Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Volleyleague: Πράξη δεύτερη για ισοφάριση ή άλμα τίτλου

Volleyleague: Πράξη δεύτερη για ισοφάριση ή άλμα τίτλου
Η σειρά των τελικών του πρωταθλήματος Volley League μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη και στο PAOK Sports Arena όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στον δεύτερο τελικό με τον Δικέφαλο να θέλει ισοφάριση και τους «ερυθρόλευκους» -που προηγούνται 1-0 στις νίκες- να θέλουν το διπλό για να κάνουν άλμα τίτλου (6/5, 18.00, ΕΡΤ Sports, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεωργιάδης).

«Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να δώσουμε ότι έχουμε μέσα μας για να ισοφαρίσουμε την σειρά. Χρειαζόμαστε υπομονή και διάρκεια. Οπως φάνηκε στον πρώτο αγώνα οι διαφορές δεν είναι μεγάλες και όλα εξαρτώνται από τη δική μας εμφάνιση και τα δικά μας λάθη. Θέλουμε να δείξουμε κάτι ωραίο και δυνατό και ο κόσμος θα μας δώσει δύναμη να πετύχουμε», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ και όπως και η διοίκηση του ΤΑΑ ΠΑΟΚ έκαναν κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσουν το «Παλατάκι».

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη με τον αέρα του… 3-0 στον πρώτο αγώνα θέλει το διπλό στη Θεσσαλονίκη με τον προπονητή του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ να σχολιάζει: «Κάναμε το πρώτο βήμα για τον στόχο μας. Η σειρά των τελικών είναι μεγάλη και ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη θα είναι τελείως διαφορετικός. Εμείς θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε όπως ξέρουμε. Θα πάμε για να κερδίσουμε και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα για τον στόχο μας»

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης είπε: «Περιμέναμε ότι το πρώτο ματς θα είναι δύσκολο. Κρατάμε τη νίκη και το 1-0 που κάναμε στη σειρά. Κάναμε το πρώτο βήμα αλλά δεν έχει κριθεί τίποτα. Θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για τη νίκη, όπως κάναμε και πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ, θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μέταλλο, έχει σπουδαίους αθλητές, που σε οποιαδήποτε έδρα δεν καταλαβαίνουν τίποτα».

Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 64 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 49-15. Ο Ολυμπιακός έχει σερί 8-0 νίκες στο πρωτάθλημα αλλά ο ΠΑΟΚ έχει δύο σερί νίκες σε ημιτελικούς κυπέλλου. Επίσης στο παρελθόν έχουν γίνει 12 τελικοί πρωταθλήματος και οι δύο ομάδες έχουν από 6 νίκες.

2ος τελικός: Δευτέρα 6 Μαΐου18.00 (EΡΤ Sports): Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Γυμναστήριο: PAOK Sports Arena

O τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεωργιάδης

Αναπληρωματικός: Βασιλειάδης

Παρατηρητής: Aντωνούλης

Κομισάριος: Βαρθαλίτης

Επόπτες: Δρανίτσας, Τοσουνίδης, Κακάτσιου, Λούμσι.

Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ.

Video Check: Σε όλους τους τελικούς θα υπάρχει το σύστημα Video Check.