Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Volleyleague: Restart με Ολυμπιακός-Φοίνικας Σύρου στο ΟΑΚΑ

Volleyleague: Restart με Ολυμπιακός-Φοίνικας Σύρου στο ΟΑΚΑ

Επανεκκίνηση της Volleyleague, mία εβδομάδα πριν συμπληρωθούν τέσσερις μήνες από τη διακοπή λόγω της πανδημικής κρίσης. Ο Ολυμπιακός με τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ θα αναμετρηθούν στον πρώτο ημιτελικό (30/6, 19.00, ΕΡΤ Sports, Διαιτητές: Μυλωνάκης Αλέξης- Βουδούρης Κώστας) στο επιβλητικό αλλά άδειο ΟΑΚΑ!

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που θα αγωνιστεί πλήρης σε σχέση με την κανονική περίοδο. Και οι τέσσερις ξένοι του συμμετείχαν στην προετοιμασία.

Στην τηλε-συνέντευξη Τύπου πριν από τους ημιτελικούς των πλέι οφ, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Πετρέας δήλωσε: «Προσωπικά θέλω να αποθεώσω την προσπάθεια των αθλητών, των τεχνικών επιτελείων που είμαστε εδώ και ένα μήνα στα γήπεδα και προπονούμαστε. Την ατομική ευθύνη την πρόσεξαν όλοι στον μεγαλύτερο βαθμό. Το φάιναλ-4 θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και κατάσταση για όλους. Έχοντας μείνει έξω από τους αγωνιστικούς χώρους 3 μήνες, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Δεν έγιναν φιλικά παιχνίδια, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για μία προετοιμασία. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το πλάνο της λίγκας για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί έτοιμος. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να πάρουμε τις 4 νίκες που χρειαζόμαστε για το τρόπαιο» και πρόσθεσε για το αν θεωρεί τον Ολυμπιακό φαβορί:

«Είναι σαν να παίζουμε δεύτερη διοργάνωση με ένα τρόπαιο. Η κατάσταση της ομάδας πριν τον κορονοϊό με τώρα δεν έχει καμία σχέση. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει πλήρες ρόστερ αλλά δεν είμαστε στο 100%. Είμαστε υποχρεωμένοι να εμφανίσουμε ένα πρόσωπο αντάξιο του Ολυμπιακού. Στο τέλος κρίνονται όλα και ευελπιστώ να μην έχουμε τραυματισμούς και να πάμε τελικό αρχικά και στη συνέχεια να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Μουνιόθ: «Φιλοσοφία του Ολυμπιακού παραμένει η κατάκτηση του τίτλου»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπενίτεθ Μουνιόθ είπε: «Για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό που θα ολοκληρωθεί για να δείξουμε και στις υπόλοιπες χώρες την οργάνωση της Ελλάδας. Θα είναι περίεργη κατάσταση για όλους γιατί υπήρχε και μεγάλο διάστημα προετοιμασίας. Μετά από 3 μήνες χωρίς προπονήσεις, έχουμε μικρό χρονικό διάστημα για να παλέψουμε στους τελικούς. Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού όμως δεν αλλάζει, στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Στο έτερο «στρατόπεδο» του Φοίνικα, πέραν της δεδομένης απουσίας του Αργεντίνου Χοσέ Λουίς Γκονζάλες που επαναπατρίστηκε πριν αρκετές εβδομάδες, υπήρξε και αυτή του Σέρβο Στοΐλοβιτς ο οποίος αν και είναι καλά (αρνητικός στο δείγμα) βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό (καραντίνα) μαζί με τη σύζυγό του, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.  Ο Μήλης θα αγωνιστεί διαγώνιος και οι Βασίλης Κωστόπουλος-Ζίγκα Στερν θα αποτελέσουν το δίδυμο στα άκρα των νησιωτών.

Ο άσος του Φοίνικα Βασίλης Κωστόπουλος είπε: «Η κατάσταση θα είναι σίγουρα περίεργη. Έναν μήνα τώρα προετοιμαζόμαστε για τους αγώνες και από την πρώτη ημέρα δείξαμε μεγάλη ενέργεια και όρεξη στο γήπεδο για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία μας. Αναμένουμε τα παιχνίδια, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και ελπίζω να δούμε όμορφο βόλεϊ».

Ορφανός: «Ήρωες οι αθλητές και τα επιτελεία»

Ο τεχνικός του Φοίνικα Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Είναι ένα εγχείρημα του οποίου την κατάληξη θα την δούμε στο τέλος. Σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα θα μαζέψει τα βλέμματα όλων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για μία και πλέον εβδομάδα το βόλεϊ θα είναι καθημερινά σε όλα τα σπίτια στην Ελλάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι που πετύχαμε ως άθλημα. Αυτή την περίοδο οι πραγματικοί ήρωες είναι οι αθλητές, τα τεχνικά επιτελεία που δούλεψαν σε μικρό διάστημα και κατάφεραν να φέρουν τις ομάδες τους σε καλό επίπεδο χωρίς τραυματισμούς. Ευχής έργον θα ήταν όλες οι ομάδες να είχαν όλους τους αθλητές τους παρόντες. Εύχομαι να παρουσιάσουμε όλες οι ομάδες καλό θέαμα γιατί το χρειαζόμαστε. Όσον αφορά τον Φοίνικα, είμαστε αουτσάιντερ αλλά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι στον Ολυμπιακό. Εμείς στον πρώτο αγώνα θα αγωνιστούμε με δύο ξένους αθλητές, θα στηριχτούμε σε ελληνικό κορμό».

Η ρεβάνς θα γίνει την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 17.15 πάλι στο ΟΑΚΑ. Εφόσον χρειαστεί και τρίτος αγώνας θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουλίου και πάλι στο ΟΑΚΑ.