DARK ROOM

Βεργίδου, η μοναδική Ελληνίδα φίλαθλος του ΠΑΟΚ στη Φινλανδία

Βεργίδου, η μοναδική Ελληνίδα φίλαθλος του ΠΑΟΚ στη Φινλανδία

Στο πλευρό του ΠΑΟΚ βρέθηκε την περασμένη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο  φινλανδικό Χαμεενλίνα η διεθνής άσος της Orpo, Όλγα Βεργίδου, προκειμένου να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια διάκρισης των πρωταθλητών Ελλάδας.

Έχοντας παρέα τις δύο λίμπερο της ομάδας της,  Sana Hakinen και Emilia Putkisaari, οι οποίες δεν σταμάτησαν να την κοντράρουν, υποστηρίζοντας φυσικά τους συμπατριώτες τους στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Υπήρχαν τα γνωστά πειράγματα στην αρχή, ότι η ελληνική ομάδα δεν θα έχει τύχη κλπ, αλλά όταν μετά άλλαξε το «μομέντουμ» υπέρ του ΠΑΟΚ, κατάπιαν την γλώσσα τους»  τόνισε στο Volleyplanet η Θεσσαλονικιά άσος, μοναδική Ελληνίδα μεταξύ 2600 θεατών στο «Elenia Areena», που δεν σταμάτησε στιγμή να ενισχύει τους παίκτες του «δικέφαλου του Βορρά» και να φουσκώνει από περηφάνια, παρά την ήττα της ελληνικής ομάδας.

«Είναι πολύ όμορφο να είσαι στο εξωτερικό και να βλέπεις μια ελληνική ομάδα να αγωνίζεται στην χώρα που βρίσκεσαι…» δήλωσε στο Volleyplanet η MVP της τελευταίας αναμέτρησης της OrPo και συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι διεξήχθη σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και χάρηκα που ήμουν η μοναδική Ελληνίδα φίλαθλος του ΠΑΟΚ μέσα σε 2000 και παραπάνω φίλους της Σαστάμαλα.

finlandia_kerkida

Το ματς είχε πολλές ανατροπές και  οι δυο ομάδες χρειάστηκαν έξτρα πόντους για να πάρουν τα σετ , η φινλανδική ομάδα μπήκε δυνατά και όλοι νομίσανε ότι θα έχει εύκολο βραδι! Αλλά ο ΠΑΟΚ επανήλθε αποφασισμένος και τελικά λύγισε στις λεπτομέρειες. Έγινε πάντως ένα πολύ όμορφο ματς, οι Φινλανδοί απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ειναι πολύ καλοί διοργανωτές και σίγουρα το επόμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο «Παλατάκι» θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον».

Να σημειωθεί πάντως ότι στο φινλανδικό πρωτάθλημα η Βεργίδου δεν είναι η μοναδική παίκτρια με ελληνικό «αίμα», καθώς στην ομάδα της LP Vampoula αγωνίζονται και δύο Ελληνοφιλανδές, η Ίινα και Νίκη Ανδρικοπούλου, τις οποίες η Βεργίδου ανυπομονεί να τις γνωρίσει στο μεταξύ ματς των ομάδων τους.