρα, ο Άρης σε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του είχε κόψει βαθμό από την ομάδα του Ρομπέρτο Πιάτσα, που ίδρωσε μέχρι να κάμψει με 3-2 την αντίσταση των «κίτρινων». Σήμερα όμως ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τους Παπαϊακώβου, Γκιρτζίκη και τη θέση τους στη θέση των βασικών κεντρικών θα πάρουν Μακρυγιάννης και Μέλκας. Η ομάδα του Γιάννη Μέλκα έχει υποχωρήσει στην 11η θέση της βαθμολογιας

Ο προπονητής του Άρη Γιάννης Μέλκας δήλωσε: «Μέχρι τώρα μας κυνηγούσαν στη βαθμολογια και τώρα κυνηγάμε εμείς. Αυτό είναι δύσκολο αλλά ευελπιστώ να λειτουργήσει θετικά για την ομάδα μου και στο πείσμα των παικτών μου. Ξέρουμε πως αυτό το ματς θα ένα δυνατό τεστ γα τη συνέχεια».

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 35 φορές από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 32-3.

ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (18.00)

Στο Βραχάτι ο Παμβοχαϊκός, με αέρα αισιοδοξίας μετά την πρώτη νίκη του νέου του τεχνικού, Κώστα Δεληκώστα επί της Παναχαϊκής, φιλοξενεί στο «Γ. Τριαντάφυλλος» τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που έχοντας πλέον ολοκληρώσει με «ψηλά το κεφάλι» την φετινή του ευρωπαϊκή περιπέτεια, θέλει τη νίκη που θα του επιτρέψει να ρεφάρει την ήττα από την Κηφισιά και να παραμείνει στην 8άδα της Volleylegue «Πάμε Στοίχημα».
Για την ομάδα του Αλεξανδροπουλίτη τεχνικού των γηπεδούχων, Κώστα Δεληκώστα που θα παίξει κόντρα στην «ομάδα της καρδιάς του», με στόχο να ζευγαρώσει τις φετινές νίκες του Παμβοχαϊκού επί των ακριτών, μετά το 3-0 του Α’ γύρου στον Έβρο, αυτή θα είναι η 10η αναμέτρηση με τον Εθνικό στο πρωτάθλημα. Σε εννιά αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ των δύο ομάδων ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 5-4.

Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 – ΓΣ Λαμίας (19.00)

Στη Μίκρα ο Ηρακλής με την ψυχολογία στα ύψη από την νίκη επί του συμπολίτη του Άρη και το άλμα στην 9η θέση θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στην ουραγό Λαμία, που παρά τη μαχητικότητά της σε κάθε ματς αγνοεί εδώ και πέντε αγωνιστικές τη νίκη και είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

O προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Αν θέλουμε να ελπίζουμε στην παραμονή της ομάδας, χωρίς πλέι άουτ δεν βλέπουμε τίποτα άλλο στο αυριανό παιχνίδι παρά μόνο τη νίκη. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη κόντρα στη Λαμία για να διατηρήσουμε τη θέση μας ως προς τις άλλες ομάδες. Θα είναι δύΣκολο παιχνίδι. Η Λαμία είναι πιο βελτιωμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο και θα παίξει το τελευταίο της χαρτί, για την παραμονή, με μας. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και για τους δύο».

O προπονητής της Λαμίας Πέτιο Ντραγκίεφ είπε: «Τα πολλά λόγια δεν έχουν πλέον νόημα. Πάμε στην έδρα του Ηρακλή μόνο για νίκη. Στον Α΄γύρο χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι. Από τότε ο Ηρακλής ενισχύθηκε και εμείς βελτιωθήκαμε. Έχουμε τέσσερα δύσκολα ματς στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου και πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς που δεν πήραμε τις υπόλοιπες 18 αγωνιστικές».

Αυτή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση των δύο αντιπάλων, όπου στον Α’ γύρο στο ντεμπούτο του Γιάννη Ορφανού στον «κυανόλευκο» πάγκο, ο «Γηραιός» πανηγύρισε με 3-2 στο Χαλκιοπούλειο την παρθενική νίκη του Ηρακλή κόντρα στη Λαμία, έπειτα από δύο νίκες της ομάδας της Ρούμελης με 3-0 στη σεζόν 20102-2013.

Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 – Παναθηναϊκός (19.00)

Στο κλειστό της Αγυιάς ένας ακόμη «τελικός» για την Παναχαϊκή κόντρα στον Παναθηναϊκό, με το τρίποντο, έπειτα από την ήττα στο Βραχάτι, να’ μοιάζει «μονόδρομος» για τους Πατρινούς, τη στιγμή που οι ‘πράσινοι» θέλουν να ζευγαρώσουν τις φετινές τους νίκες επί των Πατρινών και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις της ήττας από τον Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός της πατρινής ομάδας, Γιώργος Λυκούδης δήλωσε στο panaxaikivolley.gr: «Το παιχνίδι με τον ΠΑΟ είναι ένα ματς που θέλουμε μόνο τη νίκη για να πάρουμε τους βαθμούς και να κάνει βήμα σωτηρίας. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Το σερβίς είναι καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση της αναμέτρησης και θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε όμως θέλει μεγάλη προσοχή σε όλους τους τομείς. Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα είναι στο γήπεδο και θα μας στηρίξει ώστε να φτάσουμε στη νίκη και να τους δώσουμε χαρά».

Ο ακραίος του τριφυλλιού Άλβι Σούρδι δήλωσε στο paovolleyball.gr:  «Πρόκειται για μία δύσκολη αναμέτρηση, σε μια δύσκολη έδρα. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κερδίσουμε καθώς η κατάκτηση των τριών βαθμών αποτελεί επιτακτική ανάγκη τόσο για συνέχεια του πρωταθλήματος, όσο και για την ψυχολογία μας ενόψει του Final 4 του Κυπέλλου. Άλλωστε η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι o βασικός μας στόχος».

Νικάει πάντα ο γηπεδούχος

Η αυριανή μονομαχία στην Πάτρα θα είναι η 6η μεταξύ των δύο ομάδων. Στον Α’ γύρο το «τριφύλλι» επιβλήθηκε στην Κυψέλη με 3-0 σετ, για πρώτη φορά με αυτό το σκορ, καθως οι προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Παναχαϊκής που έγιναν τη σεζόν 2013-14 ολοκληρώθηκαν με 3-1 σετ για τον γηπεδούχο με τις δύο ομάδες να συμπληρώνουν από δύο νίκες.

Τα εισιτήρια του αγώνα κοστίζουν 5 ευρώ και θα πωλούνται από νωρίς στο εκδοτήριο που υπάρχει έξω από το γήπεδο της  Αγυιάς.

Το πρόγραμμα της 19ης Αγωνιστικής
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016
17.00: Ολυμπιακός – ΑΣ Άρης.
18.00 (Νοvasports-3): ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιά
18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ.
19.00: Ηρακλής Πετ.2015 – ΓΣ Λαμία
19.00: Παναχαϊκή Πετ.2013 – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016
18.00 (Νοvasports-3): ΑΟ Ορεστιάδας – ΠΑΟΚ

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...