ΔΙΕΘΝΗ

Βολεϊμπολίστας αντίπαλος με… σφαίρες ΑΚ-47

Βολεϊμπολίστας αντίπαλος με… σφαίρες ΑΚ-47

Με κάποιες παλιότερες εμπειρίες που έζησε στο τουρκικό πρωτάθλημα και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι κυριολεκτικά… τραυματικές, ο άσος της Λοκομοτίβ Νοβοσιμπιρσκ, Λούκας Ντίβις, περιέγραψε στο ρωσικό Τύπο, τις συνέπειες της παρουσίας οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στα κλειστά γήπεδα του βόλεϊ.

Ο γεννημένος στην Σλοβακία, πολιτογραφημένος Ρώσος πρώην ακραίος της Φενέρμπαχσέ μοιράστηκε λοιπόν στην ιστοσελίδα Championat.com μερικές ιστορίες από τη μοναδική του χρονιά 2008-2009 στα τουρκικά γήπεδα, περιγράφοντας με τον πιο… γλαφυρό τρόπο κάποιες στιγμές από το ντέρμπι Γαλατασαράι.

«Όταν έπαιζα στην Τουρκία, ακόμη και σφαίρες από… Καλάσνικοφ “σφύριζαν” δίπλα μας. Οι οπαδοί μας έριξαν τα πάντα: τηλέφωνα, μπουκάλια, κομμάτια από σιδήρο, κέρματα… Κατά τη διάρκεια μάλιστα ενός αγώνα κόντρα στη “Γαλατά” χρειάστηκε να φύγουμε από το γήπεδο και να κρυφτούμε στα αποδυτήρια. Το ματς σταμάτησε για 20 λεπτά. Αυτό συμβαίνει όταν έρχονται τρελοί οπαδοί του ποδοσφαίρου σε αγώνες βόλεϊ. Ξηλώνουν τα καθίσματα και τα ρίχνουν στο γήπεδο για να σταματήσουν το παιχνίδι. Πιστέψτε με, αυτό δεν είναι πολύ ευχάριστο” τόνισε ο πρώην άσος των “καναρινιών” μαζί με τον τίτλο που κατέκτησε στη μοανδική του σεζόν στην Τουρκία “κράτησε” και ένα ακόμη περιστατικό, που συνέβη στη διάρκεια ενός άλλου ντέρμπι, με την Άρκας:

“Ο σχολιαστής του αγώνα, τσακώθηκε με έναν οπαδό, διέκοψε τη μετάδοση και άρχιζαν να παίζουν… μπουνιές! Στη συνέχεια… απολύθηκε. Αυτό ήταν μόλις στο τέταρτο παιχνίδι μου στην Τουρκία και αναρωτήθηκα: «Μα που ήρθα; Και τι θα συμβεί στη συνέχεια; Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…!'”