ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βλέπει «κούπα» ο ήρωας της Κηφισιάς (fot)!

Βλέπει «κούπα» ο ήρωας της Κηφισιάς (fot)!

Ο Σλοβένος πρωταθλητής, Ζλάτκο Πούλκο στα 31 του χρόνια δεν έχει «στερηθεί» τους τίτλους, αλλά δεν τους έχει «χορτάσει» κιόλας. Τελευταία «κοσμήματα» στην τροπαιοθήκη του ακραίου του Α.Ο.Π Κηφισιάς ο τίτλος πρωταθλητή (2010-2011) και Κυπελλούχου Ελβετίας (2013-2014) με τη φανέλα της ελβετικής Νέφελς. Η «δίψα» του για νέες διακρίσεις και επιτυχίες ικανοποιήθηκε πρόσφατα με τον τίτλο του MVP της 20ης αγωνιστικής Volleylegaue ΟΠΑΠ, στη νίκη 3-2 επί του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος στα ελληνικά γήπεδα, αλλά όπως δηλώνει και στο «Volleyplanet» ενόψει του προσεχούς Final 4 Κυπέλλου, ελπίζει πως δεν θα’ ναι και ο τελευταίος.

Άλλωστε 18 μήνες πριν απ’ το «αγαλματίδιο» του MVP Βίκος Cola, κράτησε στα χέρια του το πολυτιμότερο… Όσκαρ της ζωής του. Τον μονάκριβο γιο του, Όσκαρ! Ένα πραγματικό δώρο ζωής! Σαν εκείνο πριν από 6 χρόνια ο “Πούλι” χάρισε σε έναν άγνωστο, σώζοντας τον από πνιγμό. Πράξη αυτοθυσίας που τον έβαλε στο Πάνθεον των ηρώων της χώρας του για το 2011, με προεδρικές τιμές, δόξα και αναγνώριση. Μήπως άραγε ήρθε η ώρα ο Ζλάτι (σ.σ “χρυσό αγόρι” στα σλοβενικά) του Αρσενιάδη να “γράψει ιστορία” με τους συμπαίκτες του φέρνοντας για πρώτη φορά το Κύπελλο Ελλάδας στα βόρεια προάστεια;

pulko_papaioannou

VP: Τι περίμενες να βρεις  και τι συνάντησες στην Κηφισιά ερχόμενος από την Ελβετία; 

Ζ.Π: Οφείλω να πω ότι δεν ήξερα τι έπρεπε να περιμένω… Για τα δύο που ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα άρεσαν σε μένα και στην οικογένεια μου ήταν ο καλός καιρός και οι φιλικοί, φιλόξενοι άνθρωποι, για τα οποία και επιβεβαιώθηκα. Το μόνο άσχημο στην Κηφισιά είναι η κίνηση. Χρειάζεσαι πολύ ώρα για τις μετακινήσεις και όλοι οδηγούν … επιθετικά!

Αγωνιστικά ήξερα ότι ερχόμουν σε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά ήλπιζα να βρω ένα φιλικό κλίμα και ομαδικότητα στον ΑΟΠ Κηφισιάς. Πλέον είμαι πεπεισμένος ότι δουλεύουμε όσο καλύτερα γίνεται και ότι αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα.

pulko 3  pulko_nafels

VP: Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ένα από αυτά;

Ζ.Π: Φυσικά και πάμε να πετύχουμε το στόχο μας, να πάρουμε το Κύπελλο! Σε κάθε φάιναλ φορ στόχος είναι το τρόπαιο. Θα δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε για να πετύχουμε το στόχο μας και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει…

VP: Πρώτο εμπόδιο στον ημιτελικό η Ορεστιάδα, την οποία κερδίσατε πριν από μια εβδομάδα. Θα ‘ναι εύκολο να νικήσετε για δεύτερη φορά μέσα σε τόσες λίγες μέρες;

Ζ.Π: Ασφαλώς και δεν θα είναι το ίδιο παιχνίδι με αυτό που παίξαμε τελευταία στο πρωτάθλημα. Εμείς σε αυτό το ματς δεν παίξαμε όπως συνήθως και ξέρω ότι σε ένα ματς «νοκ άουτ» όλα είναι «ανοιχτά», αλλά αν κάνουμε το παιχνίδι μας, νομίζω πως το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι θετικό για εμάς. Τα πάντα όμως μπορούν να συμβούν σε έναν αγώνα… Αλλά φυσικά θέλουμε να τους εκπλήξουμε

VP: Σκιαγράφησε, αν θες, το προφίλ των μονομάχων του φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης…

ΠΑΟΚ: Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες σε κάθε θέση. Θα πρέπει να παίξεις πολύ καλά, αφού στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό και τους φιλάθλους τους, ως τυπικά γηπεδούχος. Σύνολο με τεράστια εμπειρία, με παίκτες από σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες και ένα θρύλο του παγκόσμιου βόλεϊ, τον Ντάντε. Είναι μία ομάδα που μπορεί να παίξει πραγματικά πολύ γρήγορο βόλεϊ. Αλλά αν πιέσεις την υποδοχή της, τότε μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

kifisia_paok_pulo

Ολυμπιακός: Επίσης μια πολύ ισχυρή ομάδα! Θα’ λεγα όμως ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι στους ερυθρόλευκους. Όμως αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πιέσει στο σερβίς, που διαθέτει τους παίκτες για κάτι τέτοιο, και χαλάσει την υποδοχή, τότε μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ.

 Α.Ο Ορεστιάδας: Είναι μια ομάδα, που πλέον δεν έχει να χάσει τίποτα και θα παίξει χωρίς άγχος. «Όλα ή τίποτα»! Αν βρεθεί σε καλή μέρα, ασφαλώς μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο αντίπαλο για τον καθένα. Αν δεν καταφέρεις να σταματήσεις τα ατού της, θα έχεις πολλά προβλήματα και κυρίως στην υποδοχή.

VP: Ποιο θεωρείς ως σημαντικότερο «όπλο» της Κηφισιάς σε αυτή τη μάχη της διάκρισης;

Ζ.Π: Η καρδιά! Το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα της Κηφισιάς, απέναντι σε όλες τις άλλες ομάδες, που είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, από εμάς, είναι ότι δεν τα παρατάμε!. Μπορείς να το δεις σε κάποιες άμυνες, όπου μέχρι να πέσει η μπάλα κάτω δεν τελειώνει ο πόντος για τον αντίπαλο. Για αυτό εμείς θα πρέπει να παίξουμε πιο τεχνικά, πιο έξυπνα σε τακτική και μαχητικότητα. Έτσι ακριβώς, θα τα δώσουμε όλα και στο φαϊναλ φορ.

olympiakos_kifisia_OSFP

VP: Πέρυσι η ομάδα σου έχασε στον τελικό από τον Ολυμπιακό; Τη φετινή διοργάνωση τη βλέπετε ως… ρεβάνς για την απώλεια της περσινής «κούπας»;

Ζ.Π: Προσωπικά δεν το βλέπω έτσι, αφού δεν ήμουν πέρυσι στην ομάδα, αλλά ελπίζω πως πολλοί συμπαίκτες μου θα θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την περσινή ήττα στην Γλυφάδα και για αυτό θα επιδείξουν πιο μαχητικό πνεύμα, καθώς σίγουρα αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο.

VP: Θα μπορούσες να προβλέψεις ποιος θα πάρει το Κύπελλο;

Ζ.Π: Το Κύπελλο Ελλάδας είναι μία ξεχωριστή ιστορία! Είναι μόνο δύο παιχνίδια και αυτό το διήμερο θα πρέπει να πιάσεις την καλύτερή σου απόδοση. Πρόβλεψη για το νικητή του Κυπέλλου; Φυσικά προβλέπω την ομάδα μας, γιατί το αξίζουμε! Εννοώ ότι δουλεύουμε σκληρά για αυτό, όπως και κάθε ομάδα, αλλά είμαστε αρκετά δυνατοί για να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε

pulko_mvp

VP: Φέτος είσαι ο «μπαλαντέρ» της Κηφισιάς, αφού μόνο πασαδόρος και λίμπερο δεν έχεις παίξει… Είσαι έτοιμος να κάνεις το ίδιο και στο Αλεξάνδρειο αν στο ζητήσει ο προπονητής σου;

Ζ.Π: Δεν εχω προπονηθεί για κάποια άλλη θέση πλην του κανονικού μου ρόλου, αυτού του υποδοχέα. Είχα παίξει ξανά πριν από δύο χρόνια στην ελβετική Νέφελς διαγώνιος, λόγω τραυματισμού του διαγώνιου της ομάδας, ενώ ακόμη πιο εύκολο ίσως είναι για μένα να παίξω κεντρικός, όπου παίζω χωρίς άγχος, αφού κανείς δεν έχει υψηλές προσδοκίες από μένα. Σίγουρα προσπαθώ για το καλύτερο, αλλά πέρα από το να βοηθήσω την ομάδα μου δεν περιμένει κανείς από μένα… θαύματα!

VP: Πριν τέσσερα χρόνια όμως έκανες ένα μικρό… θαύμα σώζοντας τη ζωή ενός ανθρώπου. Τι συνέβη τότε;

Ζ.Π: Αυτό ήταν μια διαφορετική ιστορία, που δεν έχει να κάνει με αθλητικά και γήπεδα του βόλεϊ. Πριν 6 χρόνια, ήμουν με τη σύζυγό μου σε ένα φημισμένο τουριστικό θέρετρο στη Σλοβενία, στο Μπλεντ. Περπατούσαμε με τη Νίκα στις όχθες της λίμνης, όταν είδα κάποιον άνθρωπο να επιπλέει σαν πτώμα. Αν και υπήρχε αρκετός κόσμος, είδα ότι δεν έσπευσε κανείς να βοηθήσει. Χωρίς να το σκεφτώ, έβγαλα τα ρούχα και βούτηξα στη λίμνη και έβγαλα τον άτυχο άνθρωπο, ο οποίος ήταν ζωντανός. Για μένα είναι αδιανόητο, να βλέπεις ένα τέτοιο θέαμα και να αδιαφορείς. Έχεις καθήκον να βοηθήσεις με κάθε τρόπο το συνάνθρωπό σου, όταν βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση, πόσο μάλλον όταν είναι σε κίνδυνο η ζωή του. Ευχαριστώ το Θεό επειδή βρέθηκα εκεί στην κατάλληλη στιγμή και έσωσα μια ζωή.

pulko 3   proedros danilo turk pulko

VP: Για την πράξη σου είχες τιμηθεί ως ήρωας της χρονιάς από τον πρόεδρο της Σλοβενίας, Ντανίλο Τουρκ. Μπορείς φέτος να γίνεις αντίστοιχα ο… ήρωας του Κυπέλλου Ελλάδας;

Ζ.Π: Τότε μαζί με μένα είχαν τιμηθεί και άλλοι 7 συμπατριώτες για τα ανδραγαθήματά τους… Αγωνιστικά δεν έχω τέτοιες προσωπικές φιλοδοξίες… Αυτό που θέλω είναι η ομάδα μου να γίνει «ήρωας» της διοργάνωσης κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία το βαρύτιμο τρόπαιο.

VP: Ποιος θα’ λεγες ότι είναι ο «κολλητός» σου στα αποδυτήρια στο Ζηρίνειο;

Ζ.Π: Δεν έχω κάποιο κολλητό… Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά και αυτό είναι ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Ακόμη κι όταν δεν είσαι σε καλή ημέρα, άπαντες προσπαθούν να σε «φτιάξουν» και να σου ανεβάσουν την ψυχολογία.

kifisia_panhgyriko

VP: Καλύτερες – χειρότερες στιγμές σου στη φετινή Volleyleague;

Ζ.Π: Χμμμ… χειρότερη νομίζω το ματς στην έδρα μας με τον ΠΑΟΚ, όταν σε κρίσιμες φάσεις έστειλα τρεις φορές τη μπάλα στο φιλέ και χάσαμε τελικά με 3-2. Η καλύτερή μου στιγμή ήταν ασφαλώς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο και αναδείχθηκα MVP της αγωνιστικής.

VP: Θα άλλαζες αυτή την μοναδική σου τιμητική διάκριση με την Κηφισιά για κάποιον τίτλο;

Ζ.Π: Χωρίς δεύτερη σκέψη… για το νταμπλ! Αλλά αν δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, για να είμαστε ρεαλιστές, μάλλον για το Κύπελλο Ελλάδας, όπου έχουμε περισσότερες πιθανότητες για την «κούπα». Το να κερδίσεις το Κύπελλο Ελλάδας είναι σπουδαίο κατόρθωμα, ειδικά για μια ομάδα όπως εμείς, γιατί νομίζω πως σε αυτό το τουρνουά είμαστε φυσικά το αουτσάιντερ. Έτσι… θα έδινα τα πάντα για να πετύχω αυτό το στόχο. Φυσικά ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, έχουν προβάδισμα, αλλά να’ στε σίγουροι πως… δεν τους φοβόμαστε!